Știri 6 aprilie 2022

Biserica Ortodoxă a rânduit ca în a cincea săptămână a Postului Mare în lăcașurile de cult să fie oficiate slujba Deniei Canonului Mare şi a Deniei Acatistului Bunei Vestiri.
Cu acest prilej, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia în această seară de la ora 17.00, Denia Canonului cel Mare la Catedrala arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel.
Totodată, sâmbătă, ierarhul nostru va săvârși Sfânta Liturghie la biserica Sfânta Cruce și Sf. Calinic de la Cernica, din zona Energia, de la ora 7.45.
Lăcașul de cult își va cinsti luni ocrotitorul spiritual, pe Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica, Episcopul Râmnicului.

Pe Autostrada Soarelui se circulă cu restricții.
Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, de ieri, au fost introduse restricţii de trafic pe porţiuni din Autostrada A2, pentru efectuarea unor lucrări de reparaţie a rosturilor de dilataţie şi înlocuire de elemente metalice.
Lucrări vor fi efectuate pe sensul către litoral în zona localității Cernica, din judeţul Ilfov, circulaţia fiind restricţionată pe banda 2, iar pe sensul către Capitală în zona Brăneşti, traficul fiind restricţionat tot pe banda 2.
În perioada 21 – 26 aprilie, restricţiile vor fi ridicate.

Astăzi începe campania de informare privind pastilele de iodură de potasiu.
Potrivit ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, campania se va derula prin intermediul canalelor de comunicare mass-media.
El a adăugat că pastilele nu se administrează după ce se primesc, ci în primele şase ore după anunţul autorităţilor, în doză unică.

Doar o treime dintre elevii de clasa a VIII-a spun că se simt pregătiți pentru examenele naționale care urmează.
Potrivit unui sondaj, 31% dintre copiii din învățământul secundar inferior și superior afirmă că au rămas în urmă cu materia școlară, în vreme ce aproape 60% dintre elevi fac meditații la cel puțin o materie.
Cei mai mulți elevi se simt extenuați și copleșiți și consideră că în acest an școlar au avut nevoie de mai mult ajutor din partea profesorilor de la clasă.
Aceasta este concluzia sondajului realizat de Organizația Salvați Copiii România, la sfârșitul a doi ani de restricții, educație online și criză sanitară.

Românii cu venituri mici vor primi vouchere pentru alimente.
Acestea vor fi în cuantum de 50 de euro și se vor acorda la fiecare 2 luni pentru alimentele de baza.
De asemenea, elevii cu burse sociale, vor primi vouchere de 30 de euro lunar, pentru a putea merge la şcoală.
În plus, valoarea tichetelor de masă va creşte de la 20, la 30 de lei.
Acestea sunt doar câteva dintre măsurile asupra cărora coaliţia a căzut de acord și vor fi aplicate din luna mai.

Perioada în care o persoană fizică autorizată desfăşoară activităţi economice va constitui vechime în muncă sau în specialitate.
Condiţia este să fi achitat contribuţiile, taxele şi impozitele legale.
Decizia a fost luată ieri de Camera Deputaţilor, for decizional.

Smartphone-urile şi hainele vor trebui să devină durabile şi uşor de reparat.
Așa prevăd normele de sustenabilitate puse în dezbatere, săptămâna trecută, de Comisia Europeană.
Potrivit reglementărilor propuse, aproape toate bunurile de pe piaţa UE trebuie să devină ecologice, circulare şi eficiente energetic.
La fel, textilele ar trebui să devină mai durabile, reparabile, reutilizabile şi reciclabile, iar moda de consum și distrugerea textilelor nevândute ar trebui descurajate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept