Știri 6 noiembrie 2019

Biserica Ortodoxă va cinsti vineri Soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil și al tuturor cereștilor puteri.
Cu acest prilej, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia mâine seară slujba Vecerniei la biserica „Sfinții Îngeri” din Constanța, fosta Capelă Militară, din zona Spitalului Județean, de la ora 17:00.
Vineri, Ierarhul Tomisului va răspunde invitației IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, și va lua parte, împreună cu PS Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, la Sfânta Liturghie oficiată la biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Marginea, jud. Suceava.
Duminică, ierarhul nostru va săvârși Sf. Liturghie la biserica Sf. Nectarie din zona Medeea, de la ora 8.30, cu prilejul hramului.
După slujbă, va avea loc dezvelirea monumentului celor 30 de eroi căzuți în teatrele de operații de după 1990 și a eroilor constănțeni din Primul și din al Doilea Război Mondial. Monumentul este ridicat și cu implicarea Asociației „Dobrogea Unită”, la biserica „Sf. Nectarie” (numită și biserica militarilor veterani și a veteranilor cu dizabilități).
Luni, Biserica Ortodoxă îl va cinsti pe Sf. Mare Mucenic Mina.
Astfel, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sf. Liturghie la biserica Sf. Mina din Parcul Tăbăcărie, de la ora 8.30.

CRTS Constanța organizează săptămâna aceasta două acţiuni de donare de sânge.
Astfel, mâine, persoanele sănătoase care vor să doneze sunt așteptate la hypermarket Auchan Sud Constanța, între orele 8:30- 14:00.
Acțiunea este adresată angajaților, colaboratorilor și clienților Auchan Sud.
O altă acțiune se va desfășura duminică, la Biserica ’’Nașterea Sf. Ioan Botezătorul’’ din Eforie Sud, în intervalul orar 08.30- 13.30.

Gara Constanța a intrat în reabilitare.
Programul de reparații capitale include, în primul rând, lucrări de stopare a infiltrațiilor, dar și la suprafața din zona liniilor de cale ferată.
Noutatea constă însă în crearea unor condiții specifice de acces și de deplasare pentru persoanele cu dizabilități.
Lucrările ar urma să fie finalizate în cel de-al doilea semestru al anului 2020.

Lucrările de frezare pe strada Unirii sunt în plină desfășurare.
Este vorba despre porțiunea cuprinsă între străzile Dorobanți și Dragoslavelor.
În timpul desfășurării lucrărilor, astăzi, mâine și vineri, în intervalul orar 08:00- 16:00, circulația autoturismelor este restricționată total în perimetrul cuprins de străzile Pescărușului și Dragoslavelor.
De asemenea, va fi închisă circulației și strada Războieni, între Bulevardul Mamaia și strada Unirii, iar accesul auto va fi permis doar riveranilor.

Constănțenii sunt invitați la un concert de muzică populară dedicat Dobrogei.
Acesta se intitulează ”Dobroge, vatră străbună” și se va desfășura duminică, la Casa de Cultură, de la orele 17.
Printre invitați se numără Mioara Velicu, Elisabeta Turcu, Aurel Sava, Marius Cristel Marin, dar și ansamblul de dansuri ”Brâulețul”, condus de Sorin Marcu.
Evenimentul este organizat de Arhiepiscopia Tomisului, Mănăstirea Dervent, Casa de Cultură a Sindicatelor, Uniunea Județeană a Pensionarilor și Liceul Tehnologic C.A. Rosetti.
Intrarea va fi liberă.

Cei care-și deranjează vecinii în timpul orelor de liniște vor fi sancționați drastic.
Potrivit legii, persoanele care organizează petreceri cu caracter privat și utilizează aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor, vor plăti o amendă între 2.000 și 3.000 de lei, o creștere semnificativă față de valoarea anterioară, care era între 500 și 1500 de lei.
Purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța, Diana Sobaru a declarat că legea mai prevede pe lângă amenzi și muncă în folosul comunității.

Programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice se reia de astăzi.
Persoanele fizice care nu au depus şi nu au înregistrat documentele la instalatorii validaţi până în data de 10 septembrie vor avea posibilitatea de a depune la instalatori documentele solicitate.
Scopul programului îl reprezintă creşterea eficienţei energetice, îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin utilizarea sistemelor de panouri fotovoltaice.
Finanţarea se acordă în procent de până la 90%, în limita sumei de 20.000 lei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept