Stiri 8 august 2022

Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia mâine, de la ora 7:25, Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, din Constanţa.
Miercuri, va săvârși Sfânta Liturghie, de la ora 7:30, la mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din Dorna Arini, județul Suceava, iar seara, va oficia Taina Sfântului Maslu.
Joi, de la ora 7:25, Ierarhul nostru va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală, iar de la ora 18:00, va fi prezent în podcastul de dialog cu credincioșii „Cuvântul ierarhului” ce va fi transmis pe paginile de Facebook și Youtube ale Arhiepiscopiei Tomisului.
Apoi, de la ora 21:40, Ierarhul Tomisului va oficia Acatistul Maicii Domnului la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

Ministerul Muncii propune printr-un proiect de ordonanță de urgență majorări salariale pentru personalul bugetar.
Aceste majorări sunt motivate prin faptul că pandemia a determinat la nivel naţional luarea unor măsuri de natură economică și sanitară care au generat dezechilibre la nivelul indicatorilor macroeconomici.
Ministerul Muncii propune acordarea din această lună a unei pătrimi din diferenţa dintre salariul de bază, cu modificările şi completările ulterioare, pentru anul 2022 şi cel din luna decembrie 2021, tuturor categoriilor de personal bugetar.
Excepţie fac cei care ocupă funcţii de demnitate publică şi personalul încadrat la nivelul administraţiei publice locale.

ANPC atrage atenția asupra promoțiilor false în privința reducerilor de vară.
Consumatorii trebuie să se informeze cât mai complet asupra produselor pe care intenţionează să le achiziţioneze, să fie extrem de vigilenţi şi să acorde maximă atenţie tuturor detaliilor, în această perioadă a marilor reduceri.
Totodată, inspectorii ANPC sfătuiesc consumatorii să solicite informaţii suplimentare atunci când au nelămuriri privind orice campanie publicitară făcută prin orice mijloace.

Bugetul burselor pentru elevi va fi de zece ori mai mare decât în anul 2020.
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că pentru anul şcolar 2023 – 2024 bursele elevilor reprezintă un important pilon pentru reducerea abandonului şcolar.
Astfel, ministrul propune pentru fiecare elev din cei 871 de mii din învăţământul primar, o alocaţie de 400 de lei pentru burse, iar pentru elevii din gimnaziu, o alocaţie de 900 de lei.

Oamenii petrec din ce în ce mai mult timp pe telefoane.
Potrivit unei analize, utilizatorii petrec între patru și cinci ore pe zi folosind aplicațiile mobile.
Pandemia de COVID a determinat creșterea gradului de utilizare a aplicațiilor în toate categoriile, pe măsură ce utilizatorii lucrau, făceau cumpărături, se jucau sau studiau pentru a participa la întâlniri sau școală.
În țări ca India, Japonia, Canada, Rusia, Statele Unite și Regatul Unit utilizatorii stau câte patru ore pe zi pe telefon.

ANM a emis o avertizare cod galben de val de căldură și disconfort termic ridicat pentru mai multe județe printre care și Constanța.
Aceasta este valabilă până mâine.
Astăzi şi mâine valul de căldură se va restrânge spre regiunile sudice și sud-estice.
Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 18…21 de grade.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept