Știri 23 iunie 2022

Îps Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va fi prezent astăzi de la ora 15.00 în podcastul de dialog duhovnicesc cu credincioșii Cuvântul ierarhului.
Mâine, Biserica Ortodoxă va prăznui Nașterea Sfântului Proroc Ioan Botezătorul și Aducerea moaștelor Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava.
Cu acest prilej, în această seară, de la ora 17.00, Arhiepiscopul Tomisului va oficia slujba Vecerniei la biserica „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Constanța (zona Brotăcei).
Apoi, de la ora 21.40, va oficia Acatistele Maicii Domnului, al Sfântului Ioan Botezătorul și al Sfântului Grigorie Dascălul la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.
Mâine, ierarhul nostru va face parte din soborul de arhierei care va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava.
De la ora 23.00, va săvârși Sfânta Liturghie la mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului din Dorna Arini, județul Suceava.
Duminică, Biserica Ortodoxă Română se va afla în duminica a doua după Rusalii, numită „a Sfinților Români”.
Cu acest prilej, mănăstirea Poarta Albă – Galeșu își va cinsti ocrotitorii, Sfinții Români.
Astfel, la ora 6.50, Arhiepiscopul Tomisului va oficia o slujbă de pomenire la Monumentul Memorial Poarta Albă, pentru deținuții politic, apoi va merge în procesiune la mănăstirea „Tuturor sfinților români” de la Poarta Albă – Galeșu, unde va oficia Sfânta Liturghie.

CRTS Constanța anunță că sâmbăta aceasta nu se fac donari de sânge.
Măsura este luata întrucât Centrul va participa la o acțiune de donare din cadrul campaniei Blood Network.
Aceasta se va desfășura weekendul viitor, în perioada 2 – 3 iulie.

Tinerii care părăsesc sistemul de protecție al statului vor primi mai mulți bani.
Anunțul a fost făcut de ministrul Familiei, Gabriela Firea.
Astfel, indemnizația va crește la echivalentul a trei salarii minime brute pe țară, față de unul singur, cât este în prezent.
Prevederile sunt cuprinse într-un proiect de modificare a legii privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului și le vor oferi un start mai bun, în viața independentă, tinerilor care pleacă din căminele de stat.

Voucherele de vacanţă emise în anii precedenţi mai pot fi utilizate pentru rezervări până la 30 iunie 2022.
Așa a anunţat Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT).
În paralel, angajaţii pot utiliza voucherele de vacanţă emise în acest an, în cazul în care sumele au fost deja virate pe card.

Victimele violenței domestice vor beneficia de locuințe sociale și de cazare temporară.
Așa prevede un proiect de lege adoptat de Camera Deputaților în calitate de for decizional.
Potrivit documentului, locuințele sociale sunt puse la dispoziția persoanelor abuzate doar până la finalizarea partajului, prin modalitățile prevăzute de lege.
Aproape 85% dintre faptele de loviri sau violențe se întâmplă la domiciliu, iar unul din trei ordine de protecție este încălcat.
Conform unui raport, poliția a înregistrat anul trecut aproape 20.000 de cazuri de violență domestică.

Prima etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice se lansează mâine.
Bugetul primei etape este de 25 milioane de lei, iar selecţia voucherelor se face în perioada 24 – 30 iunie sau până la epuizarea bugetului.
În prima etapă, se acordă vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, după cum urmează: 400 de lei pentru maşini de spălat rufe; 400 de lei pentru maşini de spălat vase având cel puţin noua clasă energetică D şi 400 de lei pentru categoria frigidere, având clasa energetică E.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept