Știri 9 august 2016

Primăria Constanţa va executa, în perioada următoare, mai multe lucrări la carosabil şi la trotuare.
Astfel, echipele vor repara trotuarele de pe strada Ţepeş Vodă şi vor monta pavelele pe trotuarele de pe bulevardul Tomis, pe tronsonul între Sala Sporturilor şi bulevardul Ferdinand.
De asemenea, vor fi efectuate lucrări la carosabil, pe străzile Biruinţei, Ion Lahovary, aleea Orhideelor, strada Ţepeş Vodă şi în parcarea de la Poarta 1.
În plus, au început lucrările de reabilitare a pasajului pietonal de pe Şoseaua Mangaliei.

Podul de la Butelii va intra în reabilitare la finalul sezonului estival.
Circulaţia pe pod nu va fi închisă total, ci doar parţial.
Astfel, tot timpul şoferii vor putea circula pe cel puţin o bandă pe fiecare sens.
Podul va avea o secţiune strict pietonală, lată de trei metri, iar constănţenii vor putea circula fără a mai pătrunde pe partea carosabilă.
Mai mult decât atât, trotuarul va fi separat de artera rutieră prin parapete cu panouri antifonice, înalte de 2,5 metri.
Contractul ce urmează a fi semnat prevede că lucrările de reabilitare trebuie finalizate în 12 luni.

Produsele de post sunt pline de aditivi periculoşi pentru sănătate.
Un studiu comandat de Asociatia Pro Consumatori relevă că doar 10% din 35 de produse de post testate nu au aditivi alimentari, în timp ce unul din două conţine acid citric, unul din patru conţine metabisulfit de sodiu, iar unul din cinci produse are câte doi conservanţi.
Referitor la prezenta aditivilor in produsele testate de specialişti, APC noteaza ca “in cele 35 de produse vegetale s-au identificat 31 de aditivi alimentari, dintre care, 24 sunt suspecţi de apariţia unor probleme grave de sănătate.
Produsele de post mai conţin substanţe care pot ataca smalțul dinţilor, dar și aditivi care pot genera dereglări hormonale, boli intestinale și tulburări nervoase.

Noua lege a adopțiilor va intra de vineri în vigoare.
Procedura adopției va suferi modificări semnificative, printre care acordarea concediului de acomodare remunerat cu o indemnizație lunară de 1.700 de lei, scurtarea unor termene de judecată și monitorizarea, timp de doi ani, de către autorități a modului de îngrijire în cadrul noii familii.
Persoanele care vor să adopte un copil trebuie să obțină un atestat a cărui valabilitate va fi de doi ani, iar familia adoptatoare trebuie să facă dovada că deține mijloacele materiale necesare creșterii, educării și dezvoltării armonioase a copilului.

Guvernul va aloca 25 de milioane de euro pentru profesorii care vor să predea în zone defavorizate.
Dascălii selectați în program ar putea câștiga de două-trei ori mai mult decât până acum și vor primi bani pentru chirie și transport.
De luna viitoare, primăriile, școlile, ONG-urile sau bisericile din localitățile defavorizate pot solicita fonduri europene.
Scopul final ar fi pregătirea și plata a 5000 de dascăli în 150 de școli defavorizate.
Fiecare școală sau primărie va decide ce beneficii le acordă doritorilor, pe lângă salariu.
Prioritate vor avea proiectele din zonele marginalizate.
În România sunt peste 2200 astfel de localități în care trăiesc peste 500.000 de oameni.

Jocul POKEMON Go ar putea fi interzis în școlile din România.
Surse parlamentare spun că înainte de 12 septembrie, ziua începerii anului școlar 2016-2017, i se va cere ministrului Educației, Mircea Dumitru, să emită un Ordin prin care să ceară interzicerea jocului în toate unitățile de învățământ din România.
Aleșii spun că vor exista măsuri dure pentru cei care vor încălca ordinul, atât pentru elevi, cât și pentru conducerile școlilor care nu respectă legea.
Elevii vor fi sancționați cu scăderea notei la purtare, în primă fază, apoi cu exmatricularea și amendă dacă recidivează.

A doua sesiune de Bacalaureat va începe pe 16 august.
Potrivit calendarului de desfășurare a examenului de Bac, în perioada 16 – 17 august, vor avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală la limba română şi evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală la limba maternă, urmând ca în perioada 17 – 19 august elevii să susţină evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională şi, în perioada 18 – 19 august, evaluarea competenţelor digitale.
Din 22 august vor începe probele scrise.
Primele rezultate vor fi afişate în 29 august, până la ora 16.00, iar contestaţiile vor fi depuse între orele 16.00 şi 20.00.
Rezultatele finale vor fi afişate pe 1 septembrie.

Aproape 20.000 de medici au plecat din ţară în ultimii ani.
În aceste condiţii, nu e de mirare că în ţara noastră mai sunt doar 19 medici la 10.000 de locuitori, faţă de media europeană care depăşeşte 33 de medici la 10.000 de locuitori.
România a cheltuit peste 600 de milioane de euro în ultimii 10 ani pentru a-i pregăti pe medicii şi pe asistenţii medicali care profesează acum peste hotare.

Elevii și profesorii vor fi obligați să meargă lunar la psiholog.
La începutul lunii septembrie, va fi depus un proiect legislativ prin care care i se va cere Ministerului Educației să înființeze, în fiecare unitate de învățământ din România, câte un cabinet de psihologie.
Proiectul prevede ca fiecare elev, student sau copil la grădiniță să fie supus lunar unui control psihologic de rutină
Pe lângă acestea, educatorii, învățătorii și profesorii, dar și personalul auxiliar din unitățile de învățământ, vor fi nevoiți să meargă lunar la cabinetul psihologului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept