Stiri 24 decembrie 2021

Biserica Ortodoxă prăznuieşte mâine Nașterea Domnului sau Crăciunul.
Astfel, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia, de la 8.30, Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.
La sfârșitul slujbei, membrii Coralei „Armonia” vor interpreta colinde.
De la ora 22.00, va oficia Acatistul Nașterii Domnului și pe cel al Soborului Maicii Domnului la Catedrala arhiepiscopală.
Duminică, de la ora 8.20, va oficia Sfânta Liturghie a Sfântului Iacob, ruda Domnului, la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.
Luni, Biserica Ortodoxă îl va cinsti pe Sfântul Apostol, întâiul Mucenic și Arhidiacon Ștefan.
Cu acest prilej, de la ora 8.30, ierarhul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Sfântul Ștefan” din Constanța situata in parcul gării.

Arhiepiscopia Tomisului sprijină campania de donare pentru familiile afectate de incendiul de pe strada Nicolae Grindeanu.
Cu binecuvântarea IPS Teodosie, mâine, în ziua de Crăciun, după citirea Pastoralei la Nașterea Domnului, în parohiile și mânăstirile din Arhiepiscopia Tomisului se va organiza o colectă în bani pentru sprijinirea familiilor afectate de incendiul izbucnit la subsolul blocului, în noaptea de 15 spre 16 Decembrie, de pe str. Prelungirea Nicolae Grindeanu din Constanța.
Printre cele 150 de familii afectate de acest incendiu se numără și 2 familii de clerici: fam. Pr. Claudiu Banu cu 4 copii si fam. Diac. Alexandru Cojocaru având tot 4 copii.
Este nevoie urgentă de refacerea tuturor utilităților, racordarea la gaze și energie electrică, precum și refacerea fațadei.

Autobuzele CT Bus circulă în perioada sărbătorilor în program de weekend.
Astfel, mâine, duminică și pe 2 ianuarie, autobuzele circulă în intervalul orar 05:45 – 23:00.
Pe 31 decembrie, autobuzele circulă în intervalul orar 05.15 – 21.00, iar pe 1 ianuarie în intervalul orar 12:00 – 23:00.
Totodată, în perioada 24 decembrie – 02 ianuarie, traseele școlare sunt suspendate ca urmare a intrării elevilor în vacanță.

Liderii Coaliției vor să elimine obligativitatea certificatului electronic la locul de muncă.
Decizia coaliției s-a schimbat, deoarece, susțin surse guvernamentale, prevederea ar fi neconstituțională.
Pe de altă parte, liderii coaliției se tem de impactul electoral având în vedere că există o parte semnificativă a opiniei publice care este împotriva certificatului verde.

Mălaiul din producţia internă nu provine de la porumb modificat genetic.
Asociaţia Forţa Fermierilor recomandă consumatorilor să cumpere mălai românesc, ţara de provenienţă a porumbului fiind înscrisă pe ambalaj.
Conform datelor furnizate de Ministerul Agriculturii, între 2016 şi 2021, suprafaţa cultivată cu porumb modificat genetic, în România, este zero.

Ministrul Sănătăţii face demersuri pentru aducerea în România a unui nou antiviral împotriva COVID.
Paxlovid este un antiviral cu administrare orală, aflat în procedură de autorizare la Agenţia Europeană a Medicamentului. Tratamentul este recomandat pacienţilor care au un risc crescut de a dezvolta o formă severă a bolii.
Studiile arată că reduce riscul de spitalizare şi de deces cu aproape 90% dacă este administrat în primele zile de boală.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept