Știri 3 august 2022

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va sluji în această seară la Mangalia.
Astfel, de la ora 17.30, ierarhul nostru va sfinți icoanele realizate în cadrul Atelierului de pictură icoane pe sticlă pentru copii „Cerul oglindit în ochi de copil” și va oficia Taina Sfântului Maslu la biserica „Nașterea Maicii Domnului”.
Mâine, de la ora 7.25, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța;
Apoi, de la ora 18.00, va fi prezent în podcastul de dialog cu credincioșii „Cuvântul ierarhului” ce va fi transmis pe paginile de Facebook și Youtube ale Arhiepiscopiei Tomisului.
De la ora 21.45, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Acatistul Maicii Domnului la Catedrala arhiepiscopală.
Vineri, de la ora 7.50, va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Sfântul Cuvios Ioan Iacob Hozevitul”, din incinta Grupului Social Ceres, din apropierea localității Mihail Kogălniceanu cu prilejul hramului.
Sâmbătă, de sărbătoarea Schimbării la Față a Domnului nostru Iisus Hristos, de la ora 8.00, ierarhul Tomisului va săvârși slujba de Sfințire Mică a Apei, urmată de Sfânta Liturghie la biserica „Sf. Mina” din Parcul Tăbăcărie,care are și hramul Schimbarea la Față a Domnului;
Apoi, de la ora 22.00, va oficia Acatistul Învierii Domnului la Catedrala arhiepiscopală.
Duminică, Biserica Ortodoxă Română o cinstește pe Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla, ocrotitoarea mănăstirii Crucea, din județul Constanța.
Astfel, de la ora 7.55, ierarhul nostru va oficia Sfânta Liturghie, cu prilejul hramului.

Atelierul de pictură icoane pe sticlă pentru copii este deschis și astăzi la Biblioteca Municipală Mangalia.
Acesta poartă titlul ’’Cerul oglindit în ochi de copil’’, iar îndrumător este monahia Apolinaria Ghiță, licențiată în Arte Plastice.
Atelierul este organizat cu sprijinul Arhiepiscopiei Tomisului și al parohiei Nașterea Maicii Domnului din Mangalia.

Poșta Română pune la dispoziție clienților serviciul de curierat rapid de la ușă la ușă.
Compania lucrează în parteneriat cu firma care deține cea mai mare aplicație online de intermediere a serviciilor de curierat la nivel național.
Astfel, după lansarea comenzii pe platforma coleteonline.ro, coletul este ridicat de acasă, destinatarul este anunţat telefonic că poate intra în posesia lui, iar angajatul Poștei Române îl înmânează la domiciliu.

Părinții nu sunt de acord ca liceele să organizeze concursuri pentru ocuparea a 90% din locuri și nici cu schimbarea Bacalaureatului.
Așa arată un sondaj al Federației Naționale a Părinților, la care au răspuns peste 60.000 de persoane.
Aproape două treimi dintre cei care au răspuns întrebărilor Federației susțin ca admiterea la liceu ar trebui să se facă doar în baza rezultatelor obținute de elevi la Evaluarea Națională.
Părerile vor fi înaintate Ministerului Educației, care a pus în dezbatere proiectele de lege menite să reformeze învățământul.

Şapte din zece angajaţi români preferă să schimbe angajatorul decât să solicite o mărire de salariu.
Un studiu arată că salariații români se aşteaptă la venituri mai mari cu cel puţin 20%, dar ezită să solicite angajatorului o mărire de salariu şi preferă să plece la o altă firmă.
Conform datelor centralizate, în timp ce 42% dintre angajaţi spun că sunt necesare creşteri salariale pentru a aborda fluctuaţia personalului, doar 18% dintre angajatori consideră acest aspect ca fiind important.

Poluarea mediului scurtează viața.
Conform statisticilor OMS, peste 13 milioane de decese în întreaga lume, în fiecare an, se datorează unor cauze de mediu care pot fi evitate.
Oficiali ai OMS au avertizat că, în prezent, peste 90% din oameni respiră un aer poluat rezultat din arderea combustibililor fosili.
Impactul poluării asupra sănătăţii este cu mult mai mare decât cel al războiului, terorismului, malariei, HIV, tuberculozei, drogurilor şi alcoolului.
De asemenea, poluarea cauzează mai multe decese decât fumatul, potrivit unui raport.

Ministrul Agriculturii estimează că pâinea va costa mai mult în acest an.
Petre Daea a declarat că motivul îl constituie costurile de producţie care sunt tot mai mari, inclusiv cele de obţinere a recoltei de grâu.
Fermierii vor vinde grâul la un preţ majorat pentru a putea să îşi acopere cheltuielile de până acum şi a continua să cultive terenurile agricole, a mai declarat ministrul.
Conform celor mai recente date statistice, pâinea deja este mai scumpă cu 24%, față de iunie anul trecut.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept