Stiri 30 septembrie 2022

Biserica Ortodoxă va prăznui mâine Acoperământul Maicii Domnului.
Cu acest prilej, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia în această seară, de la ora 19.00, Taina Sfântului Maslu la mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din localitatea Dorna Arini, jud. Suceava.
Mâine dimineață, va oficia Sf. Liturghie la același lăcaș de cult.
Tot mâine, de la ora 22.00, ierarhul nostru va oficia Acatistul Învierii Domnului la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.
Duminică dimineață, IPS Teodosie va săvârși Sf. Liturghie la mănăstirea Călugăreni, din apropierea comunei Pantelimon, ce are hramul Acoperământul Maicii Domnului.
În noaptea de duminică spre luni, va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din apropierea orașului Năvodari.

Miercuri a fost finalizată cea de-a III-a ediție a proiectului „Daruri mici din suflet mare”, organizat de către biserica „Sf. Vasile cel Mare” din Constanța.
Astfel, cu binecuvântarea IPS Teodosie, pr. Jean Ion a oferit ghiozdane complet echipate unui număr de 270 de copii, drept sprijin educațional.
Costul estimativ al proiectului a ajuns la 40.000 lei.
Pr. Jean Ion este consilier în cadrul Departamentului Social-Misionar și preot la parohia „Sf. Vasile cel Mare”.

Preafericitul Părinte Daniel aniversează astăzi 15 ani de la întronizarea ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române.
Cu acest prilej, Patriarhul României împreună cu ierarhi ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române au adus rugăciune și mulțumire lui Dumnezeu.
După oficierea Sfintei Liturghii, la Catedrala Patriarhală, a fost oficiată o slujbă de Te Deum.

Elevii şi preşcolarii nu vor face cursuri miercuri, 5 octombrie.
Motivul il constituie faptul că la această dată se marchează în fiecare an Ziua Internațională a profesorului și Ziua Internațională a Educației.
Pentru cadrele didactice aceasta este zi liberă cuprinsă în contractul colectiv de muncă.

CT BUS introduce de mâine în circulație primele autobuze electrice din Constanța.
Cele 20 de autobuze au fost achiziționate printr-un proiect comun implementat de Primăria Municipiului Constanța și Ministerul Dezvoltării şi finanţat cu fonduri europene.
Autobuzele electrice vor asigura curse pe traseele 100, 100C și 43M.

Actorul Alexandru Arşinel a încetat din viață, ieri, la vârsta de 83 de ani.
Acesta avea mai multe probleme de sănătate și se afla internat la Spitalul Universitar din Capitală.
Alexandru Arşinel s-a născut pe 4 iunie 1939, la Dolhasca, Suceava, si a fost încurajat de mama sa să meargă la Facultatea de Teatru din București.
Peste 40 de ani a fost partener de scenă cu actrița Stela Popescu.
A avut o bogată activitate în teatru, film, televiziune si teatru radiofonic, pentru care a luat numeroase premii.
Actorul Alexandru Arșinel a jucat în sute de emisiuni de divertisment la radio și la toate posturile de televiziune, pe scenele din țară și străinătate, dar și în numeroase producții cinematografice și seriale TV.

Dumnezeu să-l odihnească!

Românii sunt mai preocupați decât cetățenii UE de siguranța alimentelor, în timp ce aceștia din urmă sunt mai interesați de preț.
Asa relevă un sondaj Eurobarometru, realizat în primăvară.
Astfel, 59 % dintre români declară că se ghidează în achiziționarea alimentelor după gradul de siguranță al acestora, 48 % după preț și 43 % după gust.
La nivelul Uniunii Europene, prețul este pe primul loc, urmat de gust și siguranța alimentelor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept