Stiri 18 august 2022

Inalt Prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va fi prezent astăzi de la ora 18.00, în podcastul de dialog cu credincioșii „Cuvântul ierarhului”.
Acesta va fi transmis pe paginile de Facebook și Youtube ale Arhiepiscopiei Tomisului.
Apoi, de la ora 22.00, Ierarhul nostru va oficia Acatistul Maicii Domnului la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.
Mâine, de la ora 7.25, Inalt Prea Sfinţitul Teodosie va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală.

Seria de evenimente dedicate Sfinților martiri Brâncoveni continuă.
Astfel, astăzi, de la ora 17.30, Preotul Cezar Axinte va susține un cuvânt, apoi va putea fi vizionat filmul „Andrei Rubliov” de Andrei Tarkovski.
Mâine, de la ora 17.30, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va susține conferința „Dușmanul personal și dușmanul cetății”, apoi va urma un moment artistic cu Ioana Cristina Andrei și preotul Ștefan Mindea și filmul „Cardinalul” de Nicolae Mărgineanu.
Sâmbătă, de la ora 16.00, Ieromonahul Iustin Dănilă va rosti un cuvânt, urmat de un recital poetic de Elena Dulgheru, „România voievodală” și de filmul „Cetatea Novgorodului” de Aleksei Saltîkov.
Toate filmele vor fi prezentate de criticul de film și poeta Elena Dulgheru.
Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Sensul giratoriu de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, din zona City Park a fost desființat.
Pe sensul de mers spre Gară a început deja asfaltarea.
Traficul se desfășoară în ambele direcții, pe sensul spre Mamaia.

Tinerii cu dizabilităţi au la dispoziţie un chestionar prin care pot transmite autorităţilor care sunt priorităţile lor.
Proiectul este coordonat de Consiliul Național al Dizabilității din România.
Observațiile în acest sens pot fi transmise prin completarea unui chestionar online, a cărui adresă poate fi găsită pe pagina de internet a consiliului, www.fcndr.ro.
Studiul își propune să identifice dificultățile cu care se confruntă tinerii cu dizabilități, îndeosebi în domeniile educației și ocupării, precum și modalitățile prin care ar putea fi îmbunătățită situația acestor tineri din România.
Chestionarul mai poate fi completat până sâmbătă, 20 august.

82% dintre elevi au asistat în calitate de martori la situaţii de bullying în şcoala în care învaţă.
Așa arată o anchetă efectuată de Organizaţia Salvaţi Copiii România.
Impactul psiho-emoţional este cu atât mai puternic, cu cât copiii au ieşit vulnerabilizaţi din cei doi ani de pandemie.
Un copil din trei s-a confruntat cu stări de anxietate şi a avut nevoie de consiliere şi suport psiho-emoţional, procentul crescând la peste 50% în cazul adolescenţilor și mergând până la consecinţe extrem de grave.

Programul „Femeia Antreprenor” se lansează de astăzi în România.
Prin acest program se dorește încurajarea și stimularea înființării de întreprinderi mici și mijlocii de către femei, potrivit ministrului de resort, Daniel Cadariu.
În România, puțin peste 35% dintre antreprenori sunt femei, iar aproximativ 785 de societăți vor beneficia de acest program în acest an.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept