Știri 11 mai 2022

Îps Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va sluji în această noapte la mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din localitatea Dorna Arini, județul Suceava.
Astfel, de la ora 20.45, va oficia Taina Sfântului Maslu, urmat de săvârșirea Sfintei Liturghii.
Mâine, de la ora 18.00, ierarhul nostru va fi prezent în podcastul de dialog cu credincioșii „Cuvântul ierarhului” ce va fi transmis pe paginile de Facebook și Youtube ale Arhiepiscopiei Tomisului.
De la ora 22.00, va oficia Acatistul Maicii Domnului la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

O parte din constănțeni vor rămâne de astăzi fără apă.
Pentru executarea unor lucrări din zona Stației de Pompare Caragea Dermen din municipiul Constanța, RAJA anunță întreruperea furnizării apei potabile, de astăzi de la ora 22.00, până mâine, la ora 11.00.
Vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din cartierele Palazu Mare, Tomis Plus, Boreal și Impact; zona comercială Nord (Carrefour, Dedeman și Selgros) și bd. Aurel Vlaicu, tronsonul delimitat de bd. Tomis și str. Baba Novac.

România are nevoie urgentă de 50.000 de asistenţi medicali.
Un studiu arată că situaţia asistenţei medicale din România a intrat într-o zonă de risc sanitar, pe fondul migraţiei în străinătate a medicilor, asistenţilor şi infirmierilor.
România este probabil cel mai mare furnizor de asistenţi medicali de pe piaţa europeană a muncii, în condiţiile în care sistemul românesc public de sănătate se confruntă cu cel mai mare deficit de astfel de cadre de până acum.
Pe de altă parte, populaţia României îmbătrâneşte şi devine tot mai bolnavă în fiecare an.
Potrivit datelor furnizate de lnstitutul Naţional de Statistică, populaţia vârstnică a ţării noastre a depăşit-o cu peste 20% pe cea tânără, cu vârste de până în 14 ani, iar perspectivele următorilor ani indică o accentuare a acestui fenomen.

Ministrul educației susține introducerea șahului în școli.
Acesta a declarat că şi-a asumat introducerea şahului în şcolile din România ca materie opţională.
El a făcut această declarație după ce a avut o întâlnire cu marele maestru Garry Kasparov.
Ministrul a precizat că există deja un număr important de profesori care au fost formaţi pentru a putea preda şahul, iar planurile cadru, vor fi valabile din septembrie anul viitor.

Persoanele în risc de sărăcie extremă vor primi un tichet social de 250 de lei, o dată la două luni.
Guvernul a aprobat ieri, două dintre măsurile cuprinse în Programul Sprijin pentru România, respectiv măsura referitoare la tichetele sociale şi cea cu privire la ajustarea de preţ aferentă contractelor cu finanţarea din fonduri externe nerambursabile.
Prima categorie de beneficiari sunt pensionarii cu venit net lunar sub 1500 de lei, numărul estimat al acestora fiind de 2,3 milioane.
Alte categorii de beneficiari sunt: persoanele cu dizabilităţi, cu venit net lunar sub 1.500 lei, familiile cu cel puţin doi copii în întreţinere, cu venit net lunar pe membru de familie sub 600 de lei, familiile monoparentale cu venit net lunar pe membru de familie sub 600 de lei și familiile care au drept la ajutor social potrivit Legii privind ajutorul social şi persoanele fără adăpost.

Elevii de clasa a II-a au început ieri Evaluarea naţională.
Aceasta se desfăşoară până pe 26 mai pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI- a, potrivit Ordinului publicat în Monitorul Oficial în luna octombrie anul trecut.
Astfel copiii de clasa a II-a au susţinut ieri proba scrisă la Limba română, urmată astăzi de proba de citit, iar mâine va fi testul la Matematică.

Vacanţele în România vor fi mai scumpe cu 15% față de anul trecut.
Acest lucru este o normalitate, având în vedere evoluţia preţurilor în toată Europa, ca urmare a creşterii costurilor, dar şi a unei cereri ridicate din partea consumatorilor, a declarat preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România, Călin Ile.
El susține că turismul pe litoral va funcționa bine anul acesta, însă vor fi probleme cu turismul de afaceri şi cu turismul balnear.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept