Stiri 22 august 2012

Creştinii sunt prigoniţi din nou în Orient.
Astfel, în Egipt, mai mulţi creştini copţi au fost răstigniţi şi abuzaţi de către suporteri ai Frăţiei Musulmane în faţa Palatului prezidenţial din Cairo.
Mai mult, extremiştii au manifestat împotriva creştinismului şi au spus că astfel trebuie trataţi toţi urmaşii lui Hristos Cel răstignit.
De asemenea, în Vietnam, autorităţile comuniste au abuzat o leprozerie creştină.
Credincioşii au fost ameninţaţi, crucea de pe biserică a fost smulsă, altarul şi clopotniţa au fost distruse, iar simbolurile creştine au fost înlocuite cu imagini ale întemeietorului comunismului din Vietnam.

Constănţenii sunt invitaţi la o seară de operă.
Evenimentul este intitulat “Vocile Operei” şi va desfăşura vineri, de la orele 18, la Muzeul Naţional de Istorie şi Arheologie.
Spectatorii se vor putea delecta cu arii din operele Valurile Dunării, Nunta lui Figaro, Rapirea din Serai, Bal Mascat, Don Pasquale, Don Carlo, La Seceriş şi Thais.
Acestea vor fi interpretate de către soprana Laura Dumitru şi baritonul Cătălin Ţoropoc, acompaniaţi la pian de Andreea Bratu.
Biletele se găsesc la casa de bilete a Muzeului.

Târgul Naţional al Meşterilor Populari şi-a deschis porţile astăzi la Constanţa.
Evenimentul este organizat de Muzeul de artă populară cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanţa şi al Consiliului Judeţean Constanţa.
Acesta se desfăşoară în Piaţa Ovidiu, timp de cinci zile între orele 8 şi 22.
Astfel, turiştii de pe litoral, dar şi constănţenii sunt aşteptaţi să descopere mii de obiecte din ceramică, ţesături, obiecte din lemn, ouă încondeiate, icoane sculptate ori pictate pe lemn sau sticlă sau instrumente muzicale.

De astăzi, constănţenii au rămas fără apă caldă.
RADET a început de azi noapte programul de revizie anuală a celor două magistrale după următorul program.
Până pe 1 septembrie, vor fi afectaţi abonaţii magistralei 2, adică zonele CET, Pod Butelii, Brătianu, Palas, Medeea, Inel 1, Inel 2, Marinaru, Institutul de Marină, Catanga, Eden, Galeriile Soveja, Tomis 3, Tomis Nord, Badea Cârţan, Boema, Brotacei, Tic Tac, Cireşica, City Mall, Dacia, Faleza Nord.
Apoi, între 28 şi 30 august, întreg oraşul va rămâne fără apă caldă.
Între 28 august şi 6 septembrie va intra în revizie Magistrala I, adică zonele Anda, Dorally Mall, KM4, KM4-5, KM5, Poarta 6, Far, Billa, Piaţa Roşu, Abator, Gara, Centru, Peninsulă, Casa de Cultură, Trocadero, Tomis 2, Tomis 1, Capitol, Spitalul Militar.

Compania Naţională de Căi Ferate informează că circulaţia feroviară se va desfăşura cu restricţii de viteză astăzi şi mâine, din cauza temperaturilor ridicate.
Potrivit unui comunicat al CFR, trenurile ar putea înregistra întârzieri la destinaţie cuprinse între 20 şi 60 de minute, în funcţie de distanţa parcursă.
Reprezentanţii CFR fac precizarea că, în perioada de caniculă, temperaturile înregistrate la nivelul şinei sunt cuprinse între 45 – 55 grade Celsius, iar măsura de reducere a vitezelor de circulaţie este obligatorie pentru siguranţa traficului feroviar.

Laptele și produsele lactate autohtone se vor scumpi la iarnă.
Fermierii au avertizat că din cauza secetei, nu mai au cu ce să-şi hrănească vitele şi atunci preferă să le ducă la abator.
Preţul furajelor a crescut în ultimele săptămâni din cauza recoltei slabe de anul acesta, iar în iarnă porumbul şi grâul se vor vinde şi mai scump.
Reprezentanţii crescătorilor de taurine se plâng că Ministerul Agriculturii nu le-a dat nici o mână de ajutor până acum.

Ministerul Sănătăţii a început repartizarea către direcţiile de sănătate publică a peste 340.000 de doze de vaccin anti TBC.
Acestea vor fi folosite pentru imunizarea nou-născuţilor în spitale sau la medicii de familie.
Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Oana Grigorea declarat că mamele ai căror nou-născuţi nu au fost vaccinaţi în maternitate pot contacta medicii de familie pentru a programa vaccinarea acestora.
Potrivit purtătorului de cuvânt, direcţiile de sănătate publică au primit cantităţile de vaccin solicitate, în funcţie de nevoile locale.

Examenul pentru obţinerea permisului de conducere a motocicletei, respectiv pentru categoria A şi subcategoria A1, va include, de anul viitor, şi proba practică în traseu.
Potrivit unui proiect al Ministerului Administraţiei şi Internelor, examenul pentru obţinerea permisului de conducere va consta în proba teoretică, de cunoaştere a reglementării circulaţiei rutiere, a noţiunilor elementare de mecanică şi a noţiunilor de prim ajutor.
Proba practică va consta în conducere în poligon şi proba practică de conducere a autovehiculului în traseu.

Crenvurştii cresc riscul de cancer al intestinelor.
Acest aliment procesat este foarte dăunător organismului deoarece este preparat din resturi de carne de porc, bucăţile care rămân după ce carnea şi slănina au fost îndepărtate de pe oase, la care se adaugă pui sau curcan.
La acestea se adaugă apă, conservanţi, arome şi coloranţi.
Un studiu global a arătat că persoanele care consumă regulat 50 de grame de carne procesată pe zi, echivalentul unui cremvurst au cu 20% mai multe şanse de a se îmbolnăvi de cancer.

Cele mai multe dintre fructele pe care le consumăm sunt pline de pesticide şi chimicale care otrăvesc treptat organismul.
Acesta este concluzia unui studiu realizat de o revista de sănătate.
Cele mai multe pesticide le au strugurii, cu peste 64 de tipuri de astfel de substanţe.
Urmează căpşunele care conţin 13 tipuri de pesticide, prunele, perele şi piersicile.
Pesticidele şi chimicalele cu care sunt stropite aceste fructe, pot duce la apariţia unor afecţiuni şi dezechilibre hormonale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept