Stiri 13 iunie 2022

Biserica Ortodoxă prăznuiește astăzi Sfânta Treime: Dumnezeu Cel Unul în fiinţă şi întreit în Persoane: Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt.
Această sărbătoare a fost aşezată imediat după Pogorârea Sfântului Duh, când se descoperă oamenilor şi a treia Persoană a Sfintei Treimi, pentru a arăta că mântuirea oamenilor de păcat este opera Sfintei Treimi, adică a Tatălui, prin hotărârea şi făgăduinţa Răscumpărării, a Fiului, prin Sfintele Pătimiri şi Înviere, şi a Duhului Sfânt, prin venirea Sa la Cincizecime.
Credinţa în Preasfânta Treime este învăţătura principală a Bisericii Ortodoxe.
Ea a fost descoperită în Sfânta Scriptură, mai ales în Noul Testament, şi formulată apoi de Sfinţii Părinţi ai Bisericii la primele două Sinoade Ecumenice, în Simbolul de credinţă.
Sfinţii Părinţi şi teologii Bisericii au explicat, în scrierile lor, învăţătura Ortodoxă despre Sfânta Treime: Tatăl este nenăscut, Fiul este născut din veci din Tatăl, iar Duhul Sfânt purcede din veci din Tatăl.

Înalt Prea Sfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va sluji în această noapte la mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului din Dorna Arini, județul Suceava.
Ierarhul nostru va oficia Sfânta Liturghie, de la ora 23.00.
Miercuri, de la ora 7.30, va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța.

Constănțenii sunt invitați la o lansare de carte duhovnicească.
Aceasta se numește “Jertfă și răscumpărare” și aparține vrednicului de pomenire, părintelui Constantin Galeriu.
Evenimentul va avea loc miercuri, 15 iunie, de la ora 18.00, la restaurantul Dorna din stațiunea Mamaia, cu binecuvântarea și participarea Înalt Prea Sfințitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
Primii 100 de participanți ajunși la eveniment, vor primi cartea gratuit din partea sponsorilor.

CT Bus a reintrodus încă trei trasee de noapte.
Este vorba despre liniile N102, N2-43 și N5-40.
La începutul lunii iunie, CT Bus a reintrodus linia N100M, care face legătura între Gara CFR și stațiunea Mamaia.
De asemenea, conducerea companiei a anunțat că primele 20 de autobuze electrice vor intra pe trasee în această vară.
Între timp a fost finalizata și montarea stațiilor de încărcare din oraș.

Primele loturi de carduri pe care vor fi virate ajutoarele financiare acordate persoanelor în risc de sărăcie au fost distribuite vineri de Poşta Română.
Următorul lot, de aproape 300 de mii de carduri, va fi livrat de catre angajaţii poştali săptămâna aceasta, la nivelul întregii ţări.
Voucherele sociale în valoare de 250 de lei, acordate prin programul ‘Sprijin pentru România’, vor fi acordate în patru tranşe, o dată la două luni, până la finalul anului.

Angajații din sistemul de sănătate se pregătesc de noi proteste.
Aceștia sunt nemulțumiți că doar unele categorii profesionale au beneficiat de majorări salariale.
Infirmierii, îngrijitorii sau brancardierii au rămas cu salariile aproape nemodificate în ultimii trei ani.
Se va organiza un miting de amploare miercuri, la București, unde sunt așteptați să participe aproximativ 10 mii de oameni.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept