Știri 17 ianuarie 2022

Biserica Ortodoxă îl cinstește astazi pe Sfântul Cuvios Antonie cel Mare.
S-a născut în jurul anului 250, în satul Coma de lângă cetatea Heracleopolis, în Egipt.
În timpul persecuţiilor ordonate de Maximian Daia, a mers în Alexandria pentru a-i întări pe creştini în mărturisirea lor şi pentru a se jertfi ei înşişi pentru Hristos, şi tot acolo, îi combate pe adepţii ereziei ariene.
Sfântul Cuvios Antonie cel Mare a trăit 105 ani şi este numit părintele monahismului şi dascălul vieţii pustniceşti.

Elevii de gimnaziu și cei de liceu au început de astăzi, cel de-al doilea semestru.
Preşcolarii şi elevii din învăţământul primar au revenit la şcoală săptămâna trecută, pe 10 ianuarie.
Semestrul al doilea se va încheia pe 10 iunie, iar următoarea vacanţă, cea de primăvară va fi de pe15 aprilie, până pe 1 mai.

Cei care vor să obțină permisul de conducere vor trebui să meargă la cursuri de conducere defensivă şi de prim-ajutor.
Legea a fost promulgată de președintele României.
Noua lege prevede ca ambele cursuri – de conducere defensivă și de prim-ajutor – să fie introduse în pregătirea teoretică și practică a celor care vor să se prezinte la examenul pentru obținerea permisului de conducere prima dată, pentru a beneficia de reducerea perioadei de suspendare sau pentru a-și recăpăta permisul, după ce le-a fost anulat.
Urmează să fie stabilite normele de aplicare și de când vor fi obligatorii cele două cursuri.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea privind declararea primei zile de duminică din luna iunie ca Ziua naţională a supravieţuitorilor de cancer.
Noua lege are scopul de a atrage atenţia asupra nevoilor speciale pe care le au supravieţuitorii de cancer și îmbunătăţirea sprijinului acordat acestora.
De asemenea, este un moment în care aceste persoane pot să participe la evenimente care să le ofere posibilitatea să depăşească mai uşor sau să vorbească despre suferinţa trecută.
Legea a fost iniţiată de senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc, ea însăşi supravieţuitoare de cancer.
În România, anual, sunt aproximativ 100.000 de persoane diagnosticate cu diverse afecţiuni oncologice.

27 de companii furnizoare de electricitate şi de gaze naturale au fost amendate, cu o sumă totală de 450.000 de lei, de către ANPC, din cele 72 verificate.
În afară de amenzi, ANPC a dispus furnizorilor la care s-au constatat abateri să recalculeze toate facturile care nu respectă prevederile legii.
Totodată, au fost emise 4 propuneri de încetare a practicilor comerciale incorecte în raport cu consumatorii.
Comandamentul pentru Energie din ANPC va continua verificările până la sfârșitul lunii martie.
Ministrul energiei, Virgil Popescu, a anunțat că legea plafoanelor și compensării la energie electrică va fi modificată săptămâna viitoare, astfel încât furnizorii care au calculat eronat facturile să le refacă fără penalități.

Grecii de peste 60 de ani care nu se vaccinează anti-Covid vor fi amendați lunar cu 100 de euro.
La Atena au avut loc proteste împotriva vaccinării obligatorii.
Lângă parlament s-au adunat sute de oameni care au contestat decizia de a-i amenda pe cei peste 60 de ani care nu îşi fac programare la vaccin.
În plus, grecii condamnă intenţia guvernului de a introduce vaccinarea obligatorie, inclusiv la persoanele de peste 50 de ani.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept