Ştiri 19 iunie 2012

Guvernul indonezian a ordonat distrugerea a 20 de noi biserici creştine.
Dispoziţia a fost dată de guvernatorul din provincia Aceh, într-o scrisoare în care poruncea liderilor creştini să distrugă ei înşişi bisericile.
Ordinul de demolare este un răspuns la presiunile Frontului Apărătorilor Islamului care militează pentru eradicarea creştinilor din Indonezia.

Meteorologii au emis o atenţionare cod galben de caniculă şi disconfort termic valabilă pentru toată ţară.
Astfel de mâine şi până vineri, vremea va fi călduroasă, caniculară la orele amiezii, iar temperaturile vor depăşi pragul de 36 de grade celsius.
Vineri, valorile termice vor atinge 37 de grade în sud şi sud-est, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Numărul tichetelor din Programul „Rabla” va fi suplimentat cu 15.000.
Anunţul aparţine Ministrului Mediului, Rovana Plumb, care a declarat că suplimentarea va fi realizată până la sfârşitul acestei luni.
În plus, după rectificarea bugetară, vor mai exista alte 15.000 de tichete.
Ministrul Mediului a mai anunţat că decizia a fost luată şi pentru menţinerea locurilor de muncă.

Circulaţia trenurilor se va desfăşura, de astăzi şi până vineri, cu restricţii de viteză.
Pe fondul temperaturilor ridicate, trenurile vor înregistra întârzieri de 40 până la 60 de minute.
Măsura de reducere a vitezelor de circulaţie, în intervalele de timp în care temperaturile depăşesc limitele normale este o măsură obligatorie pentru siguranţa traficului feroviar.

Medicii de familie vor boicota reţeta electronică dacă nu va fi obligatorie în ambulatoriu şi spital.
Declaraţia aparţine preşedintelui Federaţiei Patronatului Medicilor de Familie, Doina Mihăilă, care a precizat că noul sistem trebuie utilizat de către toţi medicii.
Aceasta a mai spus că medicii de familie susţin noul sistem de prescriere electronică, dar solicită rezolvarea problemelor de la Sistemul Informatic Unic Integrat, care le creează lunar diverse probleme.

Obezitatea ameninţă securitatea alimentară a lumii.
Aşa arată un raport publicat recent, potrivit căruia omenirea depăşeşte în acest moment cu 17 milioane de tone greutatea optimă.
Specialiştii englezi spun că mărirea nivelului de grăsime în lume ar avea acelaşi impact ca şi cum populaţia ar creşte cu încă un miliard de oameni.
Deşi Statele Unite reprezintă doar 5% din populaţia lumii, locuitorii ei cântăresc o treime din greutatea mondială, din cauza obezităţii.
În contrast, Asia reprezintă 61% din populaţia lumii şi cântăreşte doar 13% din greutatea omenirii.
Publicarea studiului coincide cu cea mai mare conferinţă a Natiunilor Unite, unde se va discuta dezvoltarea sustenabilă.

În România mor de două ori mai mulţi copii decât în alte ţări din Uniunea Europeană.
De asemenea, ţara noastră înregistrează şi o creştere alarmantă şi în ceea ce priveşte bolile infecţioase.
Potrivit Eurostat, în România se înregistrează 10 decese la o mie de nou născuţi, aproape dublu faţă de media europeană. Medicii spun că vinovate de această situaţie sunt anomaliile congenitale, bolile aparatului respirator, cele infecţioase şi accidentele.
Pentru părinţii care vor să obţină informaţii despre sănătatea copiilor, Societatea Română de Pediatrie a lansat site-ul protejamcopilaria.ro, unde părinţii pot afla informaţii despre alimentaţie, protecţia copilului şi vaccinări.

Bulgaria propune construirea unui nou pod între Giurgiu şi Ruse.
Anunţul a fost făcut de ministrul bulgar al Dezvoltării Regionale, Liliana Pavlova, în cadrul unei conferinţe, la care a participat şi
secretarul de stat în Ministerul român al Turismului, Marcel Boloş.
Acesta a afirmat că un asemenea proiect va contribui la sporirea mobilităţii populaţiei şi va ajuta mediul de afaceri.

Oamenii de afaceri români vor reducerea asistenţei sociale.
Aceştia solicită Guvernului să adopte măsuri de stimulare a muncii şi să reducă semnificativ asistenţa socială, inclusiv ajutorul de şomaj.
Potrivit oamenilor de afaceri, complicarea condiţiilor în ceea ce priveşte angajarea forţei de muncă va duce la restrângerea activităţii companiilor şi reducerea numărului de locuri de muncă.

România ocupă locul doi în Europa în ceea ce priveşte scumpirea carburanţilor.
Aşa arată datele Comisiei Europene, potrivit cărora, Grecia se află pe primul loc la cea mai scumpă benzină.
În ţara noastră, preţul litrului de benzină la pompă aproape că s-a dublat în ultimii trei ani.
Potrivit datelor Comisiei, creşterea cea mai mică s-a înregistrat în Olanda.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept