Ştiri 26 ianuarie 2012

Constănţenii îşi vor alege primarul în luna iunie.
Comasarea alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale cu cele parlamentare este neconstituţională, a decis, ieri, Curtea Constituţională.
Astfel, prima confruntare electorală, cea pentru aleşii locali şi judeţeni, va avea loc în luna iunie, iar alegerile parlamentare se vor desfăşura în noiembrie.
Guvernul a motivat necesitatea comasării alegerilor prin faptul că astfel s-ar evita derapajele electorale din anul 2012.
Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, organizarea simultană a alegerilor ar reduce, de asemenea, cheltuielile la jumătate.

Actorul Emil Hossu a încetat din viaţă, aseară, la ora 19 şi 13 minute.
Acesta a suferit un stop cardiorespirator iar medicii SMURD nu au mai putut să-l resusciteze.
Emil Hossu a leşinat, în timp ce se afla la repetiţii la Teatrul Nottara din Bucureşti.
În vârstă de 70 de ani, Emil Hossu era căsătorit cu actriţa Catrinel Dumitrescu.
A fost actor la Teatrul Nottara din Bucureşti şi a jucat în numeroase filme, printre care „Secretul lui Bachus”, “Toamna bobocilor”, “Iarna bobocilor”, Accident”, “Cel mai iubit dintre pământeni” şi “Balanţa”.

Dumnezeu să-l odihnească!

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa recomandă şoferilor să nu iasă din judeţ.
Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, vizibilitatea este extrem de mică, iar drumurile către judeţele limitrofe sunt închise.
Purtătorul de cuvânt al SPR Constanţa, insp. Carmen Şerbănescu, a declarat că toate rutele spre Bucureşti sunt blocate.

Numărul absenţelor la elevii din clasele I – IV s-a dublat în primul semestru al anului trecut faţă de anul 2010.
Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, părinţii nu-şi mai trimit copiii la şcoală din cauza situaţiei financiare precare.
Reprezentanţii Inspectoratului încearcă să ia măsuri pentru a stopa fenomenul absenteismului.
Statisticile arată că, anul trecut, din cele peste 100 de mii de absenţe, în doar 20 la sută din cazuri, elevii au avut un motiv întemeiat pentru a nu veni la cursuri.

Centrala Nuclearelectrică Cernavodă este printre cele mai sigure din lume.
Potrivit rezultatelor testelor de stres, riscul producerii unui accident nuclear similar celui de la Fukushima din Japonia, este inexistent.
De asemenea, raportul transmis organismelor europene arată că sistemele şi componentele ce au rol esenţial pentru securitatea centralei îşi îndeplinesc funcţiile chiar şi în cazul unui cutremur sau a unor inundaţii.

Construcţia depozitului de deşeuri radioactive de la Anghel Saligny a fost suspendată.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a suspendat autorizaţia parţială de amplasare a depozitului de deşeuri radioactive ce urma să se construiască în localitatea constănţeană Anghel Saligny.
Organizaţia ecologistă Greenpeace a solicitat suspendarea autorizaţiei de amplasare a Depozitului de Deşeuri Slab şi Mediu Radioactive pe motiv că autorităţile române nu au derulat consultări cu publicul pe tema acestui depozit, în condiţiile în care pentru construirea acestui depozit urmau să fie defrişate 30 hectare de pădure.

Taxa auto rămâne valabilă cel puţin o săptămână.
Cumpărătorii de maşini înmatriculate înainte de 1 ianuarie 2007 vor plăti în continuare taxa de poluare, cel puţin până săptămâna viitoare, când urmează să fie aprobată Ordonanţa care modifică Legea privind noua taxă auto.
Luni, Coaliţia de guvernământ a decis ca taxa auto să fie amânată pentru un an.

Mai multe trenuri au fost anulate, astăzi, din cauza ninsorii şi a viscolului.
De asemenea, potrivit CFR, trenurile de călători au întârzieri în medie de o oră la sosirea şi plecarea din staţii.
Din cauza ninsorii viscolite şi pentru fluidizarea traficului feroviar, au fost anulate 17 trenuri, printre care şi două Intercity pe ruta Bucureşti Nord – Constanţa şi retur.
Potrivit CFR, călătorii vor fi preluaţi cu alte trenuri aflate în circulaţie, în direcţiile respective, iar trenurile rămase în circulaţie vor fi suplimentate astfel încât să poată prelua cât mai mulţi călători.

Presa românească este la fel de liberă ca presa americană.
În clasamentul libertăţii presei pentru perioada 2011-2012, întocmit de organizaţia Reporteri fără Frontiere, România se clasează pe locul 47, la egalitate cu Statele Unite şi Argentina.
Ultimele locuri ale clasamentului sunt ocupate de Coreea de Nord, Iran şi China.
Primele locuri în lume sunt ocupate de Finlanda, Norvegia şi Olanda, care respectă libertatea presei pe deplin.

Comisia Europeană a propus o reformă în materie de protecţie a datelor pe internet.
Proiectul are în vederea consolidarea dreptului la confidenţialitate pe internet şi a dezvoltării economiei digitale a Europei.
Utilizatorii de internet vor avea dreptul sa ceară ştergerea datelor lor.
De asemenea, companiile cu peste 250 de angajaţi trebuie să înfiinţeze un nou post, acela de ofiţer de protecţie a datelor.
Legea va intra în vigoare peste doi ani, după ce va fi votată în Parlamentul European.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept