Știri 20 mai 2022

Biserica Ortodoxă îi va cinsti mâine pe Sfinţii Împăraţi întocmai cu apostolii Constantin şi mama sa Elena.
Cu acest prilej, la biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena I, IPS Ciprian, Mitropolit de Stara-Zagora va oficia în această seară, de la ora 17.00, slujba Vecerniei, împreună cu IPS Iacob, Mitropolit de Durostorum.
Mâine, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va savărși Sf. Liturghie împreună cu IPS Ciprian, Mitropolit de Stara-Zagora și IPS Iacob de Durostorum, la biserica Sf. Împarați Constantin și Elena I, de la ora 8.00, iar de la ora 22.00, va oficia Acatistele Învierii Domnului și Sfinților Împarați Constantin și Elena, la Catedrala arhiepiscopală.
Duminică, ierarhul nostru va săvârși de la ora 8.30, Sf. Liturghie la Mănăstirea Sfânta Elena de la Mare, din apropierea localității Costinești.
Luni, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sf. Liturghie, de la ora 7.30, la Catedrala arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel.

Constănțenii sunt invitați la Festivalul Coral-Tradițional dedicat Sfinților Împărați Constantin și Elena, ocrotitorii spirituali ai orașului Constanța.
Evenimentul se va desfășura mâine, de la orele 17, în Parcul Arheologic, de lângă Catedrala Arhiepiscopală.
Își vor da concursul: Corala Mitropoliei Stara-Zagora, dirijată de IPS Ciprian, Mitropolit de Stara Zagora, Bulgaria, Corala bărbătească „Armonia” și Grupul psaltic „Sf. Vasile cel Mare” ale Arhiepiscopiei Tomisului.

Mai multe linii de autobuze vor circula mâine cu program prelungit.
Astfel, liniile 42, 44, 48, 51 și 101 vor avea ultima plecare din cap de linie Poarta1 / Poarta 2, la ora 00,30.
Modificarea programului este necesară pentru a veni în sprijinul constănțenilor care doresc să participe la evenimentele organizate de Primărie, cu ocazia Zilelor Constanței.

Circulaţia rutieră va fi restricționată în acest week-end în Zona Peninsulară, cu prilejul Zilelor Constanței.
Primăria informează că, până luni, la ora 22:00, circulația autovehiculelor va fi restricționată pe următoarele străzi:
strada Arhiepiscopiei, tronsonul cuprins între strada Profesor Doctor Ioan Cantacuzino și bulevardul Regina Elisabeta;
strada Revoluției din 22 Decembrie 1989 la intersecția cu strada Profesor Doctor Ioan Cantacuzino și strada Cristea Georgescu la intersecția cu strada Grigore Tocilescu.
Restricții de circulație vor fi instituite și în Piața Ovidiu.

Profesorilor le va fi interzis să facă meditaţii cu elevii de la clasă, iar prevederea va fi introdusă în viitoarea lege a educaţiei.
Cele mai recente date arată că 60% dintre elevi fac meditaţii cel puţin o dată pe săptămână.
În schimb, reprezentanţii asociaţiilor de părinţi şi de elevi spun că practica meditaţiilor cu elevii de la clasă este una frecventă.
Potrivit ministrului Sorin Cîmpeanu, regula s-ar putea aplica din anul şcolar viitor.

Firmele de curierat vor raporta la ANAF detalii referitoare la persoanele ce au plătit ramburs produsele comandate online.
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, afirmă că prevederea vizează o colectare mai bună a taxelor şi impozitelor.
El a mai precizat că există o diferenţă destul de mare între taxele pe care Guvernul ar urma să le încaseze şi cele încasate.

Înscrierile pentru examenul de Bacalaureat încep luni, 23 mai.
Elevii se pot înscrie se înscrie timp de 5 zile.
Pe 27 mai, elevii de clasa a XII-a încheie cursurile, iar pe 6 iunie vor susține proba orală la limba română.
Elevii care au obținut în clasa a XI-a sau a XII-a premii individuale la concursuri/olimpiade școlare internaționale și au fost recunoscute de către ministerul Educației pot să solicite să echivaleze o anumită probă scrisă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept