Ştiri 10 mai 2012

Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a premiat ieri copiii participanţi la etapa eparhială a concursului „Copilul învaţă iubirea lui Hristos”.
Evenimentul s-a desfăşurat ieri în Catedrala Arhiepiscopală din Constanţa.

Concursul a totalizat un număr de 18 proiecte depuse de diferite parohii împreună cu instituţii şcolare şi a avut scopul de a dezvolta latura educativă şi social-filantropică a copiilor.
Părintele Inspector Nicolae Constantin Bîrsan, Coordonator al Biroului de Catehizare a Tineretului din Arhiepiscopia Tomisului ne-a prezentat câştigătorii acestui concurs.

Premiile au constat în cărţi, dvd-uri educaţionale şi icoane, iar câştigătorii premiului I vor participa la faza naţională a concursului, care se va desfăşura la Patriarhia Română în zilele de 20-21 mai.

Tinerii constănţeni sunt invitaţi la un dialog. . . la ţintă.
Evenimentul se va desfăşura mâine, de la orele 12, la Liceul Teoretic „Traian” din Constanţa, cu ocazia Zilei Liceului.
Tinerii, dar nu numai, sunt invitaţi să participe la discuţii libere şi să afle răspunsuri la întrebările pe care le au.
Acesta este un nou proiect pilot organizat la Constanţa de către Asociaţia Tinerilor Ortodocşi Orthograffiti, Filiala Constanţa.
Mai multe detalii aflăm de la preşedintele Asociaţiei, Cristian Tănase.

O nouă ediţie a „Sfintei Evanghelii” cu ilustraţii a fost tipărită.
Actuala „Sfântă Evanghelie” este o premieră editorială şi urmează textul ultimei ediţii a Sfintei Scripturi.
De asemenea, este îmbogăţită cu textele Evangheliilor consacrate Sfinţilor români care au slujbă aprobată de Sfântul Sinod.
Noua ediţie a „Sfintei Evanghelii” poate fi achiziţionată de la magazinele de carte bisericească de la Patriarhie şi din ţară.

Preşedintele american, Barack Obama susţine homosexualitatea.
Acesta a declarat în cadrul unui interviu că este în favoarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex.
Obama devine primul preşedinte american care adoptă o astfel de poziţie, cu mai puţin de şase luni înainte de alegerile prezidenţiale.
În 2008, Barack Obama se declarase în favoarea parteneriatelor civile, fără însă a susţine mariajul între homosexuali.

Meteorologii anunţă că de astăzi vremea devine foarte caldă, iar instabilitatea atmosferică se mai diminuează.
Astăzi, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 şi 27 de grade Celsius, dar de mâine temperaturile vor atinge 30 de grade.
În week-end temperaturile vor fi cu 7-8 grade peste cele normale, cu maxime cuprinse între 25 şi 32 de grade Celsius.
Şi apa mării se va încălzi şi va ajunge la maxime de 19-20 de grade.

Terenurile arabile ale României sunt cumpărate de străini.
România ocupă astfel primul loc în Europa şi locul zece în lume după procentele de teren agricol controlat de companiile cu capital străin.
Investitorii străini deţin circa un milion de hectare din suprafaţa cultivată a ţării.
Aceştia au în vedere, în general, cultivarea de cereale pe suprafeţe agricole mari, de peste 1.000 de hectare, ceea ce aduce profit de câteva milioane de euro.
Cele mai multe terenuri arabile deţinute de investitori străini se află în Dobrogea şi Bărăgan.

TVA-ul pentru drepturile de autor va fi anulat.
Premierul Victor Ponta a declarat că a primit “acordul de principiu” al ministrului de Finanţe, Florin Georgescu, pentru această măsură.
Victor Ponta a mai adăugat că statul nu va pierde nimic prin anularea acestei plăţi şi că măsura implementării TVA-ului pentru drepturile de autor a fost menită pentru a intimida jurnaliştii.

Numărul persoanelor supraponderale creşte în mod alarmant.
Specialiştii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii apreciază că în următorii 3 ani numărul supraponderalilor va creşte la 2,3 miliarde de persoane, iar cel al obezilor la 700 de milioane.
Un semnal de alarmă este tras şi pentru români, deoarece, Organizaţia arăta că 51% dintre aceştia erau supraponderali, iar 19% obezi.
Un studiu arată că, în prezent, aproximativ 73% dintre bucureşteni, preferă alimentele nesănătoase pentru că sunt mai ieftine.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa va colabora cu al treilea spital din lume, şi anume Karolinska Institute din Suedia.
Colaborarea va consta, pentru început în sistemul telemedicină, iar pe parcurs vor fi realizate şi schimburi de experienţă.
Managerul spitalului, dr. Dan Căpăţână a mai adăugat că în cel mai scurt timp pacienţii constănţeni se vor putea trata în spitalul din Suedia pe baza formularului E112.
Spitalul de Urgenţă Constanţa a mai încheiat şi alte parteneriate cu spitale de renume din Bucureşti, Republica Moldova, Germania şi Turcia.

Astăzi se lansează portalul MedAlert.ro – serviciul gratuit de sesizare a abuzurilor din sistemul medical românesc.
Aceasta este o platformă online prin care pacienţi şi medici pot sesiza abuzuri, cazuri de corupţie şi malpraxis din sistemul medical românesc.
Echipa MedAlert este formată din jurnalişti, iar proiectul este sprijinit de Ambasada Statelor Unite şi de Ambasada Marii Britanii la Bucureşti.

Bulgaria vrea să construiască o şosea naţională care să lege România de Turcia.
Investiţia necesară arterei de 300 de kilometri, care va traversa teritoriul bulgar, va fi cuprinsă între 500 de milioane şi un miliard de euro.
Concesionarea construcţiei a fost deja abordată de guvernul de la Sofia, în discuţiile cu investitori din Qatar, China şi Oman.
Bulgaria dispune, la această oră, de doar 500 de kilometri de autostrăzi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept