Stiri 13 august 2012

Miercuri, Biserica Ortodoxă prăznuieşte Adormirea Maicii Domnului.
Cu acest prilej mâine, de la ora 8.30, Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va săvârşi slujba de pomenire a eroilor marinari la Monumentul Crucea Marinarilor de pe Faleza Constanța.
Apoi, de la ora 10.00, ierarhul Tomisului va sfinți o Troița din localitatea Cuza Vodă.
Seara, de la orele 17.00,Înaltpreasfinţia Sa va oficia slujba Vecerniei la biserica „Adormirea Maicii Domnului – II” din Constanţa (zona Dacia), iar de la ora 19.00, va săvârşi slujba Privegherii şi a Prohodului Adormirii Maicii Domnului la mănăstirea „Sfântul Nicolae şi Sfântul Ierarh Bretanion” din localitatea 23 August, jud. Constanţa.
Miercuri, în ziua praznicului, la ora 7.00, Arhiepiscopul Tomisului va săvârşi Sfânta Liturghie la biserica „Adormirea Maicii Domnului – I” din Constanţa, în spateleTomis Mall, iar de la ora 10.00, Ierarhul Tomisului va fi prezent la manifestările dedicate Zilei Marinei Române la Comandamentul Flotei din Constanța.
Apoi, la ora 11.30, Înaltpreasfinţitul Teodosie va săvârși Taina Sfântului Botez pentru cinci copii aflați în asistență maternală, la biserica Adormirea Maicii Domnului din localitatea Cumpăna.
Deoarece anul acesta sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului cade într-o zi de miercuri, biserica a rânduit dezlegare la peşte.

Extremiştii albanezi au profanat o Biserică ortodoxă.
Aceştia au scris cu vopsea roşie pe pereţii exteriori ai bisericii, Albania etnică” şi Armata naţională albaneză.
Biserica este situată pe vârful Muntelui Rumija, în Muntenegru.
Preotul parohiei, Părintele Ioan Plamenac a spus că nu este pentru prima oară când Biserica este profanată, însă mesajul de acum este cel mai agresiv.
Preotul crede că aceste agresiuni sunt consecinţa manifestărilor din Parlament, acolo unde există jocuri politice alimentate de naţionalism şi ură.

Meteorologii anunţă că săptămâna aceasta revin căldurile.

Administraţia Naţională de Meteorologie prognozează că vremea frumoasă se va întoarce spre jumătatea săptămânii. Totuşi, nu va mai fi caniculă, ca în săptămânile anterioare. Temperaturile rămân, pe litoral, sub 30 de grade Celsius, va fi însorit şi nu va mai ploua.
De mâine temperaturile vor creşte până spre 28 – 29 de grade Celsius, pe timpul zilei şi 20 – 22 de grade noaptea.
Vântul va mai slăbi în intensitate, iar cerul se va însenina.

Oficiile poştale din întreaga ţară vor fi închise pe 15 august, când se sărbătoreşte Adormirea Maicii Domnului.
Potrivit Companiei Poşta Română, expedierile poştale din zilele de 13 şi 14 august vor înregistra mici întârzieri.
În acest context se va acorda o atenţie sporită pentru distribuirea coletelor poştale care conţin alimente.
De asemenea, presa cotidiană şi periodică ce va apărea pe 15 august va fi distribuită joi, 16 august.

Reabilitarea termică a locuinţelor va începe la Constanţa de luna viitoare.
Anunţul a fost făcut de ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig.
Acesta a precizat că finanţarea urmează să fie asigurată de Comisia Europeană, de la bugetele locale şi de asociaţiile de proprietari.
Pentru început, vor fi finanţate pentru reabilitare termică blocurile din localităţile reşedinţă de judeţ, dar până la sfârşitul anului, programul va fi extins şi pentru celelalte localităţi.

Ministerul Sănătăţii a amânat introducerea coplăţii şi nu s-a angajat în faţa Fondului Monetar Internaţional la niciun termen pentru implementarea acesteia.
Potrivit ministrului Sănătăţii, dr. Vasile Cepoi, autorităţile nu au putut prognoza când se vor încheia negocierile cu asociaţiile de pacienţi.
Reprezentanţii asociaţiilor de pacienţi consideră coplata drept o suprataxare a asiguraţilor.
Aceştia au declarat că amânare este nesemnificativă iar ei doresc anularea coplăţii sau introducerea ei acolo unde este dovedit consumul exagerat de servicii medicale.

Taxa de claw-back va scădea.
Anunţul aparţine ministrului sănătăţii, Vasile Cepoi.
Acesta a declarat că în urma discuţiilor pe care ministerul le-a avut cu misiunea Fondului Monetar Internaţional, proiectul de ordonanţă, a fost agreat de către reprezentanţii FMI şi ai Comisiei Europene.
Oficialul a precizat, că banii care se colectează de la clawback se folosesc pentru plata arieratelor.

Salariile bugetarilor vor creşte, iar pensionarii vor primi înapoi banii reţinuţi ilegal pentru CAS.
Ministrul de Finanţe, Florin Georgescu a declarat că salariile bugetarilor vor creşte din luna decembrie.
De asemenea, acesta a mai adăugat că există bani pentru indemnizaţiile persoanelor cu dizabilităţi şi pentru arieratele administraţiei locale.
Deciziile au fost luate în urma întâlnirilor pe care reprezentanţii Ministerului de Finanţe le-a avut cu membrii Fondului Monetar Internaţional.

FMI a acceptat plata TVA la încasare şi stimulentele pentru angajatorii ce oferă noi locuri de muncă.
Taxa pe valoarea adăugată va fi achitată la încasarea facturii de la 1 ianuarie 2013.
Ministrul de Finanţe a declarat că reprezentanţii Fondului au mai fost de acord cu o serie de măsuri de stimulare a creşterii numărului locurilor de muncă în sistemul privat.
Mai exact, patronii vor fi scutiţi de mai multe taxe dacă angajează tineri sau şomeri cu vârsta peste 55 de ani.
Singura condiţie pentru a beneficia de aceste facilităţi este ca muncitorii să rămână în cadrul firmei cel puţin doi ani.

Preşedintele Comisiei Europene rămâne îngrijorat faţă de situaţia din România.
Jose Manuel Barroso îşi exprimă, într-o scrisoare trimisă premierului Victor Ponta, ‘îngrijorarea profundă’ în legătură cu prelungirea crizei politice şi după referendumul din 29 iulie.
Acesta atrage atenţia că este crucial ca Guvernul să transmită fără întârziere Curţii Constituţionale listele electorale, astfel încât magistraţii să poată decide dacă a fost sau nu validă consultarea populară pentru demiterea lui Traian Băsescu din funcţia de şef al statului.
Comisia Europeană va continua să monitorizeze îndeaproape situaţia din România.

Peste 4.600 de pietoni au fost sancţionaţi pentru că au traversat strada neregulamentar.
De asemenea, la aproximativ 850 de conducători auto le-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 30 de zile.
Acestea sunt rezultatele acţiunii derulate la nivel naţional pe parcursul a trei zile de poliţiştii de la Rutieră.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept