Știri 16 iunie 2022

Îps Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va fi prezent astăzi, de la ora 18.00, în podcastul de dialog cu credincioșii Cuvântul ierarhului.
Apoi, de la ora 22.00, va oficia Acatistul Maicii Domnului la Catedrala arhiepiscopală.
Mâine, de la ora 7.30, ierarhul nostru va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel.
Sâmbătă, de la ora 7.00, va oficia slujba de sfințire a demisolului bisericii „Sfântul Gheorghe, Buna-Vestire și Sfântul Antonie de la Iezer”, a comunității aromâne din Dobrogea, urmată de Sfânta Liturghie.
Așezământul de cult este amplasat în cartierul constănțean Palas.
Duminică, de la ora 9.00, la invitația PS Visarion, Episcopul Tulcii, Arhiepiscopul Tomisului va face parte din soborul de arhierei care va oficia slujba de târnosire a Sfintei Mese din subsolul bisericii celei mari a mănăstirii Celic Dere, județul Tulcea, urmată de Sfânta Liturghie.

Variola maimuţei nu este în transmitere comunitară.
Declarația aparține ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, care a precizat că nu necesită măsuri de precauţie ca în cazul infecţiei cu noul coronavirus.
El a mai menționat ca rata de reproducere este în jur de 0,3.
De asemenea, raportarea COVID-19 se face de acum săptămânal.
Ministrul a explicat că informarea va fi similară celei care se face pentru gripa sezonieră, deoarece gradul de răspândire a coronavirusului este mult redus.

Planetariul din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța se redeschide de astăzi.
În ultima perioadă, a fost implementat un proiect de modernizare a Planetariului cu fonduri europene.
Acesta dispune acum de sisteme de ultimă generație, fiind cel mai performant din sud-estul Europei.
Noul Planetariu hibrid 4K va funcționa la un nivel superior, cu două sisteme de proiecție clasice, opto-mecanică și digitală 4K.
Tariful pentru adulți este de 18 lei, cel pentru însoțitor de 12 lei, iar elevii și studenții plătesc 4,5 lei.

Mâine va începe o nouă sesiune pentru Programul Rabla pentru Electrocasnice.
Persoanele fizice au la dispoziţie 7 zile în vederea înscrierii în program prin crearea contului de utilizator în aplicaţia informatică începând de mâine dimineață.
Bugetul alocat în acest an pentru Programul Rabla pentru Electrocasnice este de 100 de milioane de lei, cu 25 de milioane mai mult decât anul trecut.

Persoanele care lucrează în aer liber sunt expuse unui risc sporit de cancer al pielii.
Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, între două milioane şi trei milioane de cancere cutanate sunt înregistrate în fiecare an în lume.
O expunere prelungită la soare favorizează apariţia de carcinoame, tipurile de cancer mai puţin grave, dar mai frecvente.
Printre măsurile care trebuie adoptate, specialiștii recomandă în primul rând evitarea expunerii la soare între orele 12:00 şi 16:00, atunci când este posibil.

Românii au început să cumpere produse mai ieftine.
Potrivit unui studiu, în categorii precum făină, paste făinoase, mixuri de bere, capsule de cafea, dulciuri sau vopsea de păr, cumpărătorii au migrat către produse mai ieftine.
În intervalul mai 2021 – mai 2022, cel mai mult s-au scumpit gazele naturale, cu 86%, cartofii, cu 51%, și uleiul, cu 44%.
La capitolul alimente, în afară de cartofi şi ulei, creşteri importante ale preţurilor au mai fost consemnate la mălai, 31%, făină 30% şi ouă 17%.

Compania Microsoft a anunțat ca a închis Internet Explorer, la aproape 27 de ani după lansarea browser-ului.
Aplicația a fost dezactivată, iar utilizatorii au fost redirecționați către Microsoft Edge.
Compania a spus că browserul Internet Explorer este lent, nu mai este practic sau compatibil cu noile tehnologii și este mai puțin sigur decât alte browsere moderne.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept