Stiri 27 iunie 2022

Înalt Prea Sfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va sluji în această seară în localitatea Agigea.
De la ora 19.00, ierarhul nostru va oficia Taina Sfântului Maslu la biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir”.
Mâine, de la ora 7.30, Ierarhul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța, iar seara, va oficia slujba Vecerniei tot la Catedrală.
Credincioșii vor putea cinsti moaștele Sfinților Apostoli Petru și Pavel, dăruite catedralei tomitane de către Mitropolia de Durostorum, Silistra, Bulgaria.
Miercuri, de sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, de la ora 6.00, IPS Teodosie va oficia Taina Sfântului Maslu și slujba Aghesmei Mici, urmate de o scurtă procesiune în Parcul catedralei.
Apoi, de la ora 8.00, va săvârși Sfânta Liturghie în altarul de vară al Catedralei arhiepiscopale „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat 2022 au fost afișate astăzi.
Potrivit Ministerului Educației, acestea vor fi disponibile pe platforma ‘bacalaureat.edu.ro’ și la avizierul unităților școlare.
Tot astăzi, până în ora 18:00 pot fi depuse, inclusiv prin mijloace electronice, eventualele contestații.

Aproape 80 de farmacii din județul Constanța vor elibera comprimatele de iodură de potasiu.
Ministerul Sănătății anunță că ordinul privind modalitatea de distribuire a acestor pastile a fost publicat în Monitorul Oficial.
Pentru a intra în posesia iodurii de potasiu, românii se vor adresa medicului de familie, care trebuie să le elibereze prescripția medicală.
În farmacii vor fi disponibile în mod gratuit materiale informative cu privire la utilizarea corectă a comprimatelor de iodură.

Transportatorii rutieri solicită Guvernului plafonarea preţurilor la motorină şi benzină.
Aceștia încurajează totodată persoanele juridice „să susţină prin toate mijloacele legale protestele ce urmează să se desfăşoare la intrarea în staţiile de alimentare din întreaga ţară”.
O inițiativă legislativă parlamentară prevede ca TVA ul aplicat în serviciile publice de transport rutier de pasageri să scadă la 5% însă, transportatorii solicită Guvernului ca aceasta să ia forma unei Ordonanţe de urgenţă, pentru a putea avea efecte imediate.

Astăzi este Ziua Internaţională a Pescarului.
Începând cu anul 1984, la data de 27 iunie, este marcată Ziua Internaţională a Pescarului, zi instituită la Conferinţa Internaţională pentru Reglementare şi Dezvoltare a Pescuitului de la Roma.
Astăzi, numeroase ţări organizează concursuri de pescuit şi diverse seminarii, la care pot participa pescari cu experienţă, dar şi amatori.

Curtea Supremă din SUA a anulat dreptul constituțional la avort.
În fața sediului instanței supreme din Washington, sute de activiști au protestat nemulțumiți la două zile după decizia istorică.
Decizia Curții Supreme de a anula legalitatea avortului la nivel național înseamnă că fiecare stat va decide cum reglementează această chestiune.
Legi care să restrângă și chiar să interzică accesul la avort sunt așteptate în aproape jumătate dintre statele americane.

Voucherele de vacanţă emise în anii precedenţi mai pot fi utilizate pentru rezervări până pe 30 iunie.
Anunţul a fost făcut de către Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism.
Acestea pot fi utilizate exclusiv pentru vacanţe în România, iar serviciile trebuie să conţină minim o noapte de cazare.
Anul acesta, în perioada ianuarie-mai au fost emise vouchere de vacanţă în valoare de 190 de milioane de euro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept