Ştiri 23 iulie 2012

Consiliul Mondial al Bisericilor face un apel către toate Bisericile creştine să respecte Ziua Internaţională a Rugăciunii pentru pace, în 21 septembrie.
Aceasta coincide cu Ziua Păcii, iniţiată de Naţiunile Unite, iar una dintre temele acestei zile va fi rugăciunea pentru încetarea focului în zonele de conflict.
Participanţii sunt invitaţi să se roage şi să lucreze împreună pentru pacea în comunităţi, naţiuni şi în lumea întreagă.
Rugăciuni din diverse regiuni ale lumii vor fi împărtăşite împreună prin mijloace online.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă informare meteo de disconfort termic şi local de caniculă.
Aceasta este valabilă astăzi şi mâine pentru regiunile sudice şi sud-estice.
Astfel, vremea se va menţine călduroasă, local caniculară în sudul ţării, unde indicele temperatură-umezeală al disconfortului termic va atinge pragul critic de 80 de unităţi, iar temperatura aerului va avea frecvent valori de 35…37 de grade.

Situaţia din agricultură nu este critică.
Anunţul aparţine ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, care mai susţine că nu va fi declarată situaţia de necesitate.
Din cauza secetei din toamna anului trecut, cultura de grâu de anul acesta va fi cu aproximativ 30% mai mică decât în 2011.
Ministrul a mai declarat că există riscul ca şi alte culturi să fie afectate din cauza secetei, însă a dat asigurări că necesarul pentru piaţa internă va fi asigurat din această recoltă.

Reprezentanţii din turism doresc reînfiinţarea Poliţiei Plajelor.
Aceasta s-ar ocupa de siguranţa turiştilor prin patrularea pe toate plajele litoralului românesc.
Pe lângă Poliţia Plajelor, reprezentanţii patronatelor din turism vor şi înfiinţarea Poliţiei Turistice, după modelul european.
Aceasta va amenda proprietarii hotelurilor lăsate în paragină şi va găsi soluţii pentru desfiinţarea construcţiilor ridicate ilegal.

De astăzi Poliţia Rutieră va derula o acţiune naţională de control în trafic a autovehiculelor destinate transportului public de persoane.
Oamenii legii vor acţiona pentru prevenirea accidentelor rutiere, vor verifica legalitatea transportului rutier public şi vor controla starea tehnică a vehiculelor rutiere.
La acţiunile de control vor participa şi inspectori abilitaţi cu controlul în trafic al stării tehnice al autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, precum şi al celor destinate transportului public de persoane.

Camerele fixe, dotate cu radar, vor supraveghea din nou traficul rutier de pe şosele.
Declaraţia a fost făcută de şeful Direcţiei Rutiere din Poliţia Română.
Această măsură a fost cerută de Uniunea Europeană şi ar putea intra în vigoare din toamnă.
O altă măsură care ar putea fi introdusă din toamna acestui an este permisul de conducere pentru mopede.

România ar trebui să fie în alertă de tuberculoză!
Aceasta este concluzia Raportului misiunii de evaluare a Programului Naţional de Control al Tuberculozei, realizată de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
Experţii OMS au declarat că rata de îmbolnăvire cu TBC este atât de mare în România încât oricine se poate îmbolnăvi.
Cu acest prilej, miercuri se va lansa campania „Stă în puterea ta să salvezi vieţi! Acţionează astăzi pentru o Românie fără Tuberculoză!”.
Aceasta doreşte să informeze populaţia asupra măsurilor care trebuie adoptate de urgenţă pentru controlul tuberculozei în România.

Concediul de maternitate ar putea fi prelungit la doi sau trei ani.
Aşa arată un proiect de lege care se află în dezbatere în Parlament.
Potrivit acestuia, pe perioada celor 24 de luni, mamele sau taţii care vor decide să stea acasă cu copilul vor putea beneficia de o indemnizaţie în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni.
De asemenea, părinţii vor putea alege să lucreze în cei doi ani în care se află în concediu maternal, însă vor primi doar o parte din indemnizaţie.
În plus, în cazul celui de-al patrulea copil se va putea lua concediu de maternitate timp de trei ani.

În România se înregistrează, anual, 3.000 de cazuri noi de cancer de col uterin.
Astfel, ţara noastră se situează pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte mortalitatea cauzată de această boală, de 6,3 ori mai mare decât media ţărilor UE.
Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, din totalul de cazuri noi de cancer de col uterin diagnosticate în fiecare an, aproape 30% se înregistrează la femei cu vârste cuprinse între 15 şi 44 de ani.
În aceste condiţii, de la 1 august va demara programul de screening al cancerului de col uterin iniţiat de Ministerul Sănătăţii.
Programul se va desfăşura pe o perioadă de cinci ani şi se adresează femeilor cu vârsta cuprinsă între 25 şi 64 de ani.

În perioada de caniculă se pot dezvolta infecţii respiratorii.
Medicii avertizează că în perioadele de caniculă se dezvoltă faringite, sinuzite, laringo-traheite şi pneumonii.
De asemenea, căldura favorizează enterovirusurile care pot determina afecţiuni digestive, şi infecţii de sezon care dau guturaie, în principal din cauza diferenţelor mari de temperatură.
Astfel, medicii atrag atenţia asupra necesităţii unei temperaturi de confort termic.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept