Stiri 24 august 2012

O nouă biserica se va sfinţi duminica in Constanta.
Lăcaşul de cult poarta hramul Sfântul Sfinţit Mucenic Haralambie şi este situat în zona Boema de pe bulevardul Tomis.
Astfel, în maine seară de la orele 17, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va săvârşi slujba privegherii iar duminica de la ora 7, ierarhul nostru va oficia Sfânta Liturghie.
Răspunsurile la strană vor fi date de corala Armonia a Arhiepiscopiei Tomisului.
Conform tradiţiei, după slujbă, credincioşii vor putea trece prin Sfântul Altar şi vor putea cinsti o părticică din moaştele Sf. Mc. Haralambie aduse de către IPS Teodosie in anul 2010 de la Muntele Athos şi dăruite bisericii.

Biserica Ortodoxă a Ciprului reduce salariile.
Măsura va fi luată din cauza crizei financiare care a lovit din nou economia cipriotă şi va viza preoţii care primesc mai mult de 2000 de euro lunar.
Arhiepiscopul Hrisostom al II-lea al Ciprului a declarat că intenţia va fi discutată în Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Ciprului dar nu va afecta salariile preoţilor debutanţi, care„câştigă un venit de supravieţuire”.

Constănţenii sunt invitaţi la o seară de operă.
Evenimentul este intitulat “Vocile Operei” şi va desfăşura astăzi, de la orele 18, la Muzeul Naţional de Istorie şi Arheologie.
Spectatorii se vor putea delecta cu arii din operele Valurile Dunării, Nunta lui Figaro, Rapirea din Serai, Bal Mascat, Don Pasquale, Don Carlo, La Seceriş şi Thais.
Acestea vor fi interpretate de către soprana Laura Dumitru şi baritonul Cătălin Ţoropoc, acompaniaţi la pian de Andreea Bratu.
Biletele se găsesc la casa de bilete a Muzeului.

Salariile şi pensiile tăiate în 2010 vor fi reîntregite.
Banii au fost asiguraţi prin rectificare bugetară în şedinţa de ieri a Guvernului.
De asemenea, această rectificare aduce şi fonduri suplimentare pentru angajarea a sute de magistraţi de care este nevoie pentru implementarea noului Cod Civil, aşa cum prevede înţelegerea cu forurile europene.
Alţi bani vor merge către Ministerul Educaţiei, pentru bursieri, şi pentru autorităţile locale în vederea plăţii arieratelor către firme.
Executivul va acorda în acelaşi timp 100 de milioane lei pentru plata însoţitorilor persoanelor cu dizabilităţi, bani care nu erau prevăzuţi în bugetul pentru acest an.

Intrarea în vigoare a Codului de Procedură Civilă va fi amânată până la 1 februarie 2013.
Premierul Victor Ponta a declarat că CSM a luat această decizie întrucât nu este încă finalizată infrastructura instanţelor necesară aplicării Codului de Procedură Civilă.
Reamintim că, pe 21 august, Consiliul Suprem al Magistraturii a cerut Guvernului amânarea intrării în vigoare a Codului de procedură civilă până când va fi asigurat necesarul de resurse umane şi infrastructura cerute de aplicarea acestuia.

Pensia de invaliditate şi pensia de urmaş nu vor fi condiţionate de stagiul de cotizare.
Conform unei hotărâri de Guvern recente, asiguraţii pot beneficia de acest drept indiferent de stagiul de cotizare.
Directorul Casei Judeţene de Pensii Constanţa, Cristina Samoilă a declarat că, în ce priveşte pensia de urmaş, însă beneficiarii trebuie să întrunească anumite condiţii de vârstă.

Guvernul a aprobat o nouă formulă de calcul al taxei clawback.
Aceasta a fost redusă cu aproximativ 10% şi va fi aplicată de la 1 octombrie.
Anunţul a fost făcut de ministrul Finanţelor, Florin Georgescu. Noua formulă de calcul este prevăzută într-o ordonanţă aprobată ieri de Guvern.
Reamintim că multe dintre companiile membre ale Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România au cerut de mai multe ori reducerea taxei clawback.
În caz contrar, sute de medicamente cu preţ accesibil ar fi putut să dispară de pe piaţă.

Toate farmaciile vor elibera reţete electronice din luna octombrie.
Declaraţia a fost făcută de preşedintele Colegiului Farmaciştilor din România, Dumitru Lupuliasa.
În prezent, numărul reţetelor electronice cu care pacienţii vin la farmacie este sub 10%.
Preşedintele Colegiului farmaciştilor a mai adăugat că în acest moment, 70% dintre farmacii sunt pregătite să elibereze reţete electronice.

Compania Petrom a scumpit astăzi benzinele şi motorinele cu 9 bani pe litru.
Astfel, cel mai scump sortiment de benzină, Standard 99 costă acum 6,75 lei.
Potrivit reprezentanţilor Petrom, majorarea a avut loc, din cauza creşterii cotaţiilor internaţionale la ţiţei şi la produsele petroliere. Ultima majorare a carburanţilor la această companie a fost făcută acum două săptămâni.

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va organiza o nouă ediţie a Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi.
Aceasta se va desfăşura luna viitoare, la nivel naţional, inclusiv în Constanţa.
Acţiunea îşi propune să faciliteze contactul direct între angajatori şi proaspeţii absolvenţi în vederea obţinerii unui loc de muncă.

Batonul cu cereale nu este o gustare sănătoasă.
Aceasta este concluzia unui studiu publicat de BBC.
Cercetarea a fost efectuat pe 30 de batoane de cereale diferite, iar rezultatul a fost că doar unul dintre acestea nu avea un conţinut ridicat de zahăr.
În plus, mai mult de jumătate dintre batoanele verificate conţineau peste 30% zahăr.
Specialiştii au făcut apel la producători să diminueze conţinutul de zahăr şi grăsimi din aceste produse, în special pentru cele destinate copiilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept