Facebook Feed

Radio Dobrogea
Radio Dobrogea
Roșii autohtone în piețele din Constanța!

Primăria Constanța, prin Regia Autonomă ”Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța, susține și promovează producătorii locali în piețele din municipiu!

Astăzi v-o prezentăm pe doamna Nina, pe care o găsiți zilnic în Piața Griviței. Femeia deține o curte de toată frumusețea, de peste 1.000 de metri pătrați, în localitatea constănțeană Lumina. Din grădina pe care o îngrijește împreună cu soțul ei ajung direct pe mesele constănțenilor legume felurite, de la roșii, castraveți, vinete, usturoi, ceapă și ardei, până la verdețuri, toate proaspete și gustoase.

După 15 ani petrecuți în Spania, departe de casă, doamna Nina a revenit în țară, a dat viața de apartament pentru cea de la casă și s-a hotărât să lucreze pământul, mai ales că provine dintr-o familie de legumicultori din tată în fiu. ”Măi, mamă, îmi place ce fac! Pentru mine e o mare satisfacție să lucrez pământul și să culeg roadele sale. Părinții mei au fost grădinari cunoscuți în Constanța. Stând pe lângă ei și ajutându-i, așa am învățat să cultiv legume”, ne-a mărturisit doamna Nina.

De șapte ani își întâmpină mușteriii în Piața Griviței din Constanța cu produse gustoase și naturale, crescute cu mâna ei. Munca nu se termină niciodată, la ferma de la curte. Doamna Nina recunoaște că muncește pe rupte, dar o face cu plăcere. Spre exemplu, roșiile, care sunt la mare căutare în această perioadă, trebuie udate zilnic. Însă eforturile dau roade, o spun chiar clienții, care recunosc că gustul e autentic - cel al roșiilor ”de altădată”. Are mulți clienți fideli, care se aprovizionează doar din gospodăria doamnei Nina, nu doar cu legume sănătoase, ci și cu dulcețuri, suc de roșii sau bulion, făcute tot din producție proprie, fără conservați. ”Am pregătit 100 de borcane de bulion, 100 de sticle de suc de roșii și 50 de sticle de zarzavat. Am și dulceață de flori de soc, de caise, de cireșe sau căpșune. Cu aceste produse merg și la târgurile de profil”, a precizat doamna Nina.

În această perioadă, ar fi bine să știți că de pe taraba ei nu lipsesc roșiile ”inimă de bou” gigant, de culoare roz sau roșie, dar și cele crețe sau turtite.

Cumpărați produse din piață, susțineți micii producători locali!
Radio Dobrogea
Radio Dobrogea was live.
DILEME ALE MILENIULUI III
CREDINȚA - INTERDICȚIE SAU LIBERTATE
Invitat: Pr. Stelian Costea
Realizator: Pr. Valentin Berechet
Radio Dobrogea
Radio Dobrogea
Radio Dobrogea was live.
Liturghia Sf. Ioan Gură de Aur, oficiată de IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în Catedrala Arhiepiscopală "Sf. Ap. Petru și Pavel" din Constanța.
Radio Dobrogea
Radio Dobrogea
Radio Dobrogea
Cei peste 60 de copii participanți la Școala de vară ”Sf Nicolae, prietenul copiilor”, organizată de pr Bogdan Gavrilă din parohia Sf Nicolae-Coiciu, au fost binecuvântați de IPS Teodosie, la finalizarea ei
Radio Dobrogea
Radio Dobrogea
Liturghie arhierească la Catedrala arhiepiscopală. Donare de sânge la parohia din Topraisar

Duminică, 14 iulie, când Biserica Ortodoxă îi cinstește pe Sfinții Părinți de la Sinodul al IV-lea Ecumenic, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța, începând cu ora 8.45.

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, împreună cu biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Topraisar, organizează duminică, 14 iulie 2019, o nouă acțiune de donare de sânge. Aceasta va avea loc parohie, între orele 8.00 și 14.00.
Sunt așteptați toți cei care vor să-și ajute semenii și îndeplinesc următoarele condiții: vârsta cuprinsă între 18 și 60 ani, greutate peste 50 kg, stare de sănătate bună, să nu consume grăsimi în exces sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării, să aibă la ei cartea/buletinul de identitate. Este indicat să nu fumeze înainte și după donare, să servească un mic dejun ușor și să bea minim 500 ml apă înainte. Persoanele de peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverinţă din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă, neurologice sau alte boli cronice, care ar contraindica donarea de sânge.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept