Ştiri 22 octombrie 2012

Moaştele a 9 sfinţi au fost descoperite la Biserica Sf. Dumitru din Constanţa.
Cinci dintre aceştia au nume cunoscute, după cum ne-a spus părintele Ilie Petre, parohul bisericii.

Biserica catolică ar trebui să revizuiască celibatul preoţilor.
Declaraţia aparţine unui profesor universitar catolic.
El a arătat că celibatul obligatoriu al preoţilor nu este menţionat în Sfânta Scriptură, nu a fost practicat de Biserica primară, şi poate duce la o scădere drastică a vocaţiei preoţeşti sau la abuzuri şi anomalii.
Profesorul a adăugat că preoţii nu ar trebui să se căsătorească după hirotonie, iar episcopii ar trebui să fie celibi.

9 Biserici creştine din Indonezia au fost închise din cauza presiunii islamiste.
Potrivit creştinilor din această ţară, acest lucru este de fapt o persecuţie mascată împotriva lor.
Primarul regiunii Aceh a motivat închiderea bisericilor prin faptul că aceste clădiri sunt ilegale.
Creştinii din această provincie au nevoie de o mulţime de permise şi de acte speciale pentru a se ruga, imposibil de obţinut.

Mintea umană crede mai mult în religie decât în ştiinţă.
Aceasta este concluzia unui studiu realizat de cercetătorii americani.
Studiul a arătat că, în momentele când oamenii de ştiinţă trebuie să gândească sub presiune, apare tendinţa umană de a atribui naturii un scop.
Potrivit specialiştilor, educaţia ştiinţifică avansată reduce nivelul de acceptare a afirmaţiilor teologice, dar nu poate elimina tendinţa umană de a căuta un scop în natură.
Astfel, în ciuda educaţiei ştiinţifice, oamenii tind să dorească să dea un înţeles şi un scop acţiunilor lor şi ale celorlalte persoane.

Copiii creştini din Pakistan sunt violaţi şi ucişi de extremiştii musulmani.
Potrivit unui raport al Societăţii pentru Protecţia Drepturilor Copilului, în primele 5 luni ale acestui an, s-au înregistrat peste 40 de cazuri de viol şi 14 ucideri în rândul copiilor creştini dintr-o regiune din Pakistan.
Un reprezentant al Centrului de Libertate „David Horowitz” a declarat că este îngrijorător faptul că Occidentul ignoră aceste abuzuri pe care le suferă copiii creştini din Pakistan.

Măslinii din Grădina Ghetsimani sunt printre cei mai vechi copaci din lume.
Un studiu recent realizat de cercetătorii italieni arată că aceştia au o vechime de cel puţin 900 de ani.
Cu toate acestea, măslinii sunt în stare perfectă şi nu au fost afectaţi de poluarea din zonă.
Specialiştii spun că aceste noi descoperiri demonstrează o încercare de a transmite o moştenire preţioasă viitoarelor generaţii.
Grădina Ghetsimani se află la poalele Muntelui Măslinilor din Ierusalim şi este locul în care, potrivit Noului Testament, Iisus Hristos s-a rugat înainte de a fi răstignit pe cruce.

Constănţenii din mai multe zone ale oraşului nu vor avea apă caldă până miercuri.
Din cauza unor avarii, RADET Constanţa a întrerupt furnizarea apei calde de azi-noapte până miercuri la ora 19 pentru consumatorii situaţi în perimetrul cuprins între str. Cumpenei, Bd-ul I.C. Brătianu, str. Corbului, aleea Topolog, str. I.L. Caragiale şi str. Dezrobirii.

Guvernul ar putea limita numărul tichetelor acordate în schimbul casării maşinilor vechi la un singur voucher.
Acesta va putea fi folosit doar de către proprietarul maşinii scoase din uz, nu şi de către intermediar.
Anunţul a fost făcut de premierul Victor Ponta care a adăugat că ţara noastră este singura care permite vânzarea tichetelor obţinute în urma casării unui autovehicul.
Până în prezent, programul “Rabla”, permitea proprietarilor cu maşini mai vechi de zece ani să ducă autovehiculul la casat, iar aceştia să primească în schimb trei vouchere în valoare de 3.800 lei.

Taxa de primă înmatriculare va fi înlocuită de o taxă de mediu.
De anul viitor, această taxă de mediu va fi calculată în funcţie de nivelul de poluare, dar care să nu fie mai mare decât preţul autoturismului.
Declaraţia aparţine premierului Victor Ponta care a completat că actuala taxă de primă înmatriculare nu a fost gândită ca o taxă de protecţie a mediului.
Acesta a mai precizat că un grup de lucru format la nivelul ministerelor Finanţelor şi Mediului analizează în prezent variantele pentru noul sistem de taxare, care să încurajeze achiziţionarea maşinilor noi şi nepoluante.

Persoanele care circulă fără bilet în trenuri ar putea fi obligate să presteze muncă în folosul comunităţii.
Aşa este prevăzut într-un proiect de modificare a Ordonanţei regimului juridic al contravenţiilor.
Iniţiatorii proiectului propun ca pasagerul amendat pentru călătorie frauduloasă să achite sancţiunea în termen de 30 de la zile de la emiterea ei.
În cazul în care contravenientul nu plăteşte amenda şi nu există posibilitatea executării lui silite, amenda va fi înlocuită cu prestarea unei activităţi în folosul comunităţii.

România este ameninţată cu suspendarea fondurilor europene.
Comisia Europeană va declanşa procedura de presuspendare a fondurilor pentru două Programe Operaţionale Sectoriale- Transport şi Competitivitate.
Motivul acestei decizii sunt deficienţele constatate în urma auditului, în special fraudele.
În afară de cele două programe, procedura de presuspendare a fost declanşată de Comisia Europeană şi în cazul POSDRU, la începutul lunii august.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept