Știri 13 iulie 2015

Astăzi debutează Tabăra Internațională de Creație „Dunărea și Dobrogea creștină” la Mănăstirea Dervent.
Mai multe detalii aflăm de la părintele Arhimandrit Andrei Tudor, starețul Mănăstirii Dervent.

Mâine se va lansa proiectul ’’Alege școala’’.
Evenimentul se va desfășura la biblioteca „Arhiepiscop Lucian”, situată în Palatul arhiepiscopal din Constanța, de la ora 11:00.
Vor participa reprezentanți ai autorităților locale, media, reprezentanți ai clerului și cadre didactice implicate în proiect.
În Arhiepiscopia Tomisului, au fost create 4 Centre educaționale inovative, unde au loc activități de tip Școala după Școala, Școala de Duminică și A doua șansă pentru cel puțin 73 de copii aflați cu risc de abandon școlar sau care au abandonat deja școala.
Copiii beneficiază și de sprijin financiar, concursuri cu premii și de o tabără de creație creștină organizată în timpul vacanței de vară.
Proiectul “Alege Școala” este implementat în perioada martie-noiembrie 2015 de către Mitropolia Moldovei și Bucovinei, în parteneriat cu Patriarhia Română.

Corala Armonia a Arhiepiscopiei Tomisului a câștigat medalia de aur la competiția Grand Prix.
Grupul dirijat de părintele arhid. Ion Iulian Dumitru a participat la secţiunea Coruri de cameră, alături de coruri de pe mai multe continente.
European Choir Games şi Grand Prix s-au desfăşurat în paralel, zilele acestea, la Magdeburg în Germania.

De astăzi, încep înscrierile pentru a doua sesiune de bacalaureat.
Astfel, peste 2.600 de absolvenţi de clasa a XII-a care nu au reuşit să promoveze acest examen în prima sesiune, vor avea încă o șansă.
Înscrierile se vor desfășura până vineri, 17 iulie.
Probele vor fi susţinute, însă, în a doua jumătate a lunii august.
Primele rezultate vor fi afişate pe 31 august, până la ora 12,00, iar contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi, între orele 12 şi 16.
Pe 1 şi 2 septembrie, se vor reevalua lucrările contestate, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 3 septembrie.

Maşinile de peste 3,5 tone nu pot circula pe Autostrada Soarelui, până la 31 august.
Restricțiile sunt valabile în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, între anumite ore.
Traficul este restricționat pe sectorul București – Constanța în zilele de vineri, între orele 12.00 și 24.00, și sâmbătă, între orele 6.00 și 14.00, pe sectorul Constanța – București – duminică, între orele 12.00 și 24.00.

Guvernul a stabilit noi reguli pentru accesul și circulația ambarcațiunilor pe canalele și lacurile interioare din perimetrul Rezervației Biosferei “Delta Dunării“.
Ambarcaţiunile cu motor care vor naviga în Delta Dunării vor fi dotate cu dispozitive electronice de transmitere.
Astfel, poziţia şi viteza navelor vor fi permanent monitorizate prin staţii fixe, pe unele lacuri și canale viteza maximă fiind limitată la 5 kilometri/oră.
Executivul arată că noile reglementări au fost promovate în scopul reducerii impactului negativ pe care îl are circulația navelor și ambarcațiunilor asupra ecosistemelor și speciilor din zonele adiacente canalelor și lacurilor interioare din Rezervație.

Observatorul Astronomic din Constanța a fost redeschis.
Turiștii dar și constănțenii pot vizita noul obiectiv zilnic, de la ora 10.00 până târziu în noapte.
Custodele Ștefan Costache a declarat că dacă sunt vizitatori, Observatorul poate fi deschis până la ora 3.00, iar în serile cu fenomene astronomice deosebite, acesta va fi la dispoziția oamenilor toată noaptea.

Elevii vor învăța în anul școlar 2015-2016 tot de pe manuale vechi.
Anunțul a fost făcut de Uniunea Editorilor din România, care declară că și anul acesta, elevii vor învăța după manuale învechite, editate acum aproape 20 de ani.
Uniunea critică modul în care Ministerul Educaţiei organizează licitaţiile de cumpărare a manualelor și consideră că manualele ar trebui cumpărate de fiecare şcoală în parte, după ce profesorii analizează oferta prezentată de edituri.

Locul Botezului Domnului Iisus Hristos a fost introdus pe lista Patrimoniului Mondial.
Decizia a fost luată de UNESCO.
Ministerul Turismului și Antichităților și Consiliul de Turism al Iordanului sunt organismele principale care au exercitat eforturi continue pentru atingerea acestui obiectiv mult dorit.

Fumatul poate provoca apariţia schizofreniei.
La această concluzie au ajuns cercetătorii care au analizat 15.000 de fumători si 273.000 de nefumători, printre care și persoane care sufereau de halucinaţii auditive si vizuale, precum si paranoia.
Potrivit specialiștilor, o posibilă explicație a legăturii cauzale dintre fumat și psihoză este excesul de dopamină din creier.
Cu toate acestea, fumatul este doar unul dintr-o serie de factori de risc, alături de anumite variaţii genetice, dieta alimentară și stilul de viață.
Schizofrenia este o maladie psihiatrică severă care afectează, în medie, o persoană din 100, debutează la sfârşitul adolescenței.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept