Stiri 17 august 2012

O nouă biserica va fi construită la Constanţa.
Aceasta va fi situată în Campusul Social „Henri Coandă”.
Consiliul Local a aprobat atribuirea gratuită a unui teren în suprafaţă de 330 metri pătraţi, către Parohia Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan.
Totodată, persoanele defavorizate care locuiesc în acest nou cartier vor mai avea o cantină socială, un pavilion administrativ, un dispensar-punct sanitar şi două terenuri de sport.

Tarifele pentru apă caldă şi căldură nu se vor schimba, după ce gazele se vor scumpi.
Anunţul a fost făcut de oficialii Ministerului Economiei care spun că măsura este valabilă pentru toată şara.
Reprezentanţii Ministerului Economiei adaugă că preţul gigacaloriei se va majora doar dacă importurile de gaze vor creşte.

Românii lucrează cele mai multe ore pe săptămână.
Angajaţii cu normă întreagă din România au avut anul trecut cea mai lungă săptămână de lucru din Uniunea Europeană, de 41,3 ore.
Românii sunt urmaţi de Luxemburg, Germania, Estonia şi Marea Britanie.
Media săptămânii de lucru este în UE de 39,7 ore.
Totodată, salariaţii din ţara noastră au beneficiat de cele mai puţine zile libere, iar la zile de concediu plătit au ocupat penultima poziţie la nivel european.

Săptămâna viitoare începe cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului.
Probele orale debutează luni, 20 august cu evaluarea la limba şi literatura română.
În perioada 27-31 august vor avea loc probele scrise la limba şi literatura română, limba şi literatura maternă, proba obligatorie a profilului şi proba la alegerea a profilului şi specializării. Modelele de subiecte propuse de Ministerul Educaţiei pentru probele scrise pot fi găsite pe site-ul instituţiei (www.edu.ro). Rezultatele finale vor fi afişate pe 5 septembrie.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat că orice colectă de bani pentru fondul clasei sau pentru fondul şcolii este ilegală.
Aceasta a adăugat că astfel de practici trebuie să înceteze.
Ecaterina Andronescu a precizat că a cerut inspectorilor generali să analizeze toate aceste cazuri şi să ia măsuri urgente.
Sancţiunile pot merge până la schimbarea directorilor din unităţile de învăţământ unde se percep aceste taxe.

Elevii români sunt obezi din cauza statului în bănci.
Aceştia petrec prea mult timp în clasă, 6-7 ore pe zi, în timp ce educaţia fizică este făcută doar 2 ore pe săptămână.
Profesorii se tem că, fără sprijinul guvernului, copiii vor continua să ia proporţii, iar sportul va deveni o disciplină pe cale de dispariţie.
Reprezentanţii inspectoratelor şcolare au declarat că potrivit statisticilor tot mai mulţi elevi preferă să se învoiască sau să aducă scutiri mediale pentru a evita efortul fizic.
Astfel, 1 din 4 elevi români sunt supraponderali sau chiar obezi.

Ieri la Constanţa, au fost verificate peste 300 de maşini înmatriculate în Bulgaria.
Poliţiştii de la Rutieră au declarat că au identificat şoferi fără permis de conducere, aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, dar şi nereguli cu privire la documentele de deţinere ale autovehiculelor.
De asemenea, multe din maşinile înmatriculate în alte ţări nu aveau la zi inspecţia tehnica periodice sau poliţa de asigurare.
Acţiunea de control va mai continua astăzi şi mâine.

România a avut o inflaţie de 3,1%, luna trecută, peste media europeană de 2,5%.
Rata crescută a inflaţiei din ţara noastră se datorează scumpirii legumelor şi fructelor, pe fondul secetei.
Potrivit Oficiului European de Statistică, Eurostat, cele mai mici rate anuale ale inflaţiei s-au înregistrat în Suedia, Grecia şi Germania.
De cealaltă parte, statele membre ale Uniunii Europene cu cea mai mare creştere anuală a preţurilor au fost Ungaria cu 5,7% şi Malta cu 4,2%.

Bulgaria ar putea importa gaze naturale din România.
Declaraţia a fost făcută de ministrul economiei şi energiei al acestei ţări, Delian Dobrev.
Oficialul a asistat ieri, la Ruse, la ceremonia de lansare a lucrărilor la partea bulgărească a interconexiunii între reţelele de gaze ale Bulgariei şi României.
Conducta între Ruse și Giurgiu va avea o capacitate anuală cuprinsă între 0,5 şi 1,5 miliarde de metri cubi de gaze naturale, ceea ce reprezintă jumătatea din consumul Bulgariei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept