Ştiri 11 septembrie 2012

Asociaţia Secular Umanistă din România cere Ministerului Educaţiei să retragă manualele de religie, pe motiv că acestea promovează intoleranţa religioasă.
Reprezentanţii asociaţiei susţin că acestea agresează psihic copiii prin repetarea obsesivă a temelor despre “păcat”, “iad” şi “diavoli”.
Ei au solicitat Ministerului Educaţiei să ia toate măsurile care se impun pentru a preveni îndoctrinarea religioasă a elevilor.
Ministerul Educaţiei a precizat că va analiza riguros aceste solicitări şi va formula un punct de vedere.

Patru tineri români au fost reţinuţi în Indonezia pentru că au distribuit biblii.
Acest lucru este considerat infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea în statul indonezian.
Tinerii aparţin unui cult neoprotestant, iar misiunea lor era de a propovădui creştinismul.
În Indonezia, 80% din populaţie este de origine musulmană, în timp ce restul sunt creştini sau de altă orientare religioasă.

Fetiţa creştină acuzată de blasfemie în Pakistan a fost eliberată.
Ea suferă de sindromul Down şi s-a dovedit că este nevinovată.
Un cleric musulman a ars pagini din Coran şi le-a pus în geanta fetiţei, iar acum acesta este acuzat de blasfemie şi riscă execuţia.
De asemenea, în iulie, un om acuzat că a săvârşit blasfemie în Pakistan a fost bătut până la moarte şi trupul i-a fost incendiat de către mulţimea islamistă.
Organizaţia Amnesty International a cerut Pakistanului să anuleze această lege a blasfemiei care lasă loc abuzurilor, acuzaţiilor nefondate, corupţiei şi uciderii.

Circulaţia va fi redirijată în staţiunea Mamaia de săptămâna viitoare.
Ca urmare a scăderii numărului de turişti, traficul rutier va fi redirecţionat în zona staţiei de taxare „Perla”, unde circulaţia va fi redirijată astfel: din direcţia Pescărie, autovehiculele vor putea vira la stânga, pe lângă staţia de taxare Perla sau vor putea merge înainte, în interiorul staţiunii, iar din direcţia Năvodari, şoferii vor putea continua pe b-dul Aurel Vlaicu sau la stânga, spre Satul de Vacanţă pe lângă staţia de taxare.
În acelaşi timp, viteza de 50 km/h va fi modificată şi semnalizată corespunzător cu indicatoare rutiere care limitează viteza la 70 km/h.

Elevii din învăţământul primar şi preşcolarii vor avea vacanţă între 5 şi 11 noiembrie.
Potrivit ordinului ministrului Educaţiei, cursurile semestrului I al anului şcolar 2012-2013 se vor desfăşura din 17 septembrie până pe 21 decembrie.
Vacanţa de iarnă va fi cuprinsă între 22 decembrie, când se vor încheia cursurile semestrului I, şi 13 ianuarie.

Amânarea cu un an a clasei pregătitoare a fost aprobată tacit de deputaţi.
Termenul pentru dezbatere şi vot final a fost depăşit, astfel că propunerea legislativă se consideră adoptată.
Iniţiatorul proiectului este deputatul Mircia Giurgiu şi cerea amânarea introducerii clasei pregătitoare, pe motiv că aceasta nu ar putea fi implementată din anul şcolar 2012-2013.
Senatul este camera decizională pe acest act normativ.

Funcţia de rector nu mai este incompatibilă cu cea de parlamentar.
Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat de Camera Deputaţilor, prin adoptare tacită.
Acesta prevedea ca din legea educaţiei să fie eliminată interdicţia de a ocupa funcţia de rector pe perioada îndeplinirii mandatului pentru persoanele care ocupă o funcţie de conducere sau de demnitate publică.
Proiectul va fi trimis la Senat, care este camera decizională în acest caz.

Călătoria în grupuri mari, cu trenul, este de ieri mai ieftină.
CFR a lansat „Biletul de grup”, destinat grupurilor organizate, din cel puţin 20 de persoane, ce oferă reduceri între 25 şi 35% din tariful trenurilor Regio sau InterRegio, la clasa a doua.
Reprezentanţii CFR au explicat că grupurile formate din 20 de persoane beneficiază de o reducere de 25%, iar pentru fiecare cinci persoane în plus, reducerea acordată creşte cu două procente, până la un procent de maxim 35%.

Compania Rompetrol a scumpit benzina cu 5 bani pe litru.
Astfel, cea mai ieftină benzină costă 6,21 lei/litru.
De asemenea, Lukoil a majorat preţul la cel mai ieftin sortiment de benzină, cu 10 bani pe litru.
Majorările de preţ au fost efectuate la două zile după ce OMV Petrom a majorat preţul benzinei cu 5 bani/litru.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept