Știri 23 iulie 2021

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia în această noapte de la ora 23.00, Sfânta Liturghie la schitul Sfânta Treime din Constanța, aflat la ieșirea de pe Șoseaua Industriala.
Duminică, ierarhul nostru împreună cu PS Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, va săvârși Sfânta Liturghie la biserica Sf. Cuvios Stelian din localitatea Săcele.
Luni, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală, de la ora 7.40, iar seara de la ora 17.30, va săvârși slujba Vecerniei și va conduce o procesiune cu moaștele Sfântului Mc. Pantelimon și celelalte moaște aflate în Catedrala arhiepiscopală.
Marți dimineață, de sărbătoarea Sfântului Mc. Pantelimon, ierarhul nostru va oficia Sfânta Liturghie la altarul de vară al Catedralei arhiepiscopale Sfinții Apostoli Petru și Pavel.

Noi hotărâri au fost adoptate de Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.
Printre acestea se numără înscrierea Sfântului Cuvios Nichifor cel Lepros în calendarul Bisericii Ortodoxe Române, în ziua de 4 ianuarie și aprobarea textului Sinaxarului, Troparului, Condacului, Slujbei, Acatistului și Paraclisului, înfiinţarea a două noi parohii pentru comunitățile ortodoxe române din Ljubljana (Slovenia) şi din Dubai (Emiratele Arabe Unite).
Ambele parohii vor fi sub directa autoritate a Patriarhiei Române.
Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a luat act cu îngrijorare de recentele încercări de implementare a „educației sexuale”, cu caracter obligatoriu, în învățământul românesc, precum şi de Raportul Matic.
De asemenea, s-a decis că „arhiereului, preotului, diaconului, monahiei și monahului din Biserica Ortodoxă Română, le este interzis să ocupe funcții de demnitar sau înalt funcționar public”.

Preşedintele Klaus Iohannis a oferit Patriarhului României cea mai înaltă decoraţie a statului român.
Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Colan, la împlinirea vârstei de 70 de ani.
Ordinul i-a fost acordat în semn de înaltă apreciere pentru contribuția excepțională la călăuzirea activității pastorale, misionare, culturale, sociale şi filantropice a Bisericii Ortodoxe Române, în ţară și în diaspora, pentru sporirea binelui comun prin cultivarea dialogului interconfesional şi interreligios.

O staţie de autobuz din zona Casei de Cultură a fost mutată.
Pentru fluidizarea traficului în zonă, stația de autobuz de pe strada I.G. Duca, în apropierea intersecției cu bulevardul Alexandru Lăpușneanu pe sensul de mers spre Casa de Cultură, a fost mutată, după intersecția cu strada Călugăreni.
Odată cu această măsură, în continuarea stației, pe strada I.G. Duca, tronsonul cuprins între strada Călugăreni și bulevardul Alexandru Lăpușneanu va fi interzisă oprirea.

250 de camere speciale de supraveghere vor fi instalate la granița României.
Măsura este luată pentru a combate traficul ilicit transfrontalier, a anunțat Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.
Ţara noastră are peste 2.000 de kilometri din frontiera externă a Uniunii Europene, porțiuni importante fiind în zone muntoase și împădurite, în care supravegherea este dificilă.
Rețelele de contrabandă fac profituri uriașe în aceste regiuni și sunt necesare investiții pentru a ține în frâu fenomenul, susțin autoritățile.

Nivelul de activitate fizică este necesar să fie îmbunătăţit la nivel mondial.
Decesele asociate sedentarismului se menţin la peste cinci milioane pe an, conform unui nou studiu.
Activitatea fizică zilnică trebuie promovată drept o nevoie umană esenţială dincolo şi independent de pandemia de COVID-19, susţin specialiştii.
Sedentarismul este asociat unui risc crescut de afecțiuni, precum bolile de inimă, diabet şi unele tipuri de cancer.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept