In Memoriam – Virgil Coman

„Dumnezeu l-a aflat și chemat pe Virgil Coman în timpul lucrului său”
Vestea trecerii fulgerătoare și prematură la cele veșnice a istoricului Virgil Coman, Șef Serviciu Direcţia Judeţeană Constanța a Arhivelor Naţionale, ne-a întristat profund.
IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, transmite condoleanțe familiei și apropiaților, atât în nume personal, cât și în numele clerului, monahilor și credincioșilor.
Un fiu credincios al Bisericii, un pasionat al istoriei și un profesionist al arhivisticii, Virgil Coman a lăsat în inimile noastre o lumină vie. Memoria noastră îl va păstra ca pe un neobosit cercetător al arhivelor, care, prin jertfelnică muncă și aleasă pricepere, a dăruit Dobrogei crâmpeie istorice de identitate și demnitate, fiind chemat la Dumnezeu chiar în ceasul lucrului său, în care dădea mărturie despre semnele trecerii vremii peste noi și înaintașii noștri.
Ne rugăm Bunului Dumnezeu să-l odihnească în ceata aleșilor Săi, răsplătindu-i dragostea și dăruirea pe care le-a oferit Dobrogei și lumii întregi.
Veșnică să-i fie pomenirea!

În Memoriam…
Emisiunea “Cuvânt dobrogean″ – De vorbă cu Virgil Coman – 7 oct. 2015.
Invitat: Virgil Coman, istoric, Șef Serviciu Direcţia Judeţeană Constanța a Arhivelor Naţionale.
Realizator: Pr. Eugen Tănăsescu.

YOUTUBE

Local

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept