Adevăruri despre alimentaţie – Carnea industrializată de pui şi de porc

Documentarele James Olivier despre industrializarea alimentaţiei.

“Ce pui pe masă?”
“Carnea de pui este ieftină, sigură, sănătoasă şi gustoasă…” Asta îşi spun mulţi dintre “dependenţii” de pieptul de pui la grătar. Jamie ne demonstrează că această carne ieftină nu este deloc sigură, invitându-ne dincolo de porţile fermelor de pui, unde păsările sunt supuse unor transformări demne de filmele de groază.

“Carnea noastră cea de toate zilele”
Jamie îndeamnă din nou la cumpătare delicioasă, de data asta vedeta fiind carnea de porc însoţită de câteva reţete-surpriză. Produsele de import din carne de porc, ieftine, dar fără gust şi fără valoare nutriţională au luat cu asalt piaţa. Jamie ne arată cum este procesată acea carne de porc ieftină care ajunge pe masa noastră şi îi îndeamnă pe britanici şi nu numai să preţuiască şi sĂ aleagă şeptelul intern, mai sănătos şi mai gustos, chiar dacă plătesc un pic mai mult. Căci mult şi prost este cu siguranţă o alegere nesănătoasă.