Ştiri 18 februarie 2011

La Bucureşti s-au încheiat ieri lucrările sfântului Sinod al Bisericii ortodoxe române.
Părintele Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a precizat care au fost hotărârile luate în cele două zile de lucru.

Totodată, Sfântul Sinod a declarat anul 2012 ca An omagial al Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor.

Părintele Arsenie Papacioc se simte mai bine.
Medicii au declarat că acesta urmează un tratament cu antibiotice pentru a evita infecţiile.
Părintele va rămâne internat în Secţia de Cardiologie, unde este supravegheat în permanenţă.
În prezent, starea de sănătate a duhovnicului este stabilă, iar acesta se simte mai bine.

Constănţenii sunt invitaţi la o nouă conferinţă despre sănătatea alimentară.
Aceasta va avea ca teme “Alimentaţia versus Alimentarism” şi „Noile orientări fitoterapeutice în diabet şi detoxifierea ficatului”.
Conferinţa va fi susţinută de profesor dr. Gheorghe Mencinicopschi şi de Academician Dr. Ovidiu Bojor.
Evenimentul se va desfăşura mâine, de la orele 16, la Casa de Cultură din Constanţa.
Intrarea va fi liberă.

Medicii Spitalului de Pneumoftiziologie Palazu Mare, au protestat ieri împotriva Ministerului Sănătăţii.
Acesta vrea să transforme unitatea în secţie exterioară a altui spital.
Ei spun că măsura ar putea fi tragică pentru pacienţi, în condiţiile în care Constanţa este al treilea judeţ din ţară la incidenţa tuberculozei în rândul populaţiei.
Mai mult, medicii atrag atenţia că reducerile de paturi vor însemna mai puţini pacienţi trataţi.
De asemenea, reprezentanţii Spitalului Clinic de Boli Infecţioase, a cărui secţie exterioară ar urma să devină unitatea din Palazu Mare, nu sunt de acord cu reorganizarea.

Ministerul Educaţiei anunţă construirea a 500 de grădiniţe la nivel naţional.
Totodată, potrivit secretarului de stat pentru învăţământul preuniversitar, Oana Badea, 250 de grădiniţe se află în reabilitare şi reconstrucţie.
Secretarul de stat a ţinut să precizeze că un număr de 18 grădiniţe din cele 24 prevăzute a fi destinate grupurilor dezavantajate vor fi finalizate în luna mai sau iunie anul acesta.
Reprezentantul ministerului a mai spus că opţiunea Legii Educaţiei este de a generaliza învăţământul preşcolar, iar până acum era prevăzută doar obligativitatea grupei pregătitoare.

Directorii de şcoli, care sunt şi şefi de partide, trebuie să opteze, pentru una dintre cele două funcţii, până pe 25 februarie.
Secretarul de stat din Ministerul Educaţiei a precizat că, odată cu publicarea în Monitorul Oficial a ordinului ministrului Educaţiei privind depolitizarea managementului şcolii, directorii generali şi cei adjuncţi, care au şi funcţii de conducere în partide, au 15 zile pentru a opta pentru una dintre cele două funcţii.
Totodată, documentul face referire şi la dimensionarea reţelei şcolare şi la introducerea, de la 1 septembrie, a consorţiilor şcolare.

Guvernul vrea să reducă numărul de persoane asistate social.
Acesta va diminua numărul prestaţiilor sociale şi al beneficiarilor şi va condiţiona ajutoarele de rezultatele şcolare ale copiilor şi de încercările părinţilor de a găsi un loc de muncă.
De asemenea, va fi stabilită şi o limită maximă pe care o familie poate să o primească sub forma prestaţiilor sociale, în funcţie de situaţia membrilor acesteia.
Prin aceste măsuri, Guvernul estimează reducerea numărului de persoane apte de muncă ce depind de sistemul de asistenţă socială cu cel puţin 100.000.

Românii nu au încredere în bănci.
Un sondaj arată că mai mult de trei sferturi dintre respondenţi au afirmat că preferă să lucreze cât mai puţin cu banca, în timp ce mai puţin de jumătate dintre clienţi au încredere în instituţiile de credit.
Cea mai mare încredere în bănci o au persoanele de peste 51 de ani, care au răspuns în proporţie de peste 43% că au multă încredere, în timp ce 44% din clienţii băncilor cu vârsta între 36 şi 50 de ani au puţină încredere în aceste instituţii.
Sondajul are la bază un studiu realizat în perioada 24 -26 ianuarie în rândul a peste 1.400 de persoane, cu vârsta de peste 18 ani, din mediul urban.

România se confruntă cu o criză a medicamentelor.
Mai multe judeţe din ţară au fost nevoite să întrerupă tratamentul destinat persoanelor seropozitive din cauza lipsei fondurilor şi a managementului defectuos al programului de către Ministerul Sănătăţii.
În aceeaşi situaţie se află şi pacienţii cu tuberculoză.
Totodată, potrivit farmaciştilor, întregul buget pentru medicamentele compensate şi gratuite pe 2011 se va termina în luna mai.
În plus, Ministerul Sănătăţii a anunţat că intenţionează să mai reducă din medicamentele compensate.

Coloranţii din băuturile cola pot cauza apariţia cancerului.
Aşa susţine un grup pentru protecţia consumatorilor din Statele Unite ale Americii.
Grupul a trimis o petiţie către Administraţia Alimentară şi de Medicaţie pentru a interzice caramelul care conţine amoniac, folosit îndeosebi de companiile care produc băuturi răcoritoare închise la culoare.
Reacţia chimică dintre zahăr şi amoniac poate forma carcinoame şi cauzează apariţia a mii de cazuri de cancer în rândul americanilor.
Asociaţia Americană de Băuturi a respins însă acuzaţiile grupului, susţinând că este doar o tactică de intimidare şi că nu există nicio dovadă că substanţele găsite în coloranţii caramel cauzează cancer la oameni.

Partidul Popular European va susţine aderarea României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen până la sfârşitul acestui an.
Anunţul a fost făcut de vicepreşedintele partidului, Mario David, care a precizat că decizia politică ar putea fi luată în luna iunie.
În urmă cu două luni, el a condus grupul de lucru al partidului pe acest subiect, grup format după ce Franţa şi Germania şi-au declarat oficial opoziţia faţă de aderarea celor două ţări în luna martie.
România şi Bulgaria au semnat miercuri o declaraţie comună asupra faptului că sunt pregătite să adere la spaţiul Schengen.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept