Știri 26 mai 2021

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia în această noapte, de la ora 23.30, Sfânta Liturghie la mănăstirea „Sf. Ioan Rusul”, din apropierea localităţii Palazu Mic, jud. Constanţa, cu prilejul hramului.
Mâine, de la ora 18.00, va fi prezent la emisiunea de dialog duhovnicesc cu credincioșii „Cuvântul ierarhului”, de la Radio Dobrogea.
Vineri, va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din Dorna Arini, județul Suceava.
Duminică, ierarhul nostru va săvârși Sfânta Liturghie, urmată de sfințirea lucrărilor efectuate la temelia bisericii „Sfântul Ioan Rusul” din orașul Ovidiu (lângă podul de cale ferată).
Credincioșii vor putea cinsti moaștele Sfântului Ioan Rusul, ale Sfântului Apostol Petru și ale Sfântului Nectarie.

Constănțenii sunt așteptați să doneze sânge sau plasmă.
Persoanele sănătoase care vor să doneze, dar nu o pot face în zilele lucrătoare, sunt așteptate sâmbăta aceasta, la sediul CRTS din str. Nicolae Iorga, în intervalul orar 8.30 -13.00.
Potrivit Centrului, este nevoie de donatori din toate grupele de sânge.

Campania „Schimbă PET-ul cu biletul” continuă și luna viitoare.
Continuarea campaniei se datorează succesului pe care l-a avut în rândul constănţenilor ediţia pilot, desfăşurată vineri, 21 mai.
Cei dornici să participe vor oferi 5 deşeuri (PET-uri sau doze de aluminiu), iar în schimb vor primi un bilet de autobuz, cu două călătorii, valabil pe orice linie de transport.
Campania se va desfăşura în fiecare vineri, la punctele de colectare sub formă de animale marine gigant din următoarele staţii CTBUS: Far; Gară CFR; Poarta 2 Port – Tribunal; Cap de linie Tomis Nord (Cireşica); City Park Mall.

Autorităţile dau asigurări că în România vaccinul anti-COVID este și va rămâne gratuit.
Premierul Florin Cîțu a declarat că nu există nicio intenție a guvernului de a schimba acest lucru.
El a răspuns astfel liderului PNL, Ludovic Orban, potrivit căruia în viitor vaccinarea anti-COVID pentru persoanele care nu sunt considerate vulnerabile ar putea fi făcută contra cost ca în cazul gripei.

Centrele de vaccinare anti-COVID aflate în unităţile medicale ale Ministerului Afacerilor Interne sunt deschise de astăzi, pentru toate persoanele cu vârste de peste 18 ani, în limita dozelor de vaccin disponibile.
Persoanele care doresc să se vaccineze se pot prezenta, fără programare, la oricare dintre cele 11 centre de vaccinare ale MAI în intervalul orar 8,00 – 16,00.
Pentru cele 11 centre de vaccinare sunt alocate câte 60 de doze de vaccin Pfizer.

Ziua de 1 iunie vine cu noi măsuri de relaxare, chiar dacă nu vor fi 5 milioane de români vaccinați.
Așa susține premierul Florin Cîţu.
Astfel, se vor putea organiza nunți și botezuri în spații închise, se vor redeschide piscinele, locurile de joacă, discotecile și cluburile.
Sunt măsuri incluse deja în hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență aprobată recent.
Planul de revenire la normalitate pe etape, până în august, se menține, spune prim ministrul Florin Cîțu.

Lituania a adoptat Cartea de Identitate a Libertății.
Documentul este considerat un pașaport imunitar care se acordă celor vaccinați, persoanelor care au făcut COVID 19 sau celor care prezintă rezultatul negativ al unui test.
Cei care doresc un astfel de act pot intra pe o pagina electronică, unde își declară identitatea.
Documentul permite și furnizarea de servicii de catering, organizarea de evenimente în interior sau exterior și petreceri private.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept