Știri 11 noiembrie 2021

Biserica Ortodoxă îl cinstește astăzi pe Sfântul Mare Mucenic Mina, făcătorul de minuni.
Era originar din Egipt şi a trăit în secolul al III-lea, în timpul împăraţilor romani Diocleţian și Maximian.
A slujit în armata romană şi apoi s-a retras în pustie pentru a se dedica rugăciunii şi pentru a fugi de închinarea la idoli, la care erau obligaţi soldaţii.
Pentru că şi-a mărturisit credinţa în Hristos, Sfântul Mina a fost supus la chinuri cumplite şi în cele din urmă decapitat.
În evlavia populară, Sfântul Mina este cunoscut şi ca sfântul ajutător în pagube şi pierderi materiale.

Îps Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va fi prezent astăzi de la ora 18.00, în podcastul de dialog cu credincioșii Cuvântul ierarhului transmis pe paginile de Facebook si YouTube ale Arhiepiscopiei Tomisului.
Apoi, de la ora 22.00, va oficia Acatistul Maicii Domnului, Acatistul Sfântului Ierarh Nectarie și al Sfântului Mare Mucenic Mina, la Catedrala arhiepiscopală.
Mâine, de la ora 7.15, Arhiepiscopul Tomisului va tarnosi biserica Sf. Cuvioasa Parascheva din comuna Mereni, județul Constanța, apoi va oficia Sfânta Liturghie.
Sâmbătă, de la ora 7.30, va săvârși Sfânta Liturghie la mănăstirea Sf. Ioan Gură de Aur din satul Casian, comuna Grădina, cu prilejul hramului.
Credincioșii se vor putea închina la o părticică din mâna Sfântului Constantin cel Mare.

Parohia Sf Mare Mucenic Mina din Constanța lansează astăzi proiectul “Un tir de dulciuri pentru copiii sărmani”.
Beneficiari sunt 1000 de copii din satele din sudul și nord-vestul județului Constanța.
Proiectul este inspirat din cel precedent “Încalță un copil sărman”, în urma căruia au primit încălțăminte peste 1500 de copii din satele defavorizate.
Cei care doresc sa ajute parohia în acest proiect, pot aduce dulciuri la biserica Sf. Mina din Parcul Tabacariei, până în data de 12 decembrie.

Arhiepiscopia Tomisului va dărui bucurie de Crăciun unor copii defavorizaţi.
Proiectul intitulat Dăruim bucurie va fi lansat luni, 15 noiembrie și vizează 100 de copii din zonele rurale ale județului Constanța.
Până pe 15 decembrie, Asociația Samarineanul Milostiv din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului cu sprijinul ASCOR Constanța și al studenților de la Facultatea de Teologie, va colecta darurile ce vor fi oferite între 20 și 23 decembrie.
Persoanele care vor sa se implice în acest proiect, pot aduce jucării noi, articole noi de îmbrăcăminte și încălțăminte, dar și dulciuri, la sediul Asociației din cadrul Centrului Eparhial Tomis sau sa doneze bani în contul Asociației Samarineanul Milostiv.

Locuitorii orașului Năvodari sunt așteptați să doneze sânge.
Acțiunea se va desfășura sâmbătă aceasta între orele 8 30 și 13 30 la Centrul de Zi pentru Copii și Persoane în Vârstă din oraș.
Persoanele care doresc să doneze sânge sunt rugate să se programeze la numărul de telefon 0746.724.228, de luni până vineri între orele 9.00 și 16.00.

În România, un copil din trei trăieşte în risc de sărăcie, iar cel puţin 100.000 de copii trăiesc fără ambii părinţi sau fără unul dintre ei.
Așa arată un studiu al Organizației Salvați Copiii.
În aproape doi ani de criză sanitară, copiii români au plătit cel mai mare preţ social.
Pentru a diminua această criză, organizația va crea un fond de solidaritate, la cea de-a 21-a ediție a Festivalului Brazilor de Crăciun, .

Zeci de spitale din județul Constanța, și private și de stat, nu respectă regulile de protecție împotriva incendiilor.
Pompierii au găsit instalații electrice improvizate, supraîncărcate, reşouri, candele şi brichete inclusiv în saloane unde sunt tratații cu oxigen bolnavii de Covid.
Multe dintre sursele de încălzire sau cu flacără sunt aduse de pacienți sau rude deși acestea sunt periculoase.
Autoritățile au cerut eliminarea de urgență a riscurilor și au fost date 37 de amenzi în valoare de 122 de mii de lei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept