Știri 26 noiembrie 2021

Îps Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși astăzi de la orele 18.00, Taina Sfântului Maslu la mănăstirea Sfântul Ioan Rusul, din Palazu Mic.
Mâine, de la ora 7.30, va oficia slujba de sfințire a picturii bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din satul Negrești, comuna Cobadin, urmată de Sfânta Liturghie, iar
de la ora 22.00, va oficia Acatistul Învierii Domnului la Catedrala arhiepiscopală.
Duminică, de la ora 8.15, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.
De la ora 23.00, va oficia Sfânta Liturghie la biserica de lemn „Sfântul Apostol Andrei” din orașul Cernavodă.
Luni, de la ora 17.00, ierarhul Tomisului va oficia slujba Privegherii la mănăstirea „Sfântul Apostol Andrei” din apropierea localității Ion Corvin.
Marți, ierarhul nostru va săvârși Sfânta Liturghie la mănăstirea „Peștera Sfântului Apostol Andrei” din localitatea Ion Corvin, județul Constanța, cu prilejul hramului.
De la ora 17.00, Corala „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului va susține un concert dedicat Sfântului Apostol Andrei la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

Constănțenii sunt așteptați să doneze sânge.
Persoanele sănătoase care vor sa doneze și nu o pot face în timpul săptămânii, pot veni mâine la sediul CRTS din strada Nicolae Iorga, între orele 8.30 și 13.00.
Se pot face programări de luni pana vineri între orele 12.30 și 14.30 la numărul de telefon 0774665815.

Aproape o sută de administratori și angajați ai localurilor din Centrul Istoric al Constanței au ieșit în stradă nemulțumiți că autoritățile au limitat accesul în zonă prin montarea unor bariere.
Ei spun că rămân fără clienții care nu mai pot ajunge cu mașina.
Îi nemulțumește și programul în care este permis accesul vehiculelor de aprovizionare, de la 23.00 până la 6.00. Primarul promite să prelungească orarul până la 10.00.
Există permise pentru rezidenți, pentru evenimente, precum și pentru furnizorii de servicii de catering, poștă sau curierat, pe drumul cel mai scurt, fiind interzisă parcarea.

Banca Naţională a României va pune în circulaţie o bancnotă cu valoarea nominală de 20 lei, de la 1 decembrie.
Este prima bancnotă cu putere circulatorie pe care este prezentă o personalitate feminină: Ecaterina Teodoroiu.
Se răspunde astfel interesului public legitim, susținându-se consolidarea egalității de gen și a rolului major al personalităților feminine în istoria și societatea românească.
Punerea în circulație a bancnotei se va face prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași şi Timiș ale Băncii Naţionale a României, cu ocazia efectuării plăților în numerar către instituțiile de credit/Trezoreria Statului.

Guvernul Ciucă a decis că luni, 29 noiembrie 2021, să fie zi liberă ca să se lege weekend -ul de zilele de 30 și 1 decembrie, zile libere oficial.
29 noiembrie va fi zi liberă pentru elevi, profesori și bugetari.
În mediul privat decizia este lăsată la latitudinea patronilor.

Consiliul Naţional al Elevilor le solicită reprezentanţilor Ministerelor Educaţiei şi al Sănătăţii să nu mai modifice peste noapte prevederile legate de funcţionarea şcolilor şi să îşi asume public acest lucru.
Într-o petiţie semnată până acum de 36 de mii de persoane, elevii mai cer să fie suspendate tezele în acest semestru şi să fie înlocuite cu evaluări cu subiect unic pentru toate clasele, fără notare, cu feedback din partea profesorilor.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat ieri, decretul pentru promulgarea Legii privind studierea istoriei evreilor şi a Holocaustului.
Documentul prevede introducerea disciplinei şcolare ‘Istoria Evreilor. Holocaustul’ în planurile-cadru ale învăţământului liceal şi profesional.
Materia se va studia începând cu anul şcolar 2023-2024.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept