Stiri 23 mai 2022

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va sluji în această noapte la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.
De la ora 23.00, ierarhul nostru va oficia Sfânta Liturghie.
Mâine, de la ora 18.00, va oficia Taina Sfântului Maslu la biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe și Sfântul Proroc Ioan Botezătorul” din Mangalia, cu prilejul cinstirii hramului istoric, A treia aflare a capului Sfântului Ioan Botezătorul, de pe 25 mai.

Constănțenii sunt așteptați să doneze sânge.
Persoanele sănătoase care vor sa doneze și nu o pot face în cursul săptămânii, pot veni sâmbăta aceasta la sediul CRTS din strada Nicolae Iorga, între orele 8.30 și 13.00.
Este nevoie de donatori din toate grupele de sânge.

Înscrierile pentru examenul de Bacalaureat au început astăzi.
Elevii se pot înscrie timp de 5 zile.
Vineri, elevii de clasa a XII-a încheie cursurile, iar pe 6 iunie vor susține proba orală la limba română.
Elevii care au obținut în clasa a XI-a sau a XII-a premii individuale la concursuri/olimpiade școlare internaționale și au fost recunoscute de către ministerul Educației pot să solicite să echivaleze o anumită probă scrisă.

Guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă prin care va permite ca învăţământul universitar să poată continua în format online.
Până la începerea anul universitar 2022-2023 vor fi definite standardele care vor permite fiecărei universităţi, în funcţie de domeniu, să propună o anumită pondere a activităţilor online în paralel cu cele fizice, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.
El a precizat că verificarea îndeplinirii standardelor va fi realizată, în cel mult cinci ani, atunci când vine rândul evaluării instituţionale.

România şi alte patru state europene vor beneficia de o asistenţă financiară de urgenţă pentru refugiaţii ucraineni.
Țara noastră împreună cu Polonia, Ungaria, Slovacia şi Cehia vor primi această asistenţă de urgenţă din fondurile pentru afaceri interne.
Decizia urmează evenimentului mondial de strângere de fonduri din 9 aprilie, intitulat ‘Susţinem Ucraina’, în cadrul căruia Comisia s-a angajat să sprijine, cu până la 400 milioane de euro, refugiaţii care ajung din Ucraina în cele mai afectate state membre.

Guvernul a aprobat hotărârea privind instituirea schemei de ajutor de stat pentru transportatori.
Astfel, 3.000 de transportatori rutieri de marfă şi de persoane vor beneficia de o schemă de ajutor de stat de 300 milioane de lei pentru compensarea creşterii preţului la combustibil.
Purtătorul de cuvânt al Executivului a afirmat că bugetul total alocat pentru această măsură va putea fi suplimentat prin credite de angajament, dar şi prin credite bugetare.
Măsura face parte din pachetul ‘Sprijin pentru România’.

Spania şi Grecia sunt statele cu cele mai curate plaje şi coaste maritime din lume.
Potrivit clasamentului mondial Blue Flag, de anul acesta, Grecia a obţinut 581 de steaguri albastre, cu 14 mai multe ca anul trecut.
Pe litoralul românesc doar 6 plaje, din staţiunile Năvodari, Mamaia, Eforie şi Olimp, au primit anul acesta distincţia Blue Flag.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept