Ştiri 17 februarie 2011

Lucrările Sfântului Sinod continuă astăzi la Palatul Patriarhiei din Bucureşti.
Cu detalii, Ana Maria Movilă de la Radio Trinitas.

Părintele Arsenie Papacioc este tratat cu antibiotice.
Potrivit medicilor, decizia a fost luată pentru a preveni orice fel de infecţie.
Duhovnicul a fost internat, luni seară, la Spitalul Judeţean de Urgenţă, pentru o problemă urinară, iar marţi a fost transferat în Secţia de Cardiologie, pentru a fi ţinut în permanenţă sub observaţie.
Părintele Arsenie a mai fost internat în urmă cu doi ani, din cauza unor probleme cardiace.

În Tulcea, au început lucrările la drumul turistic „Triunghiul Mănăstirilor“.
Contractul a fost semnat la sfârşitul lunii trecute, iar în prezent se lucrează pe porţiunea de drum Cataloi – Frecăţei.
Lucrarea trebuie să fie finalizată în şase luni de la semnarea contractului.
Astfel, drumurile care leagă mănăstirile Saon, Cocoş şi Celic – Dere urmează să fie gata până în luna iulie a acestui an.
De asemenea, au fost incluse în proiect, ca obiective turistice, şi basilica paleo-creştină de la Niculiţel, dar şi Casa Moruzov de la ieşirea din Tulcea.

Numărul afecţiunilor respiratorii este în creştere la Constanţa.
Potrivit specialiştilor Direcţiei de Sănătate Publică, în perioada 7 – 13 februarie, au fost diagnosticaţi cu astfel de afecţiuni peste 5.300 de constănţeni.
Dintre aceştia, peste 1.000 au fost depistaţi cu pneumonie, aproximativ 4.000 au fost diagnosticaţi cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare şi doar unul singur a fost diagnosticat cu gripă.
Medicii au precizat că, în perioada menţionată, nu a fost diagnosticat niciun caz de gripă cauzat de virusul AH1N1.

Guvernul a decis să oblige magazinele cu etnobotanice să vândă numai produse omologate.
Totodată, în paralel vor fi intensificate acţiunile de control ale autorităţilor.
Guvernul a decis să recurgă la această procedură după ce a constatat că nu poate interzice o substanţă chimică a cărei formulă poate fi modificată uşor prin adăugarea altui element chimic permis de lege.
Unele autorităţi locale din Capitală şi din ţară au decis deja interzicerea magazinelor de vise, iar în urma controalelor mai multe magazine au fost închise.

Programul Rabla va reîncepe în a doua parte a lunii martie.
Premierul Emil Boc a declarat că plafonul total alocat pentru plata primelor de casare este de 228 milioane lei şi poate fi suplimentat în funcţie de cerinţele pieţei.
Plafonul a fost stabilit în şedinţa de ieri a Guvernului, prin aprobarea bugetului Fondului de Mediu, prin care este derulat acest program.

Aditivii din mezeluri rămân în organism zece ani.
Specialiştii sfătuiesc în special părinţii să nu dea copiilor să consume aceste semipreparate, deoarece efectele pe termen lung ar putea să fie deosebit de grave.
Ei avertizează că dintre cele 20 de ingrediente scrise pe mezeluri doar unul singur este carne, iar restul sunt fosfaţi, nitriţi şi arome sintetice.
Astfel, fosfaţii din salam, crenvurşti, kaizer, parizer şi alte preparate de carne afectează creşterea copiilor, provoacă osteoporoză la femei şi obezitate la bărbaţi.
Specialiştii mai spun că aditivii sintetici rămân în organism până la zece ani după ce au fost consumaţi, deoarece tubul digestiv nu îi poate digera.

Compania Rompetrol a scumpit ieri benzina cu doi bani pe litru şi motorina cu şapte bani pe litru.
Astfel, benzinele Efix 95 şi Alto 101 costă 5,07 lei pe litru, respectiv 5,74 lei pe litru.
Totodată, noile preţuri ale sortimentelor de motorină Efix şi Alto 55 sunt 5,11 lei pe litru şi 5,45 lei pe litru.
De asemenea, compania Petrom a majorat, ieri, preţul de referinţă al motorinei, cu şapte bani pe litru, dar a menţinut tarifele pentru benzină.
Aceasta este a treia oară când companiile petroliere scumpesc carburanţii, de la începutul anului.

Parlamentul European a adoptat o lege care împiedică comercializarea medicamentelor contrafăcute.
De asemenea, legea reglementează vânzarea produselor farmaceutice prin internet, care este una din principalele rute prin care produsele falsificate intră pe piaţa europeană.
Se estimează că unu la sută din produsele medicinale vândute în acest moment publicului european prin lanţul legal de aprovizionare sunt falsificate, iar numărul lor este în creştere.
Noua prevedere europeană va fi transpusă în legislaţia română în doi ani.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept