Ştiri 12 iunie 2012

Elevii participanţi la Olimpiada Naţională de Religie şi la alte concursuri naţionale vor fi premiaţi astăzi.
Festivitatea va avea loc de la ora 14.30, la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria” şi se va desfăşura cu binecuvântarea şi în prezenţa Înalt Prea Sfinţitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

O biserică creştină din Iran a fost închisă de autorităţi.
Aceasta se află în capitala ţării, Teheran.
Măsura face parte dintr-o campanie guvernamentală de eliminare a creştinismului din ţară.
Autorităţile sunt deranjate de mulţimea de musulmani care devin creştini.
În ultimii ani, în Iran, sute de creştini au fost închişi pentru că au mărturisit credinţa în Hristos.
Deşi guvernul declară libertatea tuturor religiilor, creştinii sunt hărţuiţi, concediaţi, discriminaţi şi întemniţaţi.

Aproape un sfert din toate unităţile eoliene din Uniunea Europeană sunt situate pe teritoriul României.
Aceasta este concluzia unui raport efectuat de Universitatea Cambridge.
Astfel, ţara noastră devine lider absolut în Europa Centrală şi de Est în ceea ce priveşte producţia de energie eoliană.
În ultimii doi ani, capacităţile instalate au crescut de cel puţin zece ori.
Autorii raportului afirmă că sud-vestul României oferă cele mai bune condiţii şi în ceea ce priveşte energia solară fotovoltaică. Potenţialul României în această privinţă este mai mare decât cel al Cehiei şi Ungariei şi chiar şi decât cel al Bulgariei.

Populaţia României se află într-o continuă scădere.
Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică în ţara noastră numărul deceselor l-a depăşit pe cel al naşterilor cu peste 8.000 de oameni.
Astfel, în luna aprilie s-au născut cu aproximativ 1.000 de copii mai puţini decât în martie.
De asemenea, la oficiile de stare civilă s-au înregistrat în aprilie aproape 6000 de căsătorii iar numărul divorţurilor pronunţate prin hotărâri judecătoreşti definitive a fost de 2.500.

Persoanele fizice sau juridice care utilizează imobilele aflate în proprietatea publică sau privată a statului nu beneficiază de scutire la taxa pentru clădirea utilizată.
Anunţul aparţine directorului executiv al Serviciului Public de Impozite şi Taxe Constanţa, Virginia Uzun.
Aceasta a mai explicat că, facilităţile fiscale sunt acordate doar pentru clădirile şi terenurile aflate în proprietatea persoanelor fizice şi juridice.
De asemenea, scutirea sau reducerea se va aplica, în cazul persoanelor fizice, clădirii şi terenului aferent de la adresa de domiciliu.

Cartofii şi fructele proaspete s-au scumpit cel mai mult luna trecută cu peste 12%.
Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică şi legumele s-au scumpit în mai cu aproximativ 3%, iar carnea de porc a înregistrat creşteri mai mici ale preţului, de aproximativ 1%.
Pe de alte parte, luna trecută, laptele de vacă şi fasolea s-au ieftinit cu 2%.

Multe dintre pastilele ieftine, folosite în tratarea bolilor cardiovasculare dar şi unele antibiotice vor fi scoase din listele de compensate.
Firmele de medicamente iau în calcul o asemenea măsură deoarece nu mai pot plăti taxa clawback.
Legea prevede ca în cazul în care companiile nu plătesc taxa clawback, toate medicamentele din portofoliile acestora să fie scoase de pe listele de compensate şi gratuite în 180 de zile. Produsele respective însă se vor găsi în continuare în farmacii, dar pacienţii le vor plăti la preţ întreg.
Primele care vor dispărea de pe listele de compensate vor fi medicamentele sub 15-25 de lei.

Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică recomandă creşterea vârstei de pensionare la peste 67 de ani.
Astfel, OCDE spune că s-ar încuraja sistemele private de pensii, deoarece în viitorul apropiat se vor reduce beneficiile sistemelor publice de pensii.
Potrivit unui raport, criza financiară declanşată în anii 2007-2008 a avut un impact major asupra bugetelor celor mai multe dintre statele membre ale Organizaţiei, lucru care a impus reformarea sistemelor de pensii.

Rata anuală a inflaţiei a coborât luna trecută la 1,79%, un nou minim istoric al ultimilor 23 de ani.
Potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică, rata medie lunară a inflaţiei în primele patru luni din 2012 a fost de 0,4%, faţă de nivelul de 0,7% consemnat în perioada similară din 2011.

Veniturile din turism au scăzut în România cu 16% în ultimii patru ani.
Aşa arată un studiu, potrivit căruia, principala cauză este scăderea numărului de turişti străini şi a cheltuielilor acestora.
Recesiunea a avut un impact sever asupra industriei turistice a ţărilor central şi est-europene, iar România, Polonia şi Slovacia sunt pieţele cel mai afectate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept