Știri 24 iulie 2017

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului Bucurie neașteptată va sosi la biserica Nașterea Sf. Ioan Botezătorul din Constanța.
Aceasta va fi adusă spre închinare miercuri de la orele 17, apoi se va oficia Taina Sf. Maslu.
Biserica este situată în zona Brotăcei, pe aleea Capidava.
Icoana este prăznuită pe 9 decembrie, 25 ianuarie și 1 mai și a fost pictată în amintirea unei minuni săvârșite în fața Icoanei Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu.
Icoana făcătoare de minuni este cunoscută ca fiind vindecătoare de diferite boli fizice și psihice, dar și ca alungătoare a tristeții și ajutătoare a celor stăpâniți de patimi trupești.

Astăzi este Ziua Poliţiei de Frontieră Române.
Aceasta a luat fiinţă la 1 iulie 1999, prin unificarea fostului Comandament Naţional al Grănicerilor cu Direcţia Poliţiei de Frontieră.
Până în anul 1998, la această dată s-a sărbătorit „Ziua grănicerilor”, care marca constituirea primului corp unificat al grănicerilor din România.
Data de 24 iulie a fost desemnată ca „Ziua Poliţiei de Frontieră Române” prin ordonanță de urgență, în anul 2001.

Expunerea la soare nu ar trebui să depăşească o oră şi jumătate.
Medicii dermatologi recomandă în sezonul de vară prudenţă şi mare atenţie la modul în care ne expunem corpul la soare, mai ales atunci când sunt temperaturi caniculare.
Expunerea în exces la razele soarelui poate duce la apariţia melanomului, responsabil de 4% din toate cancerele de piele.
Această maladie provoacă 80% dintre decesele cauzate de cancerul cutanat şi este răspândit mai mult la bărbaţi decât la femei.
Medicii recomandă o verificare periodică a pielii, un semn important fiind creşterea numărului de aluniţe.

Ungaria ar vrea să oprească la graniţă gazele româneşti din Marea Neagră.
Construcţia gazoductului care urma să conecteze sistemele de transport de gaze naturale ale României, Bulgariei, Ungariei şi Austriei, ar putea fi blocată după ce autorităţile ungare au anunţat că Austria ar putea fi exclusă din proiect.
În proiectul actual, se prevede construcţia pe teritoriul României a unei noi conducte de gaz, cu o lungime de aproximativ 479 kilometri şi trei noi staţii de comprimare.
Dacă gazoductul nu va mai ajunge însă în Austria, două mari companii, care mizează pe exportarea gazelor din Marea Neagră, ar putea fi excluse de pe lista exportatorilor din regiune.

Institutul Cantacuzino ar putea produce, din nou, vaccinuri, în 3 ani.
Anunţul a fost făcut, de ministrul Sănătăţii, Florian Bodog.
El a mai spus că institutul dispune în prezent de laboratoare de referinţă şi are o zonă puternică de cercetare.
Linia nouă de producție se va face prin investiţia exclusivă a statului român sau prin parteneriat public privat.

Cetățenii Uniunii Europene vor putea beneficia de libera circulație în Marea Britanie cel puțin doi ani după Brexit.
Măsura face parte dintr-un acord de tranziție.
Prima rundă deplină de convorbiri privind ieșirea Marii Britanii din Uniune s-a încheiat joi, înregistrându-se câteva compromisuri și diferențe în legătură cu modul de a proteja viitorul cetățenilor expatriați.
Marea Britanie urmează să părăsească Uniunea până la sfârșitul lui martie 2019, după un referendum, pe 23 iunie 2016, la care majoritatea britanicilor au votat pentru Brexit, în scopul de a restricționa imigrația și de a recâștiga puterile de la Bruxelles.

Elevii vor studia în şcoli şi licee despre Constituţia României, drept civil și penal.
Cursurile de educaţie juridică în şcoli se vor desfăşura pe baza unui protocol încheiat între Ministerul Justiţiei, cel al Educaţiei, CSM, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Ministerul Public.
Ministerul Justiţiei a anunţat că educaţia juridică în şcoli va fi adaptată la realităţile cu care se confruntă elevii zi de zi.
Ei îşi vor cunoaşte mai bine drepturile, dar şi obligaţiile de cetăţeni într-o societate democratică.
Informaţiile vor fi corespunzătoare pentru nivelurile de învăţământ primar, secundar şi liceal şi vor fi transmise într-o manieră atractivă, relevante pentru elevi şi profesori.

România este una dintre cele mai religioase țări din lume.
Studiul, la care au participat 66.000 de persoane din 68 de țări, arată că 62% dintre respondenți se consideră religioși, 25% nu se consideră religioși și 9% spun că sunt atei.
Thailanda este cea mai religioasă țară, aproape întreaga populație (98%) declarându-se religioasă.
România ocupă și ea un loc fruntaș în top, 89% dintre români spunând că sunt religioși.
China este țara cel mai puțin religioasă – 7 din 10 chinezi spun că sunt atei.
După China, printre țările cel mai puțin religioase regăsim Suedia, Cehia și Regatul Unit cu 7 din 10 persoane care au declarat că sunt atei sau non-religioși.
În România doar 3% dintre cetățeni se declară atei, în timp ce 6% au răspuns că nu sunt religioși.

Legea antifumat ar putea să fie modificată.
Cel mai probabil se va întâmpla în sesiunea de toamnă a Parlamentului.
Închiderea teraselor cu pereți de folie a fost soluția pe care au găsit-o proprietarii de localuri.
„Spațiul public închis” va fi redefinit, astfel că nu va mai fi prevăzut cu doi pereți plus acoperiș, cum este în prezent, ci cu trei pereți plus acoperiș.
Mai mulți aleși au contestat la CCR legea antifumat, dar judecătorii nu le-au dat dreptate.

Oamenii de știință finlandezi au produs o proteină din electricitate și dioxid de carbon.
Proteina poate fi obținută “oriunde este disponibilă energie regenerabilă”.
Spre deosebire de agricultura tradițională, metoda de producție aflată în curs de dezvoltare nu necesită o locație care să ofere condiții pentru agricultură, precum temperatura corespunzătoare, umiditate sau un anumit tip de sol.
Experții estimează că noua metodă de obținere de alimente din electricitate va fi de aproape zece ori mai eficientă în comparație cu fotosinteza și astfel va avea un impact minim asupra mediului înconjurător.
Ei spun că în acest moment este nevoie de circa două săptămâni pentru a produce un gram de proteină în laborator, iar procesul are nevoie de îmbunătățiri.

Interzicerea automobilelor Diesel în oraşele europene ar putea afecta capacitatea producătorilor auto de a investi în vehicule cu emisii zero.
Acesta este avertismentul transmis de Comisia Europeană miniştrilor Transporturilor din blocul comunitar.
Pe termen scurt, autorităţile ar trebui să se concentreze pe forţarea producătorilor auto să reducă emisiile periculoase de oxid de azot la limita acceptată de reglementările europene.
Perspectiva unor interdicţii pentru Diesel va afecta şi piaţa autoturismelor rulate, cu efecte asupra diviziilor de leasing şi de finanţare ale producătorilor auto.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept