Stiri 9 iunie 2022

Inalt Prea Sfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va fi prezent astăzi, de la ora 18.00, la emisiunea de dialog duhovnicesc cu credincioșii „Cuvântul ierarhului”.
Apoi, de la ora 22.00, va oficia Acatistul Maicii Domnului la Catedrala arhiepiscopală.
Mâine, de la ora 7.30, ierarhul nostru va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.
Sâmbătă, de la ora 7.00, va săvârși Sfânta Liturghie și slujba de pomenire de obște a celor adormiți la biserica „Sfânta Treime” din localitatea Culmea Nord (zona Nazarcea).
De la ora 23.00, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Acatistul Învierii Domnului la Catedrala arhiepiscopală.
Duminică, de sărbătoarea Pogorârii Sfântului Duh, IPS Teodosie va săvârși Sfânta Liturghie în altarul de vară al Catedralei arhiepiscopale „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, de la ora 8.00.
Tot duminică, la ora 18.00, împreună cu PS Ilarion, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, va oficia Pavecernița Mare și Litia la mănăstirea Văcăreștii Noi, de lângă localitatea Lumina, cu prilejul hramului Sfânta Treime.
Luni, de la ora 8.30, ierarhul nostru va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Sfânta Treime” din Constanța, zona Casa de Cultură.

Parohia Sf. Mare Mc. Mina din Constanța organizează un concert caritabil.
Acesta se va desfășura duminică, de la ora 19.00, lângă biserica de lemn din Parcul Tăbăcărie și va fi susținut de Corala Armonia a Arhiepiscopiei Tomisului, dirijată de Arhidiacon Ion Iulian Dumitru și acompaniată de Orchestra Folclorică Muzica Divertis.
Accesul este liber cu strângere de fonduri pentru Robert, un copil de 3 ani diagnosticat cu autism atipic.

Autoritățile locale constănțene anunță că mai multe locuri de parcare au fost date în folosință.
Locuitorii din cartierul Badea Cârțan au la dispoziție noi locuri de parcare pe aleea Stadionului, în zona punctului termic.
De asemenea, pe strada Matei Millo, lângă Detașamentul de Pompieri Palas, au fost finalizate lucrările de asfaltare în 2 zone destinate parcării autovehiculelor.
Totodată, pe strada Pescarilor, în zona blocurilor U2-U4, au fost demarate lucrările de consolidare a terenului, în etapa premergătoare asfaltării.

Taberele copiilor pot fi plătite cu voucherele de vacanţă acordate părinţilor.
Totodată, s-a stabilit că valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăşi suma de 30 de lei.
Prin excepţie, organizaţiile sindicale pot acorda din fonduri proprii, ocazional, tichete cadou membrilor proprii care nu au calitatea de angajaţi ai organizaţiei sindicale, prevede proiectul.
Proiectul de lege a fost adoptat de Camera Deputaţilor, for decizional.

Ministerul Apărării Naţionale prelungeşte, până pe 24 iunie, campania de recrutare pentru rezerviștii voluntari.
În această etapă, demarată pe 16 mai, sunt disponibile 871 de locuri pentru toate categoriile de personal – ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi, a precizat MApN.
Candidaţii fără pregătire militară vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor, în sensul orientării către funcţiile pentru care îndeplinesc criteriile specifice.

Majorarea salariilor pentru demnitari va fi suspendată prin ordonanţă de urgenţă.
Potrivit preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, o decizie în acest sens va fi luată de coaliţia de guvernare.
Săptămâna trecută, Camera Deputaţilor a adoptat o creştere salarială pentru mai mulţi bugetari, inclusiv pentru demnitari şi primari, dar a fost nevoie de un artificiu legislativ pentru ca legea să nu fie declarată neconstituţională.

Trenurile Soarelui către litoral intră de mâine în circulaţie.
Potrivit CFR, turiștii vor avea la dispoziție 40 de garnituri ce vor asigura zilnic legături directe din toată țara cu stațiunile de la Marea Neagră și cu Delta Dunării.
În perioada programului estival de transport, turiștii aflați pe litoral au posibilitatea de a călători între stațiuni cu trenurile InterRegio de sezon la tarif de tren Regio dacă vor achiziționa biletele de pe secția Constanța-Mangalia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept