Știri 9 septembrie 2019

Biserica Ortodoxă îi cinstește, astăzi, pe sfinţii şi Dumnezeieştii Părinţi Ioachim şi Ana, părinţii Fecioarei Maria.
Dreptul Ioachim provenea din seminţia lui Iuda şi era un păstor bogat, iar familia lui se distingea printr-o adâncă evlavie.
O veche tradiţie arată că Dreptul Ioachim îşi împărţea în fiecare an câştigul muncii sale în trei părţi: una pentru templul din Ierusalim, alta pentru săraci şi a treia pentru nevoile sale.
Acesta trăia în Nazaretul Galileii, şi avea ca soţie pe Ana din seminţia lui Levi.
Sfinţii Părinţi Ioachim şi Ana erau bogaţi material, dar mai presus de toate bogaţi spiritual, deoarece erau drepţi înaintea lui Dumnezeu şi trăiau după lege.

Biserica Ortodoxă Română îi cinsteşte astăzi şi pe Sfinţii Cuvioşi Onufrie de la Vorona şi Chiriac de la Tazlău.
Sfântul Cuvios Onufrie de la Vorona s-a născut în anul 1700 în Rusia, iar timp de 25 de ani a vieţuit într-o peşteră pe malul pârâului Vorona.
A fost ucenicul Sfinţilor Vasile de la Poiana Mărului şi Paisie Velicicovski.
S-a mutat la Domnul în peştera sa la 29 martie 1789.
Sfântul Cuvios Chiriac de la Tazlău s-a născut la începutul secolului al XVII-lea în satul Mesteacăn din judeţul Neamţ.
A intrat de tânăr în obştea Mănăstirii Tazlău, iar pentru viaţa sa a dobândit de la Dumnezeu darul rugăciunii curate, al vindecării bolilor şi al izgonirii demonilor.
Sfântul Chiriac a trecut la Domnul în jurul anului 1660.

Tot astăzi, Biserica Ortodoxă sărbătorește pe Sfinţii Părinţi de la sinodul 3 ecumenic, la care a participat şi Arhiepiscopul Timotei al Tomisului.
Desfăşurat la Efes în anul 431, sinodul a condamnat erezia nestorianismului, care susţinea că Maica Domnului l-a născut pe Iisus omul, motiv pentru care nu poate fi numită Născătoare de Dumnezeu.
Cei 200 de episcopi participanţi au stabilit că Hristos este o singură persoană, Dumnezeu adevărat şi Om adevărat, astfel că Sfânta Fecioară este cu adevărat Născătoare de Dumnezeu.

Elevii cu note sub 5 la Bacalaureat vor fi repartizaţi la şcoli profesionale.
Ministerul Educaţiei precizează că, potrivit datelor centralizate până în prezent, elevii care, la examenul naţional de capacitate au obţinut medii sub 5 şi au fost repartizaţi la licee teoretice, au promovat în proporţie foarte mică Bacalaureatul.
Potrivit unui comunicat al instituţiei, aceşti tineri au la dispoziţie posibilităţi limitate de a intra pe piaţa muncii sau de a-şi continua studiile.
În acest context, a fost emis ordinul care prevede ca elevii respectivi să fie repartizaţi la şcoli profesionale, pentru a avea şansa de a învăţa o meserie.

Intersecția dintre strada Soveja si Bulevardul Tomis intră în proces de reabilitare.
Potrivit Primăriei Municipiului Constanța, în noaptea de marți spre miercuri se va începe cu frezarea intersecției, astfel încât, traficul rutier va fi restricționat alternativ.
De asemenea, în noaptea de miercuri spre joi, când intersecția va fi asfaltată, traficul rutier va fi închis complet în intervalul orar 24:00- 05:00.

Noul program “Casa Verde” demarează astăzi.
Conform Ministerului Mediului, prin bugetul alocat pentru acest program vor putea fi finanţate proiecte pentru circa 33.000 de unităţi locative.
Prin accesarea programului, pot fi instalate sisteme de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională.

Astăzi, elevii încep noul an școlar.
Conform Ministerului Educației, cursurile anului şcolar 2019-2020 va avea 35 de săptămâni, structurate în două semestre: semestrul I – între 9 septembrie şi 20 decembrie și semestrul al II-lea – între 13 ianuarie şi 12 iunie.
Clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar vor avea prima vacanţă în săptămâna 26 octombrie – 3 noiembrie.
Pe 29 mai 2020 se vor încheia cursurile pentru clasa a XII-a, iar pe 5 iunie pentru clasa a VIII-a.

Elevii fură de la colegi şi sunt violenți.
Acestea sunt cel mai des întâlnite fapte antisociale în şcolile din România.
Astfel, Poliţia Română a pornit o campanie de conştientizare a acţiunilor nelegale.
Tinerii care sunt victime sunt sfătuiţi să nu ascundă asemenea fapte şi să apeleze cu încredere la părinţi, profesori şi la poliţie.
În toată ţara, odată cu începerea orelor, 10.000 de poliţişti vor păzi şcolile.
De asemenea, poliţiştii vor asigura şi fluenţa traficului în proximitatea şcolilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept