Stiri 14 august 2012

Mâine, Biserica Ortodoxă prăznuieşte Adormirea Maicii Domnului.
Cu acest prilej în această seară, de la orele 17.00,Înaltpreasfinţia Sa va oficia slujba Vecerniei la biserica „Adormirea Maicii Domnului – II” din Constanţa (zona Dacia), iar de la ora 19.00, va săvârşi slujba Privegherii şi a Prohodului Adormirii Maicii Domnului la mănăstirea „Sfântul Nicolae şi Sfântul Ierarh Bretanion” din localitatea 23 August, jud. Constanţa.
Mâine, în ziua praznicului, la ora 7.00, Arhiepiscopul Tomisului va săvârşi Sfânta Liturghie la biserica „Adormirea Maicii Domnului – I” din Constanţa, în spateleTomis Mall, iar de la ora 10.00, Ierarhul Tomisului va fi prezent la manifestările dedicate Zilei Marinei Române la Comandamentul Flotei din Constanța.
Apoi, la ora 11.30, Înaltpreasfinţitul Teodosie va săvârși Taina Sfântului Botez pentru cinci copii aflați în asistență maternală, la biserica Adormirea Maicii Domnului din localitatea Cumpăna.
Deoarece anul acesta sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului cade într-o zi de miercuri, biserica a rânduit dezlegare la peşte.

Astăzi va avea loc deschiderea SALONULUI DE VARA al Filialei Uniunii Artiştilor Plastici Constanta 1.
Expoziţia este dedicata sărbătorii “Sfintei Maria ocrotitoarea marinarilor”.
Evenimentul va fi organizat la Pavilionul expoziţional Mamaia in incinta Galeriei de arta “Ion Nicodim” de la orele 17:00.
La ediţia de anul acesta vor participa peste 40 de artişti plastici care îşi vor prezenta lucrări de pictura, sculptura şi arta decorativa.

Zilele acestea, drumurile spre litoral şi staţiunile vor fi supravegheate din elicopter.
Cu ocazia Zilei Marinei Române, poliţiştii rutieri vor fi sprijiniţi în activităţile pe care le întreprind de elicoptere ce aparţin Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.
De asemenea, poliţiştii vor utiliza echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, instalate pe autospecialele unităţilor de poliţie rutieră, pentru a urmări în special prevenirea şi combaterea vitezei.

Poliţiştii de la Rutieră au început să îi controleze pe taximetrişti în Constanţa şi alte 7 judeţe din ţară.
Sunt vizaţi mai ales cei fără autorizaţii şi cei care şi-au montat dispozitive artizanale astfel încât măresc la fiecare traseu numărul de kilometri.
De asemenea, poliţiştii vor amenda şi pe taximetriştii care nu ţin cont de tarifele afişate pe maşini şi le cer clienţilor sume exagerate pentru distanţe relativ scurte.

Agenţiile fiscale din cadrul Serviciului Public de Impozite şi Taxe Constanţa vor fi închise mâine.
Măsura respectă prevederile legii, potrivit căreia, în ziua sărbătorii Adormirea Maicii Domnului nu se lucrează.
Programul cu publicul al agenţiilor fiscale va fi reluat joi, 16 august 2012.
De asemenea, nici casieriile Enel şi Raja nu vor fi deschise mâine.

Autobuzele de transport în comun din Constanţa vor circula de mâine, cu program normal de zi lucrătoare, între orele 5,15 şi 23,00.
Linia „Mamaia Estival” cu autobuze etajate va fi suplimentată însă şi va circula din 15 în 15 minute, de la ora 9,00 şi până la ora 21,00.
De asemenea, chioşcurile de bilete şi abonamente vor fi deschise în program normal, de la ora 6,00 şi până la ora 21,00.

De la 1 septembrie, compania Hidroelectrica va livra mai puţină energie pe piaţa reglementată.
Măsura nu-i va afecta pe consumatorii casnici dar, unele firme vor plăti cu până la 20 la sută pentru energie.
Compania de stat Hidroelectrica a activat săptămâna trecută clauza de forţă majoră, pentru a doua oară în mai puţin de un an.
Aceasta înseamnă că livrările scad.
Decizia a fost luată din cauza secetei, care a dus la scăderea debitelor râurilor.

Rezerva de apă stocată în acumulări garantează necesarul de apă la valorile normale pentru toţi utilizatorii.
Administraţia Naţională “Apele Române” a declarat ieri nu nu va fi necesară aplicarea Planului de restricţii şi folosirea apei în perioade deficitare.
Rezerva de apă brută existentă reprezintă peste 70% grad de umplere iar singurele zone în care au apărut limitări la alimentarea cu apă au fost cele situate în bazinele hidrografice Prut, Siret şi Jiu.
ANAR a mai precizat că monitorizează permanent volumul de apă stocat în lacurile de acumulare.

De ieri au intrat în vigoare norme îmbunătăţite cu privire la colectarea şi tratarea deşeurilor electronice.
Acest fel de deşeuri înregistrează cea mai rapidă creştere şi oferă oportunităţi importante pentru materiile prime secundare.
Noua directivă europeană reprezintă un pas înainte în ceea ce priveşte protecţia mediului şi un impuls major pentru utilizarea eficientă a resurselor în Europa.
Obiectivul actual de colectare al Uniunii Europene este de 4 kg de deşeuri electronice pe cap de locuitor, ceea ce reprezintă aproximativ 2 milioane de tone pe an.

Sprayurile folosite în casă dăunează sănătăţii inimii.
O echipă de cercetători a pus în evidenţă faptul că sprayurile folosite pentru curăţenie sau cele odorizante pot cauza tulburări respiratorii dar şi tulburări cardiovasculare.
Cele mai dăunătoare astfel de produse sunt cele odorizante care pot duce până la apariţia astmului.
Cercetătorii sunt de părere că sprayurile trebuie folosite cu prudenţă şi mai ales moderat.

Copii nu mai visează să fie medici sau aviatori ci doresc să fie slabi, frumoşi şi populari.
Aceasta este concluzia unui studiu potrivit căruia obsesia pentru frumuseţe fizică începe de la vârste fragede.
Astfel, aproximativ 70% din fetiţele cu vârste de 6 ani spun că ar vrea să fie atrăgătoare, precum păpuşile, iar peste 80% afirmă că îşi doresc să fie la fel de populare precum acestea.
Potrivit cercetătorilor, micuţele chestionate petreceau mult timp în faţa televizorului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept