Știri 10 mai 2022

Îps Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va sluji mâine la mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din localitatea Dorna Arini, județul Suceava.
Astfel, de la ora 7.45 va oficia Sfânta Liturghie, iar de la ora 20.45, va oficia Taina Sfântului Maslu, urmat de săvârșirea Sfintei Liturghii.
Joi, de la ora 18.00, ierarhul nostru va fi prezent în podcastul de dialog cu credincioșii „Cuvântul ierarhului” ce va fi transmis pe paginile de Facebook și Youtube ale Arhiepiscopiei Tomisului.
De la ora 22.00, va oficia Acatistul Maicii Domnului la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

O parte din constănțeni vor rămâne mâine fără apă.
Pentru executarea unor lucrări din zona Stației de Pompare Caragea Dermen din municipiul Constanța, RAJA anunță întreruperea furnizării apei potabile, de mâine de la ora 22.00, până joi, la ora 11.00.
Vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din cartierele Palazu Mare, Tomis Plus, Boreal și Impact; zona comercială Nord (Carrefour, Dedeman și Selgros) și bd. Aurel Vlaicu, tronsonul delimitat de bd. Tomis și str. Baba Novac.

Recensământul din acest an este un moment favorabil pentru mărturisirea identității religioase.
Declarația aparține Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, care a îndemnat pe credincioși să participe la Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor şi să-şi declare apartenența religioasă.
Recensământul din acest an este cea mai bună ocazie să arătăm că poporul român este un popor credincios și majoritar ortodox, a mai spus Patriarhul României.

Prima sesiune a ediţiei din acest an a programului „Rabla pentru electrocasnice“ va incepe pe 17 iunie.
Bugetul total pentru anul acesta este de 100 de milioane de lei, mai mare cu 25 de milioane de lei faţă de anul anterior, potrivit ministrului Mediului, Tanzcos Barna.
El a adăugat că perioada în care voucherele acordate trebuie să fie valorificate s-a micşorat la jumătate faţă de anul anterior, de la 15 la şapte zile.
Valoarea voucherelor va rămâne similară cu ediţia de anul trecut, pentru fiecare tip de echipament electrocasnic, după cum urmează: 400 de lei pentru maşinile de spălat, aer condiţionat, frigidere, și pentru uscătoare de rufe, 200 de lei pentru aspiratoare, 500 de lei pentru laptopuri şi 300 de lei pentru tablete.

Astăzi este Ziua Regalității în România.
Data de 10 Mai marchează trei momente importante din istoriografia României: începutul domniei lui Carol I, Independenţa de stat şi încoronarea primului rege al ţării.
Parlamentul, Președintele României, Guvernul și celelalte autorități publice centrale și locale organizează manifestări cultural-artistice pentru sărbătorirea acestei zile.
Proiectul legislativ privind instituirea acestei sărbători a fost adoptat de Camera Deputaților, pe 22 aprilie 2015.

O nouă sesiune de înscriere în Programele „Rabla Clasic” și „Rabla Plus” va începe în această săptămână.
Potrivit calendarului publicat de Autoritatea Fondului de Mediu, în perioada 13-31 mai persoanele fizice se vor putea înscrie prin intermediul dealerilor autorizați, iar cele juridice vor putea depune dosarele de finanțare prin accesarea aplicației informatice puse la dispoziție de instituție.
Listele cu producătorii și dealerii auto care au semnat contracte de participare cu Autoritatea de Mediu sunt publicate pe site-ul instituției.

Egalitatea de șanse între femei și bărbați înseamnă drepturi egale la locul de muncă, protejarea femeilor de abuzuri, de violențe și orice tip de cruzime.
Anuntul a fost facut de catre Ministrul familiei, Gabriela Firea.
Potrivit Rador, aceasta susține semnarea și ratificarea convenției Organizației Internaționale a Muncii privind eliminarea discriminării și hărțuirii la locul de muncă.
Mesajul ministrului familiei, vine în contextul în care pe 8 mai, a fost marcată Ziua Națională a Egalității de Şanse între Femei și Bărbați.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept