Stiri 21 decembrie 2021

Parohia Sf. Mare Mc. Mina din Constanța demarează o nouă campanie umanitară, intitulată ”Foamea nu are sărbătoare”.
Aceasta este dedicată familiilor sărace și persoanelor vârstnice din mediul rural.
Campania își propune să colecteze și să livreze 2.000 de colete cu produse alimentare familiilor defavorizate din localitățile constănțene Almalău, Ostrov, Satu Nou, Lipnița, Dobromir, Pădureni, Văleni și altele.
Pachetele presupun alimente neperisabile, iar colecta va fi făcută în trei locații: Biserica Sfântul Mare Mucenic Mina din Parcul Tăbăcărie, Așezământul filantropic Sfântul Cuvios Arsenie din Techirghiol și Complex Marea Neagră din Eforie Nord.
Colecta va începe pe 27 decembrie și se va încheia pe 24 ianuarie.
De asemenea, cei care vor să ajute la pregătirea și distribuirea alimentelor sunt așteptați între 25 și 29 ianuarie.

Astăzi are loc solstiţiul de iarnă.
Astfel, această zi este cea mai scurtă din an şi are 8 ore şi 50 minute.
Până pe 21 iunie, durata zilelor va creşte continuu, iar cea a nopţilor va scădea.
La momentul solstiţiului de iarnă, Soarele luminează mai mult emisfera sudică a Pământului.

Produsele românești fără substanțe chimice ajung greu la cumpărători.
Ministrul Agriculturii anunță noi măsuri de sprijin pentru producători, printre care și relansarea programului Tomata.
Pentru anul viitor este anunțată și redeschiderea Casei de Comerț “Unirea”, nefuncțională în ultimii 2 ani, care va facilita valorificarea superioară a resurselor şi producţiei agricole naţionale.

Pensionarii cu venituri mici vor beneficia de un ajutor financiar în ianuarie, care se acordă o singură dată, împreună cu drepturile de pensie aferente acestei luni.
În ordonanţa adoptată de guvern se prevede că luna viitoare, toţi pensionarii cu pensii de până la 1.600 de lei inclusiv, vor avea o pensie de 2.200 de lei.
Acest lucru înseamnă că cel care are o pensie de 1.600 de lei va primi 600 de lei, iar cei care au pensii mai mici vor primi până la 1.200 de lei.
Actul normativ promovat de executiv este ultimul din pachetul social asumat de actuala coaliţie, după aprobarea majorării alocaţiilor pentru copii şi a punctului de pensie, începând cu 1 ianuarie.

Programul Casa Verde Fotovoltaice, prin care statul va subvenționa achiziționarea și montarea panourilor solare, incepe de astazi.
Persoanele fizice interesate se pot înscrie în programul cu un buget de 263 milioane lei prin intermediul firmelor de instalatori validați.
Finanțarea va fi de până la 90 la suta din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, în limita sumei de 20.000 de lei.
Suma finanțată de Administrația Fondului pentru Mediu se scade de către instalatorul validat din valoarea totală, iar diferența se suportă de catre beneficiarul final.

Voucherele de vacanță pot fi acordate și angajaților din sectorul privat.
Valoarea maximă poate ajunge la 13.800 de lei, echivalentul a şase salarii minime brute garantate pe țară – anunță Ministerul Turismului.
Voucherele sunt deductibile fiscal, iar angajatorii care le acordă sunt scutiți de plata contribuției asiguratorie pentru muncă în valoare de 2,25 la suta din salariul brut al angajatului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept