Știri 23 noiembrie 2019

Biserica Ortodoxă Română cinstește astăzi pe Sfântul Cuvios Antonie de la Iezerul-Vâlcii.
Acesta a trăit în timpul domniei voievodului Matei Basarab şi a domnitorului Constantin Brâncoveanu.
De tânăr a fost tuns călugăr la Schitul Iezerul-Vâlcea, un schit retras, unde a primit numele Antonie.
Apoi, cu binecuvântarea egumenului, s-a retras la viaţă pustnicească în Muntele Iezerul din apropiere, prin anul 1690.
Pentru viaţa sa curată, sfântul a primit de la Dumnezeu darul înainte-vederii şi al vindecării.
Cuviosul Antonie s-a mutat la Domnul, înainte de anul 1714 şi a fost înmormântat de egumenul Schitului Iezerul.
Pentru viaţa şi nevoinţele sale, Sfântul Sinod al Bisericii noastre a hotărât în anul 1992, ca el să fie aşezat în rândul sfinţilor.
Sfintele Moaşte ale Cuviosului Antonie au fost aşezate în Biserica Schitului Iezer, iar o particică din Sfintele sale Moaşte se află şi la Schitul Darvari din Bucureşti.

Mâine, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la Mănăstirea Colilia, de la ora 8.30.
Tot mâine, Arhiepiscopul Tomisului va săvărși slujba Vecerniei și Taina Sfântului Maslu la biserica Sfânta Ecaterina din localitatea Tuzla, de la ora 16:00, cu prilejul hramului, și va sfinți capela mortuară a parohiei.
De asemenea, în noaptea de duminică spre luni, Ierarhul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la biserica Sfânta Ecaterina din cartierul Tomis Plus, care își va serba ocrotitoarea spirituală.
Marți, Biserica Ortodoxă îl va cinsti pe Sfântul Stelian Paflagonul.
Cu acest prilej, Ierarhul nostru, va oficia luni slujba Vecerniei și va sfinți capela mortuară a bisericii „Sfântul Stelian” din localitatea Săcele, de la ora 16:00.
Credincioșii vor putea cinsti moaștele Sfântului Stelian, aduse spre închinare de la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

Arhiepiscopia Tomisului și Primăria Constanța organizează o acțiune umanitară în perioada 25 noiembrie-15 decembrie.
Aceasta se numește ”De Crăciun, fii bun!” și are ca scop sprijinirea familiilor sărace din mediul rural din județul Constanța.
Astfel, va fi organizată o colectă de alimente neperisabile, articole de igienă și haine în parohiile urbane din Constanța, Mangalia, Medgidia, Năvodari, Hârșova, Ovidiu, Eforie, Negru-Vodă, Techirghiol și Cernavodă.
Mai multe informații pot fi obținute de la preoții parohiilor urbane din cuprinsul Arhiepiscopiei Tomisului.

O acțiune de donare de sânge se va desfășura marți, în localitatea Medgidia.
Persoanele sănătoase care vor să doneze sunt așteptate la Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel, din localitate, între orele 08.30-13.30.
Acțiunea este organizată de CRTS Constanța și Protoieria Medgidia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept