Stiri 17 martie 2020

Starea de urgență este o stare specială de prevenire a extinderii epidemiei, nu o stare de panică și descurajare.
Afirmația aparție Preafericitului părinte Patriarh Daniel și a fost rostită ieri în Catedrala Patriarhală din București după decretarea stării de urgență de către Președintele Klaus Iohannis.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului ii îndeamnă pe credincioși să doneze sânge.
Epidemia de coronavirus și instituirea stării de urgență au dus la scăderea dramatică a numărului de donatori de sânge.
De aceea, IPS Teodosie a făcut un apel la credincioși pentru a nu confunda prudența cu frica și să meargă să doneze sânge, pentru viața aproapelui.

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Persoanele singure si vulnerabile vor beneficia de atentie sporita.
Primaria Constanta impreună cu Direcția Generală de Asistență Socială, au implementat un program de asistenta pentru persoanele singure si vulnerabile.
In cadrul programului vor fi echipe în teren care vor face cumpărăturile în locul persoanelor vulnerabile și le vor oferi asistență.
De asemenea, persoanele vulnerabile au la dispozitie un numar de telefon NONSTOP – 0737.55.22.70, la care pot solicita ajutorul.

Școlile rămân închise până după Paște.
Anunțul a fost făcut de catre Ministrul Educației, Monica Anisie.
Măsura se datorează instituirii stării de urgență.
Aceasta se instituie, potrivit legii, pe o perioadă de cel mult 30 de zile, cu posibilitatea de prelungire.

Noi informatii despre modul in care se transmite noul coronavirus.
Un nou studiu realizat de către experţii chinezi arata ca noul coronavirus se transmite la 4,5 metri, trăieşte 30 de minute în aer şi rezistă 4 zile pe suprafeţe.
Perioada de supravieţuire diferă în funcţie de tipul suprafeţei şi temperatură. Intr-un spaţiu închis, ventilat, distanţa de transmitere depăşeşte distanţa considerată sigură, iar la temperaturi de 36,6 grade Celsius rezista circa trei zile pe sticlă, textile, metal, plastic sau hârtie.
Cercetătorii chinezi avertizează şi că noul coronavirus poate supravieţui mai mult de cinci zile pe piele (faţă, mâini) sau pe fluidele corporale (transpiraţie, salivă etc.).
Aceştia recomandă folosirea măştilor de protecţie şi evitarea spaţiilor aglomerate.

Coronavirusul scoate ce este mai rău în om.
O analiză CNN avertizează că egoismul și iraționalitatea devin dușmanii omenirii, în contextul epidemiei de coronavirus.
Analiza prezintă situații de conflict existente atât între indivizi, cât și între țări, pe mentalitatea că fiecare acționează pentru el însuși…
De exemplu, în Australia o femeie a amenințat cu un cuțit un bărbat pentru hârtie igienică, iar un student din Singapore a fost grav bătut pe străzile din Londra.
La nivel statal, mai multe țări au restricționat exporturile la echipamente.

Continuă lucrările de reabilitare şi modernizare în Constanţa.
Programul de reabilitare a traseelor pietonale continuă în această săptămână pe bulevardul Mamaia, tronsonul delimitat de strada I.G. Duca și strada Mihai Viteazul, pe bulevardul Tomis, porțiunea cuprinsă între strada Poporului și bulevardul Mamaia și la intersecția străzii I.G. Duca cu bulevardul Mamaia, unde a fost amenajat un sens giratoriu.
Totodata, se desfășoară lucrări de frezare și asfaltare pe strada Petru Cercel, între bulevardul 1 Mai și strada Brizei și pe strada Brizei, între strada Petru Cercel și strada Steluței din cartierul KM 4, pe străzile Timișanei și Dobrogei din cartierul Faleză Nord, pe aleile de acces din cartierul CET, la intersecția aleilor Magnoliei și Cameliei din cartierul Tomis III.

Numeroase persoane apelează la automedicaţie sau iau incorect medicamentele prescrise pentru tot felul de afecţiuni.
Aceasta este concluzia unei companii medicale care mai arată că astfel, pacienții îşi pun în pericol sănătatea şi chiar viaţa.
Cele mai frecvente şi mai periculoase erori cu privire la automedicație sunt pisarea tabletelor, pentru a fi mai uşor de înghiţit, administrarea de ibuprofen înainte de exerciţiile fizice, utilizarea în exces a loţiunilor şi cremelor medicinale sau utilizarea analgezicelor pentru a combate răceala şi gripa.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept