Stiri 21 iulie 2022

Biserica Ortodoxă Română îi cinstește astăzi pe Sfinţii Cuvioşi Rafael şi Partenie de la Agapia Veche.
Sfântul Rafael a trăit în secolul 16 și a avut o viaţă de sihastru.
Sfântul Partenie a trăit în secolul 17 și a sihăstrit, pe muntele Scaunele.
Datorită rugăciunii şi povăţuirii sale blânde, mulţi călugări şi pustnici s-au mântuit și a fost învrednicit cu darurile tămăduirii şi scoaterii demonilor.

Inalt Prea Sfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va fi prezent astăzi, de la ora 18:00, în podcastul de dialog cu credincioșii „Cuvântul ierarhului”.
Acesta va fi transmis pe paginile de Facebook si YouTube ale Arhiepiscopiei Tomisului.
Tot astăzi, de la ora 22:00, Ierarhul nostru, va oficia Acatistul Maicii Domnului la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.
Mâine, Biserica Ortodoxă o cinstește pe Sfânta Mironosiță și întocmai cu Apostolii, Maria Magdalena.
Cu acest prilej, de la ora 5:25, Inalt Prea Sfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia slujba de încetare a secetei, apoi va săvarşi Sfânta Liturghie la biserica mănăstirii „Sfânta Maria Magdalena” din apropierea localității Cobadin.
Tot mâine, Ierahul nostru, va participa la ceremoniile prilejuite de ziua Preafericitului Părinte Daniel, Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, la Catedrala patriarhală din București.
Noaptea, Arhiepiscopul Tomisului va răspunde invitației PS Galaction, Episcopul Alexandriei şi Teleromanului, și va face parte din soborul de arhierei care va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea Pantocrator din localitatea Drăgănești-Vlaşca, jud. Teleorman, așezământ monahal ocrotit de către Sf. Mironosiță Maria Magdalena.
Sâmbătă, de la ora 22:00, Inalt Prea Sfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Acatistul Învierii Domnului la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.
Duminică, de la ora 8:00, cu binecuvântarea IPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu PS Damaschin Dorneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, va sfinți biserica „Sfinții Arhangheli” din localitatea Corlata, comuna Berchișești, județul Suceava.
Luni, de la ora 7:25, Ierarhul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena III” din Constanța organizează cea de-a doua ediție a școlii de vară „Copilărie binecuvântată”.
Activitatea se va desfășura în perioada 25 iulie – 5 august, în curtea parohiei, sub îndrumarea doamnei învățător Petronela Martin și a preoților slujitori.
Copiii vor participa la următoarele ateliere: desen/pictură, literatură, teatru, muzică, dans, jucuri sportive, educație pentru sănătate și dezoltare personală.
Programul școlii de vară va fi de luni până vineri, între orele 10.00-12.00.

CRTS Constanța face apel la cetățeni să vină să doneze sânge.
Numărul donatorilor a scăzut semnificativ și este prea mic în comparație cu solicitările tot mai mari din partea spitalelor din județ, dar și din București, a declarant directorul Centrului, Alina Dobrotă.
Reprezentanții Centrului de Transfuzii Constanța spun că ar fi nevoie de 50 de donatori în fiecare zi, în timp ce numărul celor care se prezintă este de doar aproximativ 30 – 35 de persoane.

Peste 12 mii de candidaţi la concursul de titularizare a cadrelor didactice au luat note peste 7,00.
Anunţul a fost făcut de către ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.
Astfel, profesorii cu medii peste 7 se pot angaja în învățământ pe durată nedeterminată, iar cei cu medii peste 5 se pot angaja pe perioadă determinată, dacă există posturi disponibile, scoase la concurs.

Agenţia Naţională Antidrog, în parteneriat cu Asociaţia Telefonul Copilului, a lansat proiectul ‘SAFE SPACE’.
Acesta se aderesează adolescenţilor şi familiilor acestora și se desfășoară la nivelul celor 47 de Centre de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog disponibile în întreaga ţară.
În cadrul programului, persoanele interesate pot beneficia de consiliere psihologică şi socială, vor primi informații despre efectele substanţelor psihoactive sau pot participa la grupuri de sprijin unde pot vorbi despre problemelor lor, împreună cu alte persoane care se află în această situaţie.

Agenția pentru Medicamente din SUA a aprobat un tratament inovator pentru a lupta cu cancerul.
Tratamentul implică administrarea de hidrogel intravenos pentru a opri creșterea tumorilor canceroase şi reduce fluxul sangvin către tumori.
Acesta va fi lansat în SUA sub numele de Obsidio.
Este pentru prima dată când Agenția pentru Medicamente din SUA aprobă utilizarea intravenoasă a unui biomaterial în tratamentul cancerului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept