Stiri 28 iulie 2022

Inalt Prea Sfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va fi prezent astăzi, de la ora 18.00, în podcastul de dialog cu credincioșii „Cuvântul ierarhului”.
Acesta va fi transmis pe paginile de Facebook și Youtube ale Arhiepiscopiei Tomisului.
Apoi, de la ora 22.00, Ierarhul nostru va oficia Acatistul Maicii Domnului la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.
Mâine, de la ora 7.25, Ierarhul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală.

Astăzi este Ziua Mondială de Luptă Împotriva Hepatitei.
Pe plan naţional, obiectivele acestei zile urmăresc conştientizarea populaţiei cu privire la igiena stilului de viaţă ca factor major de protecţie împotriva hepatitelor virale.
La nivel mondial, aproximativ 500 milioane persoane sunt infectate cronic cu virusul hepatitei B sau cu virusul hepatitei C, în timp ce aproape un milion mor anual.

Tot astăzi este și Ziua Naţională a Ambulanţei.
Instituită printr-o lege intrată în vigoare de la 13 martie 2015, această zi este marcată de autorităţile publice centrale şi locale prin organizarea de evenimente dedicate recunoaşterii rolului ambulanţei în salvarea de vieţi omeneşti.
Această zi nu a fost aleasă întâmplător întrucât prima „Salvare” din Bucureşti a apărut la data de 28 iulie 1906, din iniţiativa privată a prof. Nicolae Minovici.

Ajutorul social de 250 de lei va ajunge la beneficiari până la sfârșitul săptămânii.
Informarea vine din partea Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene.
Voucherele se acordă o dată la două luni, până în luna decembrie.
Vor fi, în total, 1.000 de lei, acordați în patru tranşe, iar sumele aferente pot fi folosite pentru achiziţionarea de alimente şi mese calde.
Ministerul dă asigurări că nu există riscul ca vreunul dintre beneficiarii eligibili să nu primească acest sprijin.

Guvernul a aprobat normele pe baza cărora cei care au credite îşi pot amâna ratele.
Măsura poate fi accesată atât de persoanele fizice cât și de companii și se aplică pentru o perioadă de cel mult nouă luni.
Pot fi amânate doar ratele românilor și firmelor care au avut o creștere de cel puțin 25% a cheltuielilor medii lunare și doar pentru creditele acordate până la data de 30 aprilie 2022.
Ministrul Finanţelor i-a atenţionat pe cei care vor să îşi suspende plata ratelor că dobânzile vor creşte, iar singura excepţie unde dobânda nu se capitalizează va fi pentru creditele de la Prima Casă şi Noua Casă.

Apa potabilă este raționalizată în anumite zone din țară.
În județul Alba, spre exemplu, societatea care furnizează apă în sistem centralizat a anunțat întreruperi în alimentarea abonaților din mai multe localități.
De asemenea, patru localități din județul Brașov primesc apă doar în timpul zilei, între orele 6:00-20:00.
Din cauza secetei prelungite, resursele din rezervoarele de înmagazinare se epuizează repede și este necesară refacerea periodică a acestora.

ANM a emis o atenționare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, pentru mai multe județe printre care și Constanța.
Aceasta este valabilă până mâine la ora 02.00.
În intervalul menționat , vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat vijelii cu viteze la rafală de peste 55…70 km/h și grindină.
Pe alocuri cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp.
În extremitatea de sud a teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala cu precădere în după-amiaza zilei de astăzi și la noapte.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept