Știri 21 aprilie 2018

Biserica Ortodoxă se va afla mâine în duminica a 3-a după Paști sau a Mironosițelor.
Cu acest prilej, IPS Teodosie va răspunde invitației Preasfințitului Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, și va participa la Sf. Liturghie oficiată la Mănăstirea Pantocrator din jud. Teleorman, care are hramul Sf. Maria Magdalena.
Biserica Ortodoxă îl va cinsti luni pe Sf. Mare Mc. Gheorghe. Astfel, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sf. Liturghie, de la ora 8.30 la biserica Sf. Mare Mc. Gheorghe din Constanța, situată pe strada Nicolae Iorga.
Marți, de la ora 7, Ierarhul nostru va sfinți Paraclisul Acoperământul Maicii Domnului al seminarului teologic Sf. Cuv. Dionisie Exiguul din Constanța, apoi va oficia Sf. Liturghie.

Mâine este Ziua Pământului.
Această zi este celebrată din 1970, când un senator american a atras atenţia asupra schimbărilor climatice prin care trece planeta și a reuşit sa declanşeze numeroase manifestaţii ecologiste de anvergură.
După 2 decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de ţări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorinţa de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre.
În anul 2009, Organizaţia Naţiunilor Unite a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ şi expresie comună a dorinţei tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat şi mai verde.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept