Facebook Feed

Radio Dobrogea
Radio Dobrogea
IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, prezent la Marșul pentru Viață - 2019: "Omul începe să existe din prima clipă a zămislirii. Nu există trup fără suflet. Drepturile copiilor sunt respectate. Drepturile pruncilor zămisliți nu sunt respectate. Dacă am fi realiști, avortul ar trebui abandonat total. Să fie lege împotriva avortului. Pentru ucidere nu există temei."
Radio Dobrogea
Radio Dobrogea
Radio Dobrogea
Anul acesta, Marșul pentru Viață se organizează în 11 localități din Arhiepiscopia Tomisului (vezi harta).
Deviza este "Unic din prima secundă", și este inspirată din învățătura Biserici, conform căreia omul este ființă întreagă, trup și suflet, din momemntul conceperii.

Sfântul Ioan Damaschin: „A făcut trupul din pământ, iar suflet raţional şi gânditor i-a dat prin insuflarea Sa. Aceasta numim chip dumnezeiesc. [...] Trupul şi sufletul au fost făcute deodată, iar nu întâi unul şi apoi celălalt”.

Iar Sfântul Grigorie al Nyssei: „Nu susţinem nici părerea că omul a fost plăsmuit de Cuvântul cel dumnezeiesc sub forma unei statui de lut pentru care a fost creat mai târziu sufletul (...); ci, mai curând, întrucât omului îi recunoaştem o singură fiinţare, formând un tot unitar, chiar dacă e alcătuit din trup şi din suflet, ar trebui să spunem că şi începutul existenţei sale e unul singur, acelaşi pentru amândouă părţile, altfel ar trebui să spunem că, dacă trupul a venit înainte şi sufletul după aceea, omul e, în acelaşi timp, şi mai bătrân şi mai tânăr decât sine însuşi”.

Sunteți invitați să participați la Marșul pentru Viață sâmbătă, 23 martie, cu începere de la ora 13.30 la catedrala Arhiepiscopală "Sf. Ap. Petru și Pavel" din Constanța, unde IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va rosti o rugăciune de binecuvântare.
Radio Dobrogea
Radio Dobrogea
Constănțeni păcăliți cu o aplicație falsă!

Atenție la aplicațiile false pe care le puteți descărca pe telefonul mobil. O astfel de metodă de a păcăli controlorii din autobuzele Regiei Autonome de Transport în Comun a fost descoperită în cursul zilei de astăzi. Doi tineri au prezentat echipei care verifica biletele un cod generat de un telefon mobil cu sistem android. Numai că, în momentul în care codul a fost scanat cu aparatura aflată în dotarea controlorilor, s-a descoperit că totul este un fals.
Conducerea RATC face precizarea că nicio altă aplicație în afară de cea disponibilă la numărul de telefon 7475 nu este valabilă, în niciun sistem de operare al telefoanelor mobile. Puteți obține biletul electronic care generează un cod, doar dacă trimiteți un SMS la numărul de telefon 7475. Veți primi imediat un cod de confirmare, precum și ora până la care este valabil biletul de călătorie.
O călătorie costă 1,5 lei, în timp ce amenda poate ajunge până la 500 de lei.

Compartimentul comunicare şi mass media
al Primăriei Municipiului Constanţa
Radio Dobrogea
Radio Dobrogea
Zilele Universității Ovidius 2019
Radio Dobrogea
Radio Dobrogea
Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al BOR:

"A idolatriza toleranța (care are stabilimentele ei) și care nu doar că nu e automat și în orice context o virtute, dar care practicată fără discernământ poate destructura etic o societate (de exemplu, toleranța față de corupție, față de disoluția familiei, față de siluirea ordinii morale, față de asaltul marginii asupra centrului etc.), este ceva lipsit de claritate spirituală.

A ofensa peste 4 milioane de români lucizi și fideli unor valori limpezi validate de istorie, nu de toane ideologice, și fără de care o societate face implozie, români care nu s-au lăsat îmbrobodiți de valul imens și murdar de manipulare mediatică, cărora li se adaugă alte milioane de români care gândesc familia naturală în aceiași termeni, dar care au fost influențați de această manipulare, nu are în sine nimic aristocratic.

A jubila incitator, lipsit de imparțialitate și eleganță în fața confruntării civice dintre cei care „dau cu flit” normalității și cei care vor să o apere democratic, nu are în sine nimic constructiv. Asemenea atitudini – toate, în răspăr cu creștinismul asumat ca mod de viață – exprimă sumar, dar edificator viziunea post-modernă lipsită de imaginație morală a lui homo eticus trăitor în sterilizantul ev media și în epoca post-adevăr.

În acest context recent și artificial revizitat cred că este important să ne reamintim și un lucru de neignorat în logica spiritului democratic onest: Comisia de la Veneția nu recomandă existența unui cvorum (prag minimal) de participare pentru consultările cetățenești, întrucât îi poate asimila în mod nelegitim pe cei care se abțin sau nu pot participa din diverse motive cu partizanii votului negativ.

A-i asimila pe cei care s-au abținut să voteze, din diverse motive, la Referendumul pentru Căsătorie cu partizanii votului negativ este o interpretare cu totul abuzivă, și exact asupra riscului unei astfel de răstălmăciri a realității atrage atenția recomandarea Comisiei de la Veneția."

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept