Ştiri 7 aprilie 2012

Biserica Ortodoxă prăznuieşte mâine Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile.
Această sărbătoare ne aduce aminte de intrarea Domnului în Ierusalim, moment care ne invită la o mai mare trăire duhovnicească a Patimilor şi Învierii Domnului.
Prima menţiune documentară provine din secolul 4 şi la ea mai fac referire pelerina Egeria, care menţionează obiceiul binecuvântării ramurilor de salcie, şi mari predicatori precum Sfântul Ioan Gură de Aur şi Sfântul Chiril al Alexandriei.
Cu acest prilej, Înalt Preasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va aniversa 11 ani de la instalarea Sa în scaunul de Arhiepiscop al Tomisului.

Înaltpreasfinţitul Teodosie va săvârşi sfânta liturghie arhierească la Catedrala Arhiepiscopală Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel.
Ierarhul nostru s-a născut în anul 1955 în localitatea Gheorghiţeni, judeţul Suceava.
În anul 1990, a fost tuns în monahism la mânăstirea Crasna.
Patru ani mai târziu a fost hirotonit arhiereu-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor după care, în anul 2001 a fost ales Arhiepiscop al Tomisului şi instalat în această funcţie pe 8 aprilie, de sărbătoarea Floriilor.

Tot mâine, Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia de la ora 17, prima denie a Săptămânii Patimilor, la Catedrala arhiepiscopală.
De asemenea, luni, Ierarhul nostru va săvârşi de la ora 9, Taina Sfântului Maslu la biserica „Schimbarea la Faţă” din Constanţa. Aceasta este prima biserică din Eparhie în care Înaltpreasfinţitul Teodosie a slujit în calitate de Arhiepiscop al Tomisului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept