Ştiri 30 iulie 2012

Parlamentarii ucraineni au votat o lege care interzice propaganda în public a homosexualităţii.
Aceştia au declarat că acceptarea homosexualităţii în Europa occidentală „nu este evoluţie, ci degradare”.
Astfel, legea va interzice orice promovare a homosexualităţii în filme, media, dar şi orice fel de manifestări de genul paradelor Gay.
Legea este sprijinită şi de preşedintele Victor Yanukovici şi va intra în vigoare anul acesta.

Administraţia Naţională de Meteorologie a prelungit atenţionarea cod galben de caniculă până astăzi.
Astfel, canicula va persista în sudul şi în estul ţării unde se vor înregistra frecvent valori de 35…37 de grade şi izolat 38 de grade, iar disconfortul termic se va menţine accentuat.

Autovehiculele care circulă pe podul de la Cernavodă vor fi scutite de taxe până pe 31 august.
Potrivit unui ordin al Ministerului Transporturilor, până la data amintită, se sistează plata tarifelor de trecere a podului peste Dunăre, după cum urmează: în zilele de vineri, pe sensul Bucureşti-Constanţa şi în zilele de duminică, pe sensul Constanţa-Bucureşti.
Actul normativ a fost publicat, zilele trecute şi în Monitorul Oficial.

Asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto va include o cotă pentru fondul de sănătate.
Declaraţia aparţine ministrului Sănătăţii, Vasile Cepoi.
Astfel, potrivit proiectului Legii sănătăţii, firmele de asigurări vor include în valoarea asigurării obligatorii auto o cotă-parte care va fi virată către fondul de sănătate.
Aceasta va acoperi cheltuielile legate de asigurarea asistenţei medicale pentru victimele accidentelor rutiere.

Elevii care nu au promovat examenul de Bacalaureat ar putea fi reprimiţi la cursuri.
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a adresat directorilor de licee rugămintea de a-i reprimi la ore pe aceştia.
Aceasta a declarat că în felul acesta elevii au un punct de sprijin şi rămân în contact cu disciplinele care i-au pus în dificultate.
De asemenea, ministrul a afirmat că va cere inspectoratelor şcolare să organizeze întâlniri cu angajatorii şi să discute cu aceştia despre calificarea la locul de muncă a ucenicilor.

Conducerea Universităţii „Ovidius” din Constanţa a decis prelungirea perioadei de înmatriculare a viitorilor studenţi.
Astfel, potrivit deciziei rectorului universităţii constănţene, prof. univ. dr. ec. Tiberius Epure, candidaţii declaraţi „admis” în urma participării la sesiunea de admitere au la dispoziţie o zi în plus pentru a-şi depune dosarul de înmatriculare.
Noul program de înmatriculări este următorul: astăzi, în intervalul orar 9.00 – 17.00 şi mâine, în intervalul orar 9.00 – 16.00.

Carnea de porc s-ar putea scumpi în perioada următoare, din cauza creşterii preţurilor la cereale.
Anunţul a fost făcut de specialiştii din domeniu.
Aceştia nu au putut însă să facă o estimare cu privire la procentul cu care ar putea creşte preţul cărnii de porc, însă au precizat că impactul hranei animalului poate ajunge până la 70%.
Anunţul vine după ce, recent, producătorii din panificaţie au spus că pâinea se va scumpi de la 1 august, cu cel puţin 10%.

Producătorii agricoli care au pierderi din cauza secetei vor fi despăgubiţi.
Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin a declarat că producătorii de porumb şi floarea soarelui afectaţi de secetă vor fi despăgubiţi cu 80% din pierderi dacă sunt întreprinderi mici şi mijloci, iar micii fermieri care au culturi calamitate vor primi fiecare 7.500 de euro.
Agricultorii cer instituirea stării de urgenţă din cauza secetei, ceea ce ar presupune printre altele sistarea exporturilor de cereale.

Anumite medicamente vor fi mai ieftine pentru pacienţi.
CNAS are în vigoare, cu 16 firme, protocoale de susţinere financiară care vizează aproape 30 de produse, dintre care unele cu diverse concentraţii.
Companiile oferă reduceri la vânzarea unor medicamente pentru afecţiuni printre care bronşita cronică, tromboembolia venoasă, ulcerul, cancerul, depresia şi epilepsia.

De astăzi, biletele de tren online pot fi cumpărate cu până la 40% reducere.
Beneficiarii Cardului TrenPlus vor putea cumpăra online bilete de tren, cu reducere de 25%, la care se mai pot cumula şi reducerile acordate prin serviciul de cumpărare bilete CFR Online de până la 15%.
Cardul poate fi procurat de la staţiile sau agenţiile de voiaj CFR, la preţul de 80 lei, în baza unei cereri scrise.
Pentru cumpărarea biletelor online, clienţii trebuie să se înregistreze pe site-ul www.cfrcalatori.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept